Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua mondială împotriva exploatării copiilor prin muncă: Elevi din Alba Iulia, informaţi despre măsuri de prevenire a situaţiilor de risc social


Publicat

Elevii din clasele a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia au fost informaţi  cu privire la riscurile exploatării prin muncă, alte forme de exploatare, dar şi măsuri de prevenire a acestora. Acţiunea a fost organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba împreună cu membrii Echipei Intersectoriale Locale pentru prevenirea şi combaterea exploatării prin muncă a copiilor, pentru marcarea Zilei Mondiale Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă, celebrată la data de 12 iunie.

În cadrul acestei activităţi, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a subliniat încă o dată problematica exploatării sexuale a minorilor, precum şi a traficului de persoane.

Echipa Intersectorială Locală are în componenţă reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai organizaţiilor nonguvernamentale, instituţii implicate în prevenirea, combaterea şi asistenţa victimelor exploatării.

Ziua Mondială Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă s-a sărbătorit pentru prima dată în anul 2002, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Muncii, cu scopul de a arăta lumii întregi tratamentul inuman la care sunt supuşi copii din întreaga lume, care sunt forţaţi să muncească de la vârste fragede.

Organizaţia Mondială a Muncii atrage atenţia asupra faptului că aceşti copii sunt obligaţi să muncească în condiţii extrem de dure, care uneori le pun viaţa în pericol, nu au acces la educaţie ori la îngrijiri medicale, iar drepturile de bază le sunt încălcate. Pe tot parcursul anului Echipa Intersectorială Locală va desfăşura  campanii de informare a autorităţilor locale din mediul rural, campanii de prevenire în şcoli şi campanii care sa atragă specialişti şi persoane interesate de combaterea exploatării copiilor prin muncă, precum şi oferirea de materiale cu privire la cadrul legislativ din acest domeniu.

Un rol important în aceste demersuri îl are Biroul Telefonul Copilului din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba unde sunt sesizate cazurile de violenţă şi abuz asupra minorilor dar şi cele de exploatare sub orice formă prin linia telefonică gratuită, 24 de ore pe zi la numărul: 08008.200.100.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Echipă de dezinfecție contra cost, la ușa unui bărbat din Alba Iulia. Primăria nu știe nimic

Publicat

Un bărbat de aproximativ 70 de ani, din Alba Iulia a sesizat primăriei municipiului că marți, 2 iunie mai multe persoane îmbărcate în combinezoane, au sunat la ușa apartamentului în care locuiește și s-au prezentat drept angajați ai primăriei, care fac dezinsecție contra cost. 

Potrivit reprezentanților primăriei, fapta s-a petrecut la un bloc de pe strada Cloșca din municipiu.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au declarat că angajații instituției care fac dezinsecție pe spațiile publice din oraș nu solicită bani, și mai mult de atât, nu prestează astfel de servicii pe domeniul privat.

Momentan la poliția din Alba nu a fost depusă nici o plângere.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ

 

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Incendiu la un autoturism staționat pe o stradă din Aiud. Au intervenit pompierii

Publicat

Detașamentul de pompieri din Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

Cauza incendiului nu a fost făcută publică, deocamdată.

Se pare că focul a izbucnit în zona instalațiilor electrice.

La fața locului a fost trimisă o autoutilitară de stins incendii.

UPDATE: Reprezentanții ISU Alba au transmis că în incendiu a ars instalația de climatizare a mașinii. Cauza incendiului a fost un scurt-circuit electric.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Când s-ar putea redeschide mall-urile din România. Anunțul făcut de ministrul economiei

Publicat

parcare alba mall

Mall-urile din țară s-ar putea redeschide de la jumătatea lunii iunie, dacă lucrurile vor evolua bine, într-o nouă etapă de relaxare, a precizat ministrul economiei, Virgil Popescu. 

Virgil Popescu a precizat că în cursul zilei de marți, 2 iunie, va avea o întâlnire cu reprezentanții marilor centre comerciale și va discuta despre posibilitățile pe care le au pentru a-și relua activitatea în cel mai scurt timp.

“La ora 15.00, am o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și ai celor care închiriază spații în centrele comerciale. Mi s-ar părea normal că, dacă relaxăm măsurile și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni să deschidem și magazinele mari. Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu, într-o intervenție la TVR1, citat de libertatea.ro.

Reamintim că terasele au fost deschise încă de ieri, 1 iunie, dar atât patronii cât și clienții trebuie să respecte o sserie de reguli.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO Ludovic Orban, despre creșterea pensiilor de la 1 septembrie: ”O nucă fierbinte pregătită de PSD”

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seara, că nu va respecta legea pensiilor adoptată în administrația PSD, care prevede o creștere de 40%, de la 1 septembrie, a punctului de pensie. Pensiile vor crește, spune acesta, pe baza realității economice. 

”Degeaba mărești pensiile, dacă, după aia, nu poți să le plătești. Facem și noi ca PSD, le mărim, dăm drumul la inflație și vezi că poți să îți cumperi cu banii respectivi ce puteai cumpăra și înainte.

Creșterea cu 40% ar fi fost greu de făcut și în condiții normale. Sincer vă spun, asta e, cum să vă spun, o nucă fierbinte pregătită de PSD, pentru ca în cazul în care vor pierde puterea, să aibă cu ce să recupereze capital electoral. Vom crește pensiile cu siguranță, dar vom crește realist, pe baza realității economice”, a declarat Ludovic Orban, luni seara, la Digi 24.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate