Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Mondială a Cărţii, sărbătorită printr-o expoziţie pentru copii la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia

Publicat

Cu ocazia Zilei Mondiale a Cărţii, 23 aprilie, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia a organizat o expoziţie de carte pentru copii. Astfel, peste 30 de cărţi noi au fost prezentate micuţilor care au vizitat luni Secţia de copii a bibliotecii din Alba. Expoziţia rămâne deschisă pe tot parcursul acestei săptămâni.

Sub inspiraţia cuvintelor lui Charles Langbridge Morgan, „O carte este singurul loc în care poţi examina un gând plăpând, fără să îl distrugi sau poţi explora o idee controversată, fără să îţi fie teamă că îţi va exploda în faţă – unul din cele câteva refugii unde mintea unui om poate avea parte atât de provocare, cât şi de intimitate”, Ziua Mondială a Cărţii este dedicată, în acest an, celor mici cu dragoste de literatură.

Micuţii au fost invitaţi luni, în încăperea Secţiei de copii, să răsfoiască şi să admire câteva dintre cărţile lor preferate, din literatura română şi internaţională, de la Ion Creangă la Roald Dhall. Iată care sunt câteva dintre cele mai citite cărţi de copii: „Poveşti în 1 minut”, „Poveşti în 3 minute”, „Poveşti în 5 minute”, „Cele mai frumoase poveşti”, de H. Ch. Andersen şi Fraţii Grimm, „Poveşti cu şi despre animale”, „Cartea de aur a poveştilor”, de Ion Creangă, Colecţia „Pantofiorii roz”, de Beatrice Masini, Colectia „Goosebumps”, de R. L. Stine, „James şi Piersica Uriaşă”, de Roald Dhall, „Pippi Şoseţica se îmbracă”, de Astrid Lindgren, „Şcoala de vrăjitorie”, de E. Rose Sabin, „Cartea neagră a secretelor”, de F. E. Higgins, Cronicile „Wardstone”, de Joseph Delaney, „Seria Amurg”, de Stephenie Meyer, „Academia prinţeselor”, de Shannon Hale, „Cronicile din Narnia”, de C. S. Lewis, „Tunele”, de Roderick Gordon, „Pecetea Runelor”, de Joanne Harris, „Lily of the Valley”, de Maria Alexandra Ion, „Trilogia Nomilor”, de Terry Pratchett.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax