Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Mondială a Gândirii, sărbătorită în fiecare an pe 22 februarie. Ce reprezintă această zi și care este legătura cu cercetașii

Publicat

Ziua Mondială a Gândirii

Ziua Mondială a Gândirii este sărbătorită în fiecare an pe 22 februarie de către cercetaşe şi fete ghid din întreaga lume.

Prima Zi mondială a Gândirii (WorldThinkingDay) a fost decisă în 1926, cu ocazia unei conferinţe internaţionale într-o tabără din statul New York.

Delegaţii au hotărât că o zi ar trebui să fie rezervată pentru ca fetele ghizi şi cercetaşe să se gândească la „surorile” lor cercetaşe din întreaga lume.

Ziua Mondială a Gândirii coincide și cu Ziua Mondială a Cercetășiei. Data a fost aleasă în onoarea zilei de naştere atât a Lordului Baden-Powell, fost general britanic, fondator al Mişcării Cercetaşilor, cât şi a soţiei lui, Olave Baden-Powell, cofondatoare a mişcării.

Scopul Zilei Gândirii este de a reuni persoane din întreaga lume pentru a sărbători distracţia şi prietenia internaţională, precum şi pentru a contribui la strângerea de fonduri şi a se concentra asupra temei globale a anului.

  • Baden Powell, sau, cum îi spun cercetașii, B.P., s-a născut pe data de 22 februarie 1857, la Londra.

Tema se schimbă în fiecare an, de această dată fiind „Diversitate, echitate şi incluziune”, ceea ce înseamnă respectarea celorlalţi oameni pentru ceea ce sunt, indiferent de originea lor, tratarea tuturor în mod egal, indiferent de rasă, religie, vârstă, naţionalitate, abilităţi, aspect, sex, identitate şi experienţă.

Temele anterioare au abordat probleme complexe, cum ar fi sărăcia, inegalitatea de gen, dezvoltarea durabilă şi mediul, precum şi accesul la educaţie în întreaga lume.

Ziua Mondială a Gândirii: Ce este Cercetășia

Fetele ghid şi cercetaşele (Girl Guides and Girl Scouts) sunt o mişcare globală ce implică 10 milioane de fete din 150 de ţări, iar Ziua gândirii din acest an îşi propune să celebreze diversitatea incredibilă din cadrul mişcării.

De obicei, o ţară este selectată pentru a fi centrul de interes al Zilei gândirii. Ideea din spatele alegerii unei ţări este de a ajuta comunitatea să înţeleagă şi să aprecieze mai bine modul în care funcţionează şi trăiesc diferite culturi şi comunităţi din întreaga lume.

Este, de asemenea, o oportunitate de a înţelege mai bine diferitele religii şi modul în care acestea influenţează modul de viaţă şi funcţionarea comunităţilor din întreaga lume.

Ziua Mondială a Gândirii: Cea mai veche organizație de tineret din lume

Cea mai veche organizație a copiilor și tinerilor din toată lumea, Organizația Mondială a Mișcării Cercetășești (World Organization of the Scout Movement), sărbătorește, pe 22 februarie, Ziua Mondială a Cercetășiei și totodată îl aniversează pe lordul englez Robert Baden Powell, fondatorul mișcării.

Cercetașii sunt prezenți și la Alba Iulia, prin Centrul Local „Axente Sever”, cel mai activ ONG de tineret din județ.

Organizaţia Mondială a Mişcării Scout (WOSM) este o mişcare globală, neguvernamentală şi non-profit a 28 de milioane de membri din peste 216 de ţări şi teritorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 22.02.2024 at 13:24

    Cum de nu s-au gândit parlamentarii să declare zi liberă, ziua gândirii ? Poate prin faptul că aşa ceva nu-i reprezintă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax