Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului: Activităţi şcolare la Colegiul Economic din Alba Iulia pentru asumarea responsabilităţii în comunitate

Publicat

10382362_731126520312015_3809981074938046940_o În cadrul proiectului educațional ”Holocaustul – o atrocitate a istoriei”, elevii de la Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian din Alba Iulia au derulat activități școlare menite să-i ajute să înţeleagă realitățile și să își asume responsabilitatea în comunitate. În cadrul proiectului, toți elevii au fost puși în contact cu elemente de cultură, istorie și religie evreiască și au fost stimulați să cerceteze probleme legate de Holocaust.

Proiectul a fost menit să încurajeze tinerii să contribuie activ la integrarea europeană, la consolidarea valorilor fundamentale – drepturile omului, lupta împotriva rasismului şi a xenofobiei, solidaritate umană, la recunoaşterea educaţiei nonformale şi la întărirea cooperării. Le-au fost dezvoltate responsabilitatea personală, iniţiativa și grija faţă de ceilalţi.

Obiectivele specifice urmărite de profesorii organizatori, respectiv Lavinia Dobra, Dan Anca, Adrian Simion și Daniel Barbu au fost analizarea unor documente referitoare la tema proiectului, promovarea, la nivelul grupului ţintă, a ideilor de toleranţă, înţelegere reciprocă şi dialog și dezvoltarea unei conştiinţe civice, bazată pe cunoaşterea şi asumarea valorilor democratice.

Astfel, în cadrul proiectului elevii au vizionat filmul documentar ”Holocaustul uitat” și au purtat discuții cu prof. Barbu Daniel, urmate de o informare despre problematica Holocaustului și de un atelier de lectură a imaginii cu prof. Dan Anca și prof. Dobra Lavinia.

Ziua dedicată comemorării Holocaustului s-a încheiat cu vizionarea filmului de mare impact emoțional ”Băiatul cu pijamale în dungi” de către elevii clasei a X a C, coordonați de către prof. Simion Adrian.

Rezultatele aşteptate în urma derulării proiectului au fost creşterea gradului de informare a elevilor de liceu privitor la problematica Holocaustului și accentuarea sentimentelor elevilor de condamnare a Holocaustului.

Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului este un eveniment național marcat pe 9 octombrie în România şi dedicat comemorării victimelor Holocaustului și, în special, rolului României în acest episod al istoriei. În această zi, diverse ceremonii au loc în toată țara, pentru a comemora evreii și romii care au murit în Holocaust.

sursa foto: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate