Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Jandarmeriei Române. VINERI, ceremonie militară în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Jandarmii sărbătoresc 166 de ani de la înfiinţarea instituţiei

Publicat

parada

parada militara jandarmi_arhiva_alba În acest an, pe 3 aprilie, se împlinesc 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Cu această ocazie, vineri, 1 aprilie, de la ora 12.00, la Alba Iulia este organizată o ceremonie militară în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, la care vor participa grupele de jandarmi din judeţ, cu invitaţi din partea celorlaltor instituţii.

Înfiinţată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.

Pentru a marca aniversarea a 166 de ani de la acest moment, vineri, 1 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba va organiza o ceremonie militară la care vor participa reprezentanți ai tuturor structurilor instituției, printre care: comandament, structuri mobile, structuri montane, grupa câini serviciu.

Jandarmeria Română este instituţia specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Afacerilor Interne, care exercită, în condiţiile legii, atribuţiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprieăţii publice şi private, la prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum şi la protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism.

Jandarmeria Română, prin atribuţii, organizare, pregătire şi dispunere teritorială, contribuie la garantarea suveranităţii, independenţei, autorităţii, unităţii şi securităţii statului, democraţiei constituţionale pe întregul teritoriu naţional atât în timp de pace, cât şi în situaţii de criză.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba este organizat pe principii militare şi subordonat Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, fiind destinat planificării, organizării, conducerii şi executării misiunilor specifice şi îndeplinirea atribuţiilor ce revin jandarmeriei în zona de responsabilitate corespunzatoare judeţului Alba.

Jandarmeria Română se menţine pe primele locuri în ceea ce priveşte încrederea populaţiei în instituţiile executive ale statului.

În 2015, la împlinirea a 165 de ani de activitate, Jandarmeria a organizat activităţi interesante la Alba Iulia.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Ziua Jandarmeriei la Alba Iulia. Focuri de armă, sirene şi infractori prinşi. Intervenţii spectaculoase în plină stradă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax