Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Națională a României, omagiată în plenul Parlamentului European, la inițiativa europarlamentarului Victor Negrescu

Publicat

victor negrescu Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a omagiat, într-un discurs susținut în ședința plenară a Parlamentului European, Ziua Națională a României și a vorbit despre nevoia de a comemora sacrificiile făcute de sute de mii de români de-a lungul secolelor pentru realizarea unității naționale.

”1 Decembrie este momentul care omagiază sacrificiile făcute de sute de mii de români de-a lungul secolelor pentru realizarea unității naționale. Peste 300.000 de soldați români au murit în Primul Război Mondial pentru acest obiectiv. Dintre aceștia, peste 22.000 au murit și au fost înhumați peste hotarele țării. Pentru că această zi este a tuturor românilor, oriunde s-ar afla ei, am decis să mă reculeg la mormintele celor opt soldați români uciși în Primul Război Mondial, aici în Belgia, la Mons”, a declarat Victor Negrescu.

Marcând în plenul Parlamentului European Ziua Națională a României, Victor Negrescu a adresat un apel la solidaritate partenerilor europeni, cerându-le să susțină proiectul de țară al României în perioada premergătoare centenarului. Totodată, europarlamentarul le-a urat ”La mulți ani” românilor de pretutindeni și a subliniat importanța orașului Alba Iulia în contextul Marii Uniri de la 1918, exprimându-și speranța că municipiul va beneficia în viitor de mai multă atenție din partea autorităților române.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax