Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua mondială împotriva exploatării copiilor prin muncă: Elevi din Alba Iulia, informaţi despre măsuri de prevenire a situaţiilor de risc social

Publicat

Elevii din clasele a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia au fost informaţi  cu privire la riscurile exploatării prin muncă, alte forme de exploatare, dar şi măsuri de prevenire a acestora. Acţiunea a fost organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba împreună cu membrii Echipei Intersectoriale Locale pentru prevenirea şi combaterea exploatării prin muncă a copiilor, pentru marcarea Zilei Mondiale Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă, celebrată la data de 12 iunie.

În cadrul acestei activităţi, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a subliniat încă o dată problematica exploatării sexuale a minorilor, precum şi a traficului de persoane.

Echipa Intersectorială Locală are în componenţă reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai organizaţiilor nonguvernamentale, instituţii implicate în prevenirea, combaterea şi asistenţa victimelor exploatării.

Ziua Mondială Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă s-a sărbătorit pentru prima dată în anul 2002, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Muncii, cu scopul de a arăta lumii întregi tratamentul inuman la care sunt supuşi copii din întreaga lume, care sunt forţaţi să muncească de la vârste fragede.

Organizaţia Mondială a Muncii atrage atenţia asupra faptului că aceşti copii sunt obligaţi să muncească în condiţii extrem de dure, care uneori le pun viaţa în pericol, nu au acces la educaţie ori la îngrijiri medicale, iar drepturile de bază le sunt încălcate. Pe tot parcursul anului Echipa Intersectorială Locală va desfăşura  campanii de informare a autorităţilor locale din mediul rural, campanii de prevenire în şcoli şi campanii care sa atragă specialişti şi persoane interesate de combaterea exploatării copiilor prin muncă, precum şi oferirea de materiale cu privire la cadrul legislativ din acest domeniu.

Un rol important în aceste demersuri îl are Biroul Telefonul Copilului din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba unde sunt sesizate cazurile de violenţă şi abuz asupra minorilor dar şi cele de exploatare sub orice formă prin linia telefonică gratuită, 24 de ore pe zi la numărul: 08008.200.100.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax