Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Națională a Ambulanţei, sărbătorită la Alba Iulia alături de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea și Raed Arafat

Publicat

În anul Centenarului, Alba Iulia va fi gazda Zilei Naţionale a Ambulanţei din România, manifestare ce va avea loc sâmbătă, 28 iulie. Evenimentul se află la cea de-a IV-a ediție și este pentru prima dată când se desfășoară în afara Capitalei. Pe lângă medicii și personalul de la serviciile de ambulanță din țară, la Alba Iulia vor fi prezenți ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea și secretarul de stat Raed Arafat. 

45 de echipaje de Ambulanță din toată ţara vor fi prezente în Cetatea Alba Carolina, sâmbătă, la Ziua Națională a Ambulanței.

„Manifestările Zilei Naționale a Ambulanței se vor desfășura pe perioada a trei ore în zona Cetății. Înainte de ora 10.00, mașinile se vor pune în careu, cu echipaj îmbrăcat în echipamentul specific. Vor fi echipaje din 45 de județe, am vorbit să aducă și șalupa de la Tulcea, noi de la Alba Iulia o să dăm cele mai multe mașini pentru că era greu să aduci de la distanțe de sute de kilometri, pe consumuri destul de mari de combustibil”, a declarat medicul Călin Potor.

Manifestările din Piața Cetății se vor încheia cu un tur al tuturor echipajelor care va cuprinde tot orașul.

YouTube video

 

Ziua Naţională a Ambulanţei din România

PROGRAM

Vineri, 27 iulie

ora 17.00 – vor sosi ambulanţele din toate judeţele aproximativ 45 ambulanţe în vederea organizării; ambulanţele vor rămâne peste noapte în parcarea special amenajată la intrarea în Cetate
ora 20.30 – recepţia invitaţilor şi participanţilor

Sâmbătă, 28 iulie

ora 08.30 – personalul delegat din serviciile de ambulanţă va fi prezent în vederea organizării
orele 09.45 – 10.00 – primirea invitaţilor oficiali şi aşezarea în tribună, alături de reprezentanţii Serviciilor de Ambulanţă din România
ora 10.00 – deschiderea oficială a festivităţii în prezenţa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, secretar de stat dr. Raed Arafat, parlamentari, autorităţile locale şi invitaţi; desfăşurarea programului ceremonial

ora 12.00 – închiderea festivităţii, ceremonial cu salve de tunuri
ora 12.30 – startul marşului festiv al coloanei de ambulanţe care va fi format din câte o ambulanţă din fiecare serviciu de ambulanţă judeţean şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (aproximativ 45 ambulanţe), o ambulanţă şalupă medicală (transportată pe platformă) din dotarea SAJ Tulcea şi un autobuz cu etaj care va transporta personalul echipat în ţinuta de paradă pe traseul stabilit după cum urmează:
– strada Unirii (Cetate), Hotel Cetate, B-dul Horea, B-dul 1 Decembrie 1918, str. Vasile Goldiş, la sensul giratoriu spre B-dul Revoluţiei 1989, Stadion, Calea Moţilor, se continuă spre Primăria Municipiului Alba. Coloana de ambulanţe va continua traseul la sensul giratoriu spre Str. Ardealului, str. I.C. Brătianu, Prefectura Alba. Convoiul continuă de la Prefectură deplasarea pe B-dul Ferdinand I, intersecţie Gară, str. Take Ionescu, B-dul Încoronării, B-dul 1 Decembrie, cu finalizarea traseului în Cetatea Alba Iulia.

– grupul de paradă va fi transportat pe traseul menţionat cu un autobuz etajat amenajat specific

– ambulanţele din coloană vor purta steagul serviciului de ambulanţă pe care îl reprezintă

– colana de ambulanţe se va deplasa cu o viteză constantă de 5 km/h având în funcţiune semnalele luminoase pe tot traseul, iar cele acustice doar în reperele mari ale oraşului (la pornire, în intersecţiile mari din traseu şi în locaţiile instituţionale menţionate). În restul traseului va fi difuzat IMNUL AMBULANŢEI.

ora 13.00 – închiderea festivităţii din Piaţa Cetăţii Alba Iulia şi repartizarea echipajelor în locaţiile stabilite în incinta Cetăţii şi în jurul Cetăţii pentru a sta la dispoziţia cetăţenilor timp de o oră în vederea acordării de consultaţii medicale gratuite la cetăţenii care vor dori aceasta şi înmânarea de steguleţe, flayere, afişe aniversare, etc.
– grupul de paradă va însoţi echipajul judeţului pe toată perioada respectivă a consultaţiilor, un membru din grup va purta steagul serviciului de ambulanţă, membrii grupului de paradă vor împărţi pliante, iar echipajul medical va acorda asistenţa medicală cetăţenilor care vor solicita (tensiune, glicemie, etc.).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate