Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Ziua Națională a României, sărbătorită la Cugir. Cântece și poezii patriotice, pe scena Casei de Cultură

Publicat

cugir

În orașul Cugir, a avut loc miercuri un spectacol sub genericul „La Mulți Ani România!”, dedicat Centenarului Marii Uniri din anul 1918, de la Alba Iulia.

Evenimentul desfăşurat la Casa de Cultură a orașului Cugir a început cu intonarea imnului de stat al României – „Deșteaptă-te române!”, în acordurile tinerilor interpreți ai Fanfarei Cercului Cultural Cugir.

Ca în fiecare an, elevii au pregătit momente speciale pentru a marca această mare sărbătoare națională. În spiritul acestei sărbători și pentru a redescoperi valorile morale ale poporului român – dragostea de țară, vitejia, bunătatea, sala de spectacole a fost animată de elevi, cadre didactice, părinți și membri ai comunității locale pentru a sărbători Marea Unire de la Alba Iulia din 1918.

Programul evenimentului a continuat cu un spectacol de cântece și poezii patriotice și scenete tematice, pregătit de către elevii și preșcolarii de la unitățile de învățământ din oraș, alături de membri ai cercurilor artistice aparținând Cercului Cultural Cugir. Aceștia au fost îmbrăcați în costume populare, iar cei prezenți în sală au primit la intrare steaguri tricolore.

Actorii Cercului de Teatru al Cercului Cultural Cugir (coordonați de profesoara și totodată regizoarea Maria Dodoc) au prezentat poezii patriotice din operele unor poeți români, însoțite de un montaj scenic.

„Clopotul Reîntregirii”, „Alba, inimă de țară!”, „Vin români la Alba, iar!”, „Tu, Ardeal!”, „Doamne ocrotește-i pe români” au fost câteva din cântecele intepretate de către micii artiști, pe scena instituției de cultură din oraș în cinstea actului Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918.

Elevii au prezentat și o serie de scenete tematice, în care au evidențiat importanța și semnificația Zilei de 1 Decembrie :”În cinstea anului centenar”, „Moș Gheorghe și Unirea la 100 de ani” sau „O petrecere în familie”.

Rând pe rând au urcat pe scenă, pentru a încânta asistența prezentă cu momentele artistice pregătite: membrii Fanfarei de copii ai Cercului de Cultural Cugir, Grupul „Mlădițe Cugirene”, Grupul „Anotimpuri” al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, Grupurile vocale ale școlilor „Singidava”, „Iosif Pervain” Cugir și „Ioan Mihu ” – Vinerea, elevii Cercului de Teatru al Liceului Teoretic „David Prodan” Cugir.

În încheiere, de la „poalele” Drăganei, semnatarul acestor rânduri, vă urez La Mulți Ani România Întregită! Și tuturor românilor, oriunde v-ați afla!

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Rute alternative pentru evitarea blocajelor în trafic de la intrarea în Alba Iulia. Variantele care ocolesc podul de peste Mureș

Publicat

colaj rute ocolitoare

Pentru a evita traficul infernal de pe podul de peste râul Mureș, cauzat de lucrările de reparații care vor dura cel puțin două luni, șoferii au la dispoziție mai multe rute alternative, pentru a intra sau a ieși din Alba Iulia.  Cei care merg spre Deva sau Sibiu pot opta pentru varianta: centura Alba Iulia […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Locuri de muncă la stat, în județul Alba. Funcții de conducere, posturi de execuție, date și condiții de înscriere

Publicat

job

Alba24 vă prezintă locurile de muncă vacante în județul Alba, în cadrul instituțiilor de stat. Este vorba atât de funcții de conducere, cât și despre posturi de execuție, scoase la concurs și anunțate public de Agenția Națională a Funcționarilor Publici.  Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia Restaurator I Condiţiile specifice necesare în vederea participării la […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Târgul de Fete de pe Muntele Găina – meșteri populari premiați pentru păstrarea meșteșugurilor tradiționale. LISTA PREMIANȚILOR

Publicat

muntele gaina

Cei mai iscusiți meșteri populari din județul Alba au fost premiați, sâmbătă, în debutul Târgului de Fete de pe Muntele Găina pentru modul în care păstrează și promovează meșteșugurile tradiționale românești. Târgul, considerat una dintre cele mai mari și mai vechi sărbători populare în aer liber din România, a debutat în comuna Avram Iancu, localitate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Un adăpost de animale din localitatea Ponor a fost cuprins de flăcări. Pentru stingerea focului intervin pompierii din Aiud

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu la un adăpost de animale din localitate Ponor a izbucnit sâmbătă seara, în jurul orei 23.00.  Potrivit ISU Alba, la fața locului au intervenit pompierii din Aiud cu două autospeciale de apă cu stingere și spumă.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate