Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Mondială fără Tutun: Peste 100 de tineri din Alba, convinși să renunțe la țigări, pentru o zi

Publicat

ziua fara tutun

Ziua Mondială fără Tutun a fost marcată încă de joi de voluntarii Subfilialei de Cruce Roșie din Alba. La Sebeș, aceștia au dat startul în lupta pentru combaterea fumatului în județ și au reușit să convingă peste 100 de tineri să renunțe la țigări, pentru o zi.

A fost ”Ziua Mondială fără Tutun” la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș unde, joi, între orele 8.00 – 12.00, 10 voluntari au oferit sucuri natural și brioșe liceenilor care renunță la fumat. Prin sloganul evenimentului, ”Țigara îți răpește tinerețea”, voluntarii i-au provocat pe liceeni să renunțe la pachetul de țigări sau la cel puțin o țigaretă. 120 de tineri au acceptat provocarea și au renunțat la câteva sute de țigări.

voluntari cruce rosie ziua fara tutun

Vineri, la Colegiul Naţional ”Titu Maiorescu” din Aiud va avea loc o campanie de informare a elevilor cu privire la efectele nocive ale fumatului. Liceenilor aiudeni li vor fi prezentate, pentru comparaţie, mulajul unui plămân sănătos și mulajul unui plămân afectat de fumat. Voluntarii Subfilialei de Cruce Roșie Aiud vor dezbate teme STOP fumat, noțiuni de biologie și anatomie și vor distribui pliante cu mesaje educative.

Fumatul omoară în special prin cancer pulmonar (85% dintre cancerele pulmonare sunt cauzate de acest drog) și prin boli cardiovasculare (fumatul fiind factorul de risc numărul 1 la infarctul de miocard). Drept urmare, speranța de viață a fumătorilor este cu 10 ani mai redusă, comparativ cu cea a nefumătorilor, transmit voluntarii de Cruce Roșie.

“Suntem îngrijorați de creșterea numărului de fumători în rândul tinerilor. Procentul tinerilor fumători este în creștere. Conform statisticilor, 28% dintre copii au încercat prima țigaretă înaintea vârstei de 10 ani. Datele cu privire la consumul current indică în general o creștere a prevalenței acestui comportament de risc în rândul adolescenților. Fumatul este nesănătos, este un drog cu efecte nocive atât pentru fumători, cât și pentru fumătorii pasivi. Fumatul dă dependență și omoară. Mulțumim DSP Alba pentru sprijinul acordat în cadrul acestei campanii”, a declarat Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române, Filiala Alba.

Ziua Mondială fără Tutun este marcată în fiecare an pe 31 mai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax