Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua mondială a moaşelor şi ziua asistentului medical. Evenimente organizate la Alba Iulia, Blaj şi Sebeş, pentru promovarea serviciilor de calitate în sănătate

Publicat

asistenteOrdinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) Filiala Alba a sărbătorit ziua mondială a moaşelor (5 mai) şi pregăteşte evenimente pentru ziua asistentului medical, 12 mai. De asemenea, de 1 iunie, va desfăşura activităţi de educaţie pentru sănătate, destinate copiilor.

În perioada 5 – 6 mai, la Blaj, la Casa de Cultură a avut loc cea de-a V-a ediţie a simpozionului desfăşurat sub titlul: „Realitate și tendințe în modernizarea activității de îngrijiri. Contribuții la dezvoltarea durabilă a comunității”. Ca în fiecare an i-a avut ca parteneri la acest eveniment – Primăria Muncipiului Blaj și Spitalul Municipal Blaj. În prima zi au fost sesiunea ştiinţifică, de prezentate lucrări, iar în a doua zi s-a desfăşurat partea practică, la Spitalul Municipal din localitate.

În perioada 10 – 12 mai, la Alba Iulia, se desfăşoară ediţia a V-a a Conferinţei Anuale a Filialei Alba a OAMGMAMR cu tema: “Profesionalizarea serviciilor de îngrijire – Certitudini și obiective”, a cărei deschidere va avea loc  la Alba Mall – Ballroom, în 10 mai de la ora 15.30.

Anul acesta, prezentarea lucrărilor a fost structurată pe secțiuni, grupate pe specialități (medicină generală şi farmacie), desfășurându-se în mod concomitent în mai multe săli și de la ore diferite.

Obiectivul principal al OAMGMAMR Filiala Alba îl reprezintă promovarea bunelor practici în activitatea de îngrijiri precum și modul în care activitatea spitalelor își poate îmbunătăți relația cu pacientul în cadrul echipei multidisciplinare și în care asistentul medical ocupă un rol esențial.

Luna mai se va încheia cu un alt simpozion ce se va desfășura la Sebeș sub titlul: “Egali în fața vieții”, în zilele de 31 mai şi 1 iunie, la Casa de Cultură “Lucian Blaga”, avându-i ca parteneri Spitalul Municipal Sebeş şi Primăria Municipiului Sebeş.  Pe lângă partea științifică din 31 mai a evenimentului care se adresează asistenților medicali, intenția organizatorilor este de a marca și Ziua Copilului printr-o serie de manifestări care li se adresează şi în care vor fi implicaţi direct.  Astfel, în data de 1 Iunie, copiii de toate vârstele vor fi aşteptaţi la ora 10,  să participe la acţiunea de educaţie pentru sănătate. Vor fi proiecţii de filme educative, activităţi interactive şi de divertisment.

Există o parte specială dedicată copiilor născuți în maternitatea din Sebeș, indiferent de vârstă, în care organizatorii intenţionează să realizeze o expoziţie cu  fotografii, în paralel – trecut şi prezent. În acest sens, sunt aşteptate fotografii cu aceştia.

Toate manifestările dedicate profesiei de asistent medical sunt organizate cu obiectivul declarat de a asigura participarea a cât mai multor asistenţi medicali. Este modalitatea prin care OAMGMAMR Filiala Alba facilitează informarea şi implicarea membrilor săi în dezvoltarea viitoare a profesiei, transmit reprezentanţii organizaţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax