Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului la Liceul German din Sebeș. Elevii au făcut o vizită la Cimitirul Evreiesc

Publicat

Liceul German Sebeș a marcat Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului. Activitățile desfășurate au vizat informarea elevilor în legătură cu un eveniment trist din istoria noastră națională, precum și insuflarea unor valori opuse fenomenului prezentat, valori precum toleranță, cumpătare, respect pentru istoria, obiceiurile și tradițiile naționalităților conlocuitoare.

”În cadrul activităților desfășurate în intervalul 4-8 octombrie 2021, elevilor claselor a VII-a, a X-a și a XI-a le-au fost prezentate o serie de informații privind perioada interbelică, anii celui de-al Doilea Război Mondial și politica anti-rasială promovată de unele state europene, în special de România, toate acestea așezate sub genericul „Memoria Holocaustului în România”.

Activitățile desfășurate într-un cadru formal, oferit de sălile de curs, au fost întregite sâmbătă, 9 octombrie 2021, printr-o vizită documentară la Cimitirul Evreiesc, o locație aproape necunoscută a Sebeșului, care amintește de comunitatea locală a evreilor, dislocată, în vara anului 1941, la Alba-Iulia” au transmis reprezentanții instituției.

Proiectul educațional „Memoria Holocaustului în România” a fost implementat de Liceul German Sebeș și a fost coordonat de titularul catedrei de istorie, profesorul Mihai-Octavian Groza.

Foto: Liceul German Sibiu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax