Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Internațională împotriva traficului și consumului de droguri marcată la Alba prin activități de prevenire

Publicat

Ziua Internațională  împotriva traficului și consumului de droguri este marcată la Alba Iulia de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, printr-o serie de activități menite să descurajeze în rândul tinerilor consumul de droguri și traficul de substanțe interzise.

În concordanță cu misiunea instituțională și implicit, cu obiectivele specifice cuprinse în documentele strategice, în domeniul reducerii cererii de droguri, Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Alba, ca în fiecare an se alătură organismelor internaționale în marcarea „Zilei Internaţionale împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri”.

În acest context, specialiștii CPECA Alba vor desfășura activități subsumate campaniei de prevenire a consumului de cannabis #PotAltfel, care are ca obiectiv general dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă, precum şi promovarea unor modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber, ca alternativă la consumul de droguri, la nivelul populaţiei generale 15-64 de ani, cu accent pe populaţia şcolară 15-24 de ani.

La Baza Sportivă Winner’s Club Țălnar Alba Iulia și Clubul Enjoy Life Alba Iulia se vor desfășura activități de informare – sensibilizare – conştientizare privind riscurile consumului de droguri, exerciții interactive cu ochelari care simulează efectele consumului de alcool și droguri, având ca obiectiv conștientizarea tinerilor cu privire la riscurile și efectele consumului asupra organismului și vor fi promovate alternative de viață sănătoasă în rândul tinerilor.

De asemenea, pentru marcarea zilei de 26 iunie, asistenții medicali comunitari formați în cadrul unui atelier organizat de DSP Alba și CPECA Alba, vor desfășura activități de informare privind riscurile consumului de droguri în 35 de localități din judeţul Alba.

Specialiştii antidrog invită publicul să se alăture acestui demers, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.

Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.

An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu şi încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare cu privire la acest fenomen.

Tema UNODC pentru Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.

Medicii, psihologii şi asistenţii sociali ai Agenţiei Naţionale Antidrog atrag atenţia asupra riscurilor la care se expun persoanele care consumă droguri: infecţii grave (HIV, HVC, HVB, TBC etc.), infarct sau hemoragii cerebrale, deces, abandon şcolar, degradarea relaţiilor sociale, pierderea locului de muncă, infracţionalitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax