Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Națională a României, sărbătorită la Sebeș, în 30 noiembrie. Concert Voltaj în Parcul Tineretului

avatar

Publicat

Ziua Națională a  României va fi sărbătorită în acest an, la fel ca și anul trecut, și la Sebeș. Manifestări patriotice, conferințe, dar și un concert al trupei Voltaj sunt anunţate pentru data de 30 noiembrie. Primarul Dorin Nistor spune că a luat decizia de a organiza evenimentul cu o zi înainte pentru că de 1 Decembrie delegația de la Sebeș va fi în Capitala Marii Uniri, Alba Iulia. 

Manifestările pentru Ziua Românilor încep în județul Alba cu o zi mai repede. Sebeșul dă startul în 30 noiembrie pentru a sărbători cei 99 de ani de la Unirea Principatelor.

Primarul Dorin Nistor spune că, pe lângă momentele cu temă tradițională, arborarea drapelului, intonarea imnului și o conferință, va fi și un joc de lumini, la Casa de Cultură „Lucian Blaga”, iar în Parcul tineretului, un concert susținut de trupa Voltaj.

De asemenea, au fost invitate la eveniment și delegațiile orașelor înfrățite, iar până în prezent și-au anunțat intenția de a participa municipalităţi din Austria și Cehia.

„Este al doilea an când sărbătorim Ziua Națională la Sebeș. Toate elementele și tot ce se întâmplă în Sebeș este o pregătire și un început pentru anul viitor, când sărbătorim Centenarul, pentru că există motive serioase legate de Sebeș și Marea Unire. O dată legată de Lucian Blaga care a participat la acest eveniment, cea mai numeroasă delegație a fost de la Sebeș, asta datorită și poziției geografice, dar și alte motive”, spune Dorin Nistor.

Tot în luna decembrie, mai exact în data de 5, se va deschide și Târgul de Crăciun, care va fi amplasat în parcul din fața Primăriei.

Pentru tot ce înseamnă manifestări în luna decembrie, Primăria Sebeș a achiziționat în jur de 300 de steaguri (8.876 lei), 300 de tricouri personalizate cu stema orașului (4.500 de lei), 300 de brelocuri cu fise personalizate cu logo (900 de lei), 4.100 de bucăți de ciocolată cu lapte (15.375 de lei), peste 5000 de pachete cu dulciuri (78.000 de lei), 300 de cocarde (1.800 de lei), 300 de magneți personalizați (600 de lei), 300 de căni personalizate (3.000 de lei), 100 de stick-uri USB (3.250 de lei).

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

ECHINOCŢIUL de TOAMNĂ 2018: Momentul în care ziua este egală cu noaptea. Când trecem la ORA de IARNĂ

avatar

Publicat

toamna

Echinocţiul de toamnă din acest an este duminică, 23 septembrie, la ora 4.54 . Este momentul în care ziua este egală cu noaptea. Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până în decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă.Echinocţiul de toamnă are loc […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, la Campionatul Mondial de Cafea din Brazilia. Dan Băcăințan, între cei mai buni barista din lume

avatar

Publicat

Campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea, Dan Băcăințan, va participa la cea mai prestigioasă competiție din lume, dedicată cafelei. Campionatul Mondial de Cafea va avea loc la Belo Horizonte, în Brazilia, între 7 și 9 noiembrie. Dan Băcăințan este din Partoș, Alba Iulia, și a plecat în Italia în anul 2005 la părinții […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

STUDIU DE CAZ : Cine este responsabil de un șofer fără discernământ în trafic? Lege versus realitate (JustițiaProCetățean.ro)

avatar

Publicat

Miercuri s-au petrecut scene șocante în traficul din Alba Iulia. Un bărbat aflat la volanul unui VW Passat a condus necontrolat, provocând șicane și fiind un pericol pentru restul participanților la trafic. Ba mai mult, la trecerea de pietoni, într-o ora de vârf când elevii ies de la școală, era să spulbere pe zebră un […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Lidl mai încearcă odată autorizarea construcției unui nou magazin, în centrul municipiului Alba Iulia. Proiect în CL

avatar

Publicat

O nouă propunere pentru reconfigurarea zonei în care a funcționat Piața Sifor din centrul municipiului Alba Iulia se va afla pe masa consilierilor locali, în ședința de vineri, 28 septembrie. Clădirea modernă în care ar urma să funcționeze un nou magazin Lidl va avea două etaje, cu spațiu comercial la parter și birouri la etaj.Consilierii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Sute de alergători au luat STARTUL la Alba Iulia City Race, ediția a IV-a, în Cetatea Alba Carolina

avatar

Publicat

alba iulia city race 2018

Sâmbătă, cu ocazia celei de-a patra ediții a Alba Iulia City Race, orașul Unirii s-a transformat în capitala atletismului românesc. În anul Centenarului, peste 700 de alegători au luat startul pe cele trei trasee pentru adulți, semimaratonul de 21 de kilometri și 700 de metri, crosul de 10 kilometri și 300 de metri și cursa […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate