Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Minorităților Naționale din România pe 18 decembrie, sărbătoare naţională, votată de Senat

Publicat

Plenul Senatului a adoptat luni, în unanimitate, propunerea legislativă pentru instituirea Zilei Minorităților Naționale din România ca sărbătoare națională în data de 18 decembrie.

Potrivit expunerii de motive, propunerea legislativă inițiată de deputați ai minorităților naționale are ca obiect de reglementare „declararea și ridicarea la nivel de sărbătoare națională a zilei de 18 decembrie, consacrată prin Hotărârea Guvernului 881/1998 ca Ziua Minorităților Naționale”.

Actul normativ prevede că pentru sărbătorirea Zilei Minorităților Naționale din România se organizează manifestări culturale dedicate acestei sărbători. Autoritățile centrale și locale pot contribui cu sprijin logistic și/sau financiar, după caz.

Societatea Română de Televiziune și Societatea de Radiodifuziune vor include în programul zilei aspecte de la manifestările ocazionate de sărbătoarea Zilei Minorităților Naționale din România, stipulează propunerea legislativă.

Referitor la iniţiativa legislativă adoptată, liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, spune că aceasta nu poate substitui prounerea UDMR privind consacrarea zilei de 15 martie ca zi a comunitatii maghiare din România. Potrivit politicianului, UDMR este deschisa la o dezbatere reală pe acest subiect şi va susţine în continuare acest proiect legislativ al UDMR.

surse: realitatea.net, news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax