Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc, în ultima duminică a lunii octombrie. PROIECT, la Camera Deputaților

Publicat

Românii ar putea sărbători Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului românesc în ultima duminică a lunii octombrie, potrivit unui proiect legislativ aflat la Camera Deputaților.

„Bucătăria tradițională românească este rezultatul sintetizării, în timp, a gusturilor și obiceiurilor gastronomice specifice poporului român. Ea este diversă, cuprinde nenumărate obiceiuri și tradiții culinare, mâncăruri specifice, împreună cu obiceiuri provenite prin intersectarea culturii gastronomice cu tradiții ale altor popoare cu care poporul român a intrat în contact de-a lungul istoriei.(…)

Și arealul viticol este demn de a fi făcut cunoscut, cu atât mai mult cu cât tradiția vinificației pe aceste meleaguri este mai veche de 2000 de ani, de dinainte de Burebista. Unii istorici antici spun chiar că zona țării noastre este zona de naștere a zeului Dionis, zeul vinului și a petrecerii”, explică inițiatorii proiectului, un grup de parlamentari PSD, în expunerea de motive.

Potrivit propunerii legislative, se instituie Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc în ultima duminică a lunii octombrie.

„Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc poate fi organizată de către autoritățile publice centrale, locale, de către celelalte instituții ale statului, de către persoane fizice sau juridice prin organizarea și participarea la programe și manifestări cu caracter social sau științific, în scopul de a aprecia și promova obiceiurile și produsele culinare tradiționale.

Autoritățile publice centrale și locale pot contribui la organizarea precizate prin acordarea de sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii în limita alocațiilor bugetare aprobate”, prevede proiectul.

Proiectul a fost adoptat în vară de Senat, în calitate de primă cameră sesizată.

sursa: cdep.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax