Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Mondială de Prim Ajutor, sărbătorită de Crucea Roșie Alba. Voluntarii atrag atenţia asupra importanţei cunoştinţelor pentru salvarea vieţii în caz de accident

Publicat

Crucea Roșie Română marchează sâmbătă, 14 septembrie, Ziua Mondială de Prim Ajutor, iar anul acesta tema este „Primul Ajutor și Siguranța Rutieră”. În acest sens, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba va distribui pliante informative în zone ale municipiului Alba Iulia, pentru a sensibiliza populația cu privire la necesitatea participării la un curs de prim ajutor autorizat și a cunoașterii manevrelor de acordare a primului ajutor pentru a face față riscurilor multiple de acest gen din trafic și din viața de zi cu zi.

Statisticile arată că, în prezent, la nivel mondial se produce o fatalitate pe șosele la fiecare 30 de secunde. În Europa, studiile arată că mai mult de 50% din totalul deceselor rezultate din accidente rutiere au loc în primele minute de la accident, chiar înainte de sosirea serviciilor de urgență.

Milioane de persoane sunt rănite sau ucise anual de leziuni pentru că nu s-a acordat primul ajutor la timp sau s-a intervenit inadecvat. Luarea unor măsuri adecvate imediate și aplicarea tehnicilor corespunzătoare de prim ajutor pot reduce considerabil numărul de decese.

Primul ajutor, acordat corect și în timp util, poate salva vieți, transmit reprezentanţii Crucii Roşii: „Din păcate, în fața accidentelor suntem cu toții la fel de vulnerabili, dar acordarea primului ajutor poate fi învățată de fiecare dintre noi, pentru a diminua efectele accidentelor și pentru a salva vieţi”.

Mișcarea de Cruce Roșie reprezintă unul dintre liderii mondiali în educarea și furnizarea primului ajutor. De peste 137 de ani, primul ajutor a fost unul dintre principalele servicii prestate de voluntari ai Crucii Roșii Române.

Cursurile de prim ajutor desfășurate de Crucea Roșie Română au acoperire națională și certificare europeană. În cursul anului 2012, Crucea Roşie Română a răspuns unui număr crescut de solicitări venite de la diverse companii, instituţii și persoane fizice, asigurând cursuri de prim ajutor de bază unui număr de aproximativ 19 000 de persoane.

În județul Alba, în anul 2012, au fost cursate în domeniul primului ajutor 251 de persoane, sperând ca de la an la an numărul doritorilor să crească pe măsura conștientizării utilității acestor cursuri. Primul ajutor reduce vulnerabilitățile și ajută la construirea unor comunități mai puternice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax