Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Mondială a Inimii marcată și la Alba Iulia. „Promenada Inimii” pentru trecătorii din Cetatea Alba Carolina

Publicat

R1 Ziua Mondială a Inimii a fost marcată şi la Alba Iulia de rotarieni. Astfel că în cadrul campaniei „Promenada Inimii”, albaiulienii au fost invitaţi să se plimbe prin Cetatea Alba Carolina, iar ca răsplată au primit steguleţe şi tricouri.

Rotarienii din municipiul Alba Iulia au realizat un demers prin care să aducă în atenția cetățenilor necesitatea schimbării în atitudinea față de problema adoptării unui stil de viața sănătos. Zeci de rotarieni din cele două cluburi locale, Rotary Club Alba Iulia și Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis s-au alăturat ”Promenadei Inimilor”.

Inițiativa aparține Fundației Române a Inimii care, în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie, au marcat și în acest an Ziua Mondială a Inimii printr-un eveniment menit să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a populației globului asupra factorilor de risc ce duc la apariția bolilor cardiovasculare și să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor față de problema adoptării unui stil de viață sănătos.

La Alba Iulia, ”Promenada Inimilor„ s-a desfășurat în perimetrul Cetății Alba Carolina. Rotarienii i-au invitat pe albaiulieni la o plimbare pe traseul sudic și apoi în interiorul cetății. Trecătorii au acceptat acestă invitație și au fost răsplătiți de rotarieni cu tricouri și stegulețe ale campaniei.

”Ziua Mondială a Inimii este doar un prilej de a ne reaminti că fără sănătate nu putem reuși în ceea ce facem. Motto-ul nostru, <<Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?>> este grăitor așa că alături de colegi am încercat să facem vizibil într-o acțiune pe care Rotary o susține încurajând persoanele de toate vârstele să facă mișcare”, a declara lector univ. dr. Attila Tamas, președintele Rotary Club Alba Iulia.

Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000 cu scopul de a informa populația din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, și anume bolile cardiovasculare. La nivel mondial, anual se înregistrează 17,3 milioane de decese, iar acest număr este în continuă creștere. Până în 2030, dacă nu se vor adopta măsuri imediate, se așteaptă ca 23 de milioane de oameni să moară an de an din cauza afecțiunilor cardiovasculare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax