Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Ziua Națională a României, sărbătorită la Cugir. Cântece și poezii patriotice, pe scena Casei de Cultură

avatar

Publicat

Publicitate
cugir

În orașul Cugir, a avut loc miercuri un spectacol sub genericul „La Mulți Ani România!”, dedicat Centenarului Marii Uniri din anul 1918, de la Alba Iulia.

Evenimentul desfăşurat la Casa de Cultură a orașului Cugir a început cu intonarea imnului de stat al României – „Deșteaptă-te române!”, în acordurile tinerilor interpreți ai Fanfarei Cercului Cultural Cugir.

Ca în fiecare an, elevii au pregătit momente speciale pentru a marca această mare sărbătoare națională. În spiritul acestei sărbători și pentru a redescoperi valorile morale ale poporului român – dragostea de țară, vitejia, bunătatea, sala de spectacole a fost animată de elevi, cadre didactice, părinți și membri ai comunității locale pentru a sărbători Marea Unire de la Alba Iulia din 1918.

Programul evenimentului a continuat cu un spectacol de cântece și poezii patriotice și scenete tematice, pregătit de către elevii și preșcolarii de la unitățile de învățământ din oraș, alături de membri ai cercurilor artistice aparținând Cercului Cultural Cugir. Aceștia au fost îmbrăcați în costume populare, iar cei prezenți în sală au primit la intrare steaguri tricolore.

Actorii Cercului de Teatru al Cercului Cultural Cugir (coordonați de profesoara și totodată regizoarea Maria Dodoc) au prezentat poezii patriotice din operele unor poeți români, însoțite de un montaj scenic.

„Clopotul Reîntregirii”, „Alba, inimă de țară!”, „Vin români la Alba, iar!”, „Tu, Ardeal!”, „Doamne ocrotește-i pe români” au fost câteva din cântecele intepretate de către micii artiști, pe scena instituției de cultură din oraș în cinstea actului Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918.

Elevii au prezentat și o serie de scenete tematice, în care au evidențiat importanța și semnificația Zilei de 1 Decembrie :”În cinstea anului centenar”, „Moș Gheorghe și Unirea la 100 de ani” sau „O petrecere în familie”.

Rând pe rând au urcat pe scenă, pentru a încânta asistența prezentă cu momentele artistice pregătite: membrii Fanfarei de copii ai Cercului de Cultural Cugir, Grupul „Mlădițe Cugirene”, Grupul „Anotimpuri” al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, Grupurile vocale ale școlilor „Singidava”, „Iosif Pervain” Cugir și „Ioan Mihu ” – Vinerea, elevii Cercului de Teatru al Liceului Teoretic „David Prodan” Cugir.

În încheiere, de la „poalele” Drăganei, semnatarul acestor rânduri, vă urez La Mulți Ani România Întregită! Și tuturor românilor, oriunde v-ați afla!

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Suspecții de evaziune fiscală dintr-un dosar scapă de acuzaţii, dacă unul dintre ei achită prejudiciul

avatar

Publicat

Comisia juridică din Camera Deputaților a votat marți un amendament la Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, potrivit căruia, dacă unul dintre inculpații acuzați pentru aceeași evaziune fiscală achită prejudiciul integral, plus 20%, toți cei acuzați scapă de urmărirea penală.„Dispozițiile art. 10 alin. (1) se aplică tuturor inculpaților care au săvârșit împreună una […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Gafă a ministrului Culturii, rector al Universității din Alba Iulia: „Am preluat, pot să spun, ștacheta”

avatar

Publicat

daniel breaz stacheta

Noul ministru al Culturii, rectorul Universității din Alba Iulia Daniel Breaz, le-a spus spus marți deputaţilor din Comisia de Cultură că în mandatul său se va axa pe preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie și că în urmă cu două săptămâni el a preluat „ștacheta” de la omologul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

12 sectoare de drumuri județene din Alba, ÎNCHISE circulației rutiere în perioada de iarnă 2018-2019

avatar

Publicat

drum zapada

În perioada de iarnă, ca urmare a traficului rutier redus, 12 sectoare de drumuri județene din Alba, cu o lungime totală de aproape 66 de kilometri, vor fi închise circulației.Asta înseamnă că în zonele stabilite nu vor intra utilaje de deszăpezire sau luate alte măsuri de întreţinere a drumurilor, iar şoferii vor trebui să aleagă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Taxe pe 2019, administrare drumuri, conducerea DGASPC. Ordinea de zi

avatar

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Consilierii judeţeni din Alba se reunesc joi, 13 decembrie, de la ora 11.00, în ședință ordinară, cu 11 proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, modificarea traseului și lungimii drumului județean DJ 705 E: DN 7 – Tărtăria – Săliştea – Săliştea Deal, exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate