Connect with us
Publicitate

CUGIR

Ziua Națională a României, sărbătorită la Cugir. Cântece și poezii patriotice, pe scena Casei de Cultură

Publicat

cugir

În orașul Cugir, a avut loc miercuri un spectacol sub genericul „La Mulți Ani România!”, dedicat Centenarului Marii Uniri din anul 1918, de la Alba Iulia.

Evenimentul desfăşurat la Casa de Cultură a orașului Cugir a început cu intonarea imnului de stat al României – „Deșteaptă-te române!”, în acordurile tinerilor interpreți ai Fanfarei Cercului Cultural Cugir.

Ca în fiecare an, elevii au pregătit momente speciale pentru a marca această mare sărbătoare națională. În spiritul acestei sărbători și pentru a redescoperi valorile morale ale poporului român – dragostea de țară, vitejia, bunătatea, sala de spectacole a fost animată de elevi, cadre didactice, părinți și membri ai comunității locale pentru a sărbători Marea Unire de la Alba Iulia din 1918.

Programul evenimentului a continuat cu un spectacol de cântece și poezii patriotice și scenete tematice, pregătit de către elevii și preșcolarii de la unitățile de învățământ din oraș, alături de membri ai cercurilor artistice aparținând Cercului Cultural Cugir. Aceștia au fost îmbrăcați în costume populare, iar cei prezenți în sală au primit la intrare steaguri tricolore.

Actorii Cercului de Teatru al Cercului Cultural Cugir (coordonați de profesoara și totodată regizoarea Maria Dodoc) au prezentat poezii patriotice din operele unor poeți români, însoțite de un montaj scenic.

„Clopotul Reîntregirii”, „Alba, inimă de țară!”, „Vin români la Alba, iar!”, „Tu, Ardeal!”, „Doamne ocrotește-i pe români” au fost câteva din cântecele intepretate de către micii artiști, pe scena instituției de cultură din oraș în cinstea actului Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918.

Elevii au prezentat și o serie de scenete tematice, în care au evidențiat importanța și semnificația Zilei de 1 Decembrie :”În cinstea anului centenar”, „Moș Gheorghe și Unirea la 100 de ani” sau „O petrecere în familie”.

Rând pe rând au urcat pe scenă, pentru a încânta asistența prezentă cu momentele artistice pregătite: membrii Fanfarei de copii ai Cercului de Cultural Cugir, Grupul „Mlădițe Cugirene”, Grupul „Anotimpuri” al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, Grupurile vocale ale școlilor „Singidava”, „Iosif Pervain” Cugir și „Ioan Mihu ” – Vinerea, elevii Cercului de Teatru al Liceului Teoretic „David Prodan” Cugir.

În încheiere, de la „poalele” Drăganei, semnatarul acestor rânduri, vă urez La Mulți Ani România Întregită! Și tuturor românilor, oriunde v-ați afla!

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax