Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Ziua Națională a României, sărbătorită la Cugir. Cântece și poezii patriotice, pe scena Casei de Cultură

Publicat

cugir

În orașul Cugir, a avut loc miercuri un spectacol sub genericul „La Mulți Ani România!”, dedicat Centenarului Marii Uniri din anul 1918, de la Alba Iulia.

Evenimentul desfăşurat la Casa de Cultură a orașului Cugir a început cu intonarea imnului de stat al României – „Deșteaptă-te române!”, în acordurile tinerilor interpreți ai Fanfarei Cercului Cultural Cugir.

Ca în fiecare an, elevii au pregătit momente speciale pentru a marca această mare sărbătoare națională. În spiritul acestei sărbători și pentru a redescoperi valorile morale ale poporului român – dragostea de țară, vitejia, bunătatea, sala de spectacole a fost animată de elevi, cadre didactice, părinți și membri ai comunității locale pentru a sărbători Marea Unire de la Alba Iulia din 1918.

Programul evenimentului a continuat cu un spectacol de cântece și poezii patriotice și scenete tematice, pregătit de către elevii și preșcolarii de la unitățile de învățământ din oraș, alături de membri ai cercurilor artistice aparținând Cercului Cultural Cugir. Aceștia au fost îmbrăcați în costume populare, iar cei prezenți în sală au primit la intrare steaguri tricolore.

Actorii Cercului de Teatru al Cercului Cultural Cugir (coordonați de profesoara și totodată regizoarea Maria Dodoc) au prezentat poezii patriotice din operele unor poeți români, însoțite de un montaj scenic.

„Clopotul Reîntregirii”, „Alba, inimă de țară!”, „Vin români la Alba, iar!”, „Tu, Ardeal!”, „Doamne ocrotește-i pe români” au fost câteva din cântecele intepretate de către micii artiști, pe scena instituției de cultură din oraș în cinstea actului Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918.

Elevii au prezentat și o serie de scenete tematice, în care au evidențiat importanța și semnificația Zilei de 1 Decembrie :”În cinstea anului centenar”, „Moș Gheorghe și Unirea la 100 de ani” sau „O petrecere în familie”.

Rând pe rând au urcat pe scenă, pentru a încânta asistența prezentă cu momentele artistice pregătite: membrii Fanfarei de copii ai Cercului de Cultural Cugir, Grupul „Mlădițe Cugirene”, Grupul „Anotimpuri” al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, Grupurile vocale ale școlilor „Singidava”, „Iosif Pervain” Cugir și „Ioan Mihu ” – Vinerea, elevii Cercului de Teatru al Liceului Teoretic „David Prodan” Cugir.

În încheiere, de la „poalele” Drăganei, semnatarul acestor rânduri, vă urez La Mulți Ani România Întregită! Și tuturor românilor, oriunde v-ați afla!

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Mugurii Crucii Roşii”. Preşcolari din Sebeş şi Petreşti au participat la un concurs de educaţie pentru sănătate

Publicat

Zeci de copii de la 9 grădiniţe din Sebeş şi Petreşti au participat, miercuri, la concursul „Mugurii Crucii Roşii”, organizat de Crucea Roşie Română Filiala Alba, în colaborare cu Şcoala gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeş. Concursul s-a adresat copiilor preşcolari, pentru formarea deprinderilor de igienă personală şi însușirea cunoștințelor privind educația pentru sănătate. Anul acesta, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii cred că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, dar sunt mai optimişti privind Europa. Sondaj INSCOP

Publicat

sondaj inscop

Un sondaj național realizat de INSCOP Research în martie relevă că românii sunt mai pesimiști în ceea ce privește direcția propriei țări și mai optimiști față de cea a Europei. 72,8% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă România este greșită. Un procent de 17,8% este de părere că direcția în care merge […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: “Micii Ecologiști ai Cetății”. Zeci de preşcolari din Alba au dovedit că sunt prieteni ai naturii

Publicat

micii ecologisti

Zeci de copii de la 17 grădiniţe din judeţul Alba au participat miercuri la a cincea ediţie a concursului “Micii Ecologiști ai Cetății”. Micuţii au avut de trecut prin trei probe: cea a costumelor confecționate din materiale reciclare, cea de întrebări și răspunsuri despre ecologie şi proba practică, în care fiecare echipaj a confecționat o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vizita Papei la Blaj: Semnificaţia beatificării celor şapte episcopi, pe Câmpia Libertăţii

Publicat

campia libertatii episcopi beatificare

În 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj Papa Francisc va oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici uciși în România între anii 1950 – 1970. Despre semnificaţia momentului a vorbit şi Pr. Prof. Dr. Cristian Rus, de la Capela Arhiereilor din Blaj. “Momentul de beatificare de pe Câmpia Libertății din Blaj trebuie […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate