Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

1 Decembrie 2021 -Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară cu peste 500 de militari, elicoptere SOCAT și avioane MiG LanceR

Publicat

1 decembrie

Aproximativ 550 de militari vor participa la parada militară, ce se va desfășura pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, cu ocazia Zilei Naționale a României, la Alba Iulia. De asemenea, pe lângă militari, vor trece prin fața celor prezenți la eveniment și vehicule de luptă, aparatură antiaeriană și terestră, dar și transportoare și autospeciale. 

Mai mult de atât, cerul va fi survolat elicoptere IAR 330 SOCAT și aeronave MIG 21 LanceR. 

CITEȘTE ȘI: Paradă militară, concerte, spectacol cu drone de 1 Decembrie la Alba Iulia. PROGRAM COMPLET de Ziua Națională a României 2021

În 1 Decembrie, parada militară cu trupe și tehnică de luptă se va desfășura în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, după ora 15.00.

Vor participa:

  • 9 detașamente de defilare pe jos (aproximativ 550 de militari aparținând Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Forțelor pentru Operații Speciale, Batalionului 136 Geniu „Apulum”/ Brigada 10 „Dunărea de Jos”, Batalionului 26 Cercetare Supraveghere „Avram Iancu”/ Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”, Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba)
  • 9 detașamente de defilare cu mijloace terestre (vehicule de luptă HUMVEE ale forțelor pentru operații speciale, complexe de artilerie antiaeriană și terestră GEPARD și HIMARS, transportoare PIRANHA III și PIRANHA V, autospeciale de intervenție ale celorlalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională)
  • aeronave militare ale Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” (elicoptere IAR 330 SOCAT și avioane MiG 21 LanceR).

Informațiile au fost transmise de reprezentanții Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina” Cluj-Napoca.

ISU Alba participă la parada militară cu 59 de cadre și 5 autospeciale

La parada militară din acest an, de la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale – 1 Decembrie, vor participa, ca în fiecare an, și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Vor fi mobilizate 59 de cadre – trei ofițeri și 56 de subofițeri – cu cinci autospeciale, în cadrul evenimentului de la ora 15.00, de miercuri.

Blocul de defilare va fi comandat de către maior Radu Botezan – comandantul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia, ofițer cu experiență în misiuni interne, dar și internaționale. Ofițerul a facut parte în acest an din conducerea și coordonarea  celor două misiuni de stingere ale incendiilor de pădure izbucnite în Grecia.

Detașamentul de pompieri militari este format din personal cu o vastă experiență în executarea misiunilor de stingere a incendiilor, descarcerare și prim-ajutor SMURD, salvarea persoanelor și limitarea pagubelor produse de inundații, alunecări de teren sau epidemii care încadrează autospeciale de stingere cu apă și spumă, autospeciale de salvare de la înălțime, descarcerare, cautare-salvare urbană precum și ambulanțele SMURD.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba – 15 poliţişti şi 5 autospeciale

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va participa la paradă, alături de celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, cu 15 poliţişti şi 5 autospeciale din dotarea formaţiunilor de poliţiei rutieră și acţiuni speciale.

Luni, 29 noiembrie și marți, 30 noiembrie vor fi repetiții pentru parada militară, iar circulația va fi restricționată pe mai multe artere din Alba Iulia, începând cu ora 13.00.

CITEȘTE ȘI: RESTRICȚII de circulație la Alba Iulia, în perioada 29 noiembrie – 1 Decembrie, pentru evenimentele dedicate Zilei Naționale

”Pentru buna desfășurare a evenimentelor, în Alba Iulia, în zilele de 29 și 30 noiembrie 2021, se vor desfășura repetiții și antrenamente generale care vor afecta, pentru scurte perioade de timp, activitățile curente din centrul orașului.

Antrenamentele generale vor avea loc în intervalul orar 14-16, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia”, transmit reprezentanții Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina” Cluj-Napoca.

Potrivit sursei citate, cu ocazia Zilei Naționale a României, în Cetatea Marii Uniri din Alba Iulia, vor avea loc, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2021, o serie de manifestări la care vor participa militari și mijloace tehnice terestre și aeriene aparţinând Ministerului Apărării Naționale și care se vor desfășura după următorul program:

Potrivit sursei citate, cu ocazia Zilei Naționale a României, în Cetatea Marii Uniri din Alba Iulia, vor avea loc, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2021, o serie de manifestări la care vor participa militari și mijloace tehnice terestre și aeriene aparţinând Ministerului Apărării Naționale și care se vor desfășura după următorul program:

Marți, 30 noiembrie 2021

Ceremonii militare cu depuneri de coroane și jerbe de flori la următoarele ansambluri monumentale:

  • ora 10.00, la monumentul „I.C. Brătianu” (detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”)
  • ora 10.30, la monumentul „Iuliu Maniu” (detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”)
  • ora 11.30, la monumentul „Mihai Viteazul” (detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”, Regimentului 317 Cercetare „Vlădeasa” și Muzica Militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”);
  • ora 12.00, la ansamblul monumental „Regele Ferdinand și Regina Maria” (detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”, Regimentului 317 Cercetare „Vlădeasa” și Muzica Militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”)
  • ora 12.30, în Piața Tricolorului va avea loc arborarea Drapelului Național al României. Detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Batalionului 811 Infanterie „Dej” și Muzica Militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Miercuri, 1 Decembrie 2021

  • 08.00-10.00 – Marșul Unirii, Itinerant Gara Alba Iulia – Piața Tricolorului, tinerii basarabeni
  • 10.00   Salonul de carte
  • 11.00   Primirea Soliilor din Cetățile de Scaun. Proclamația Unirii, Citirea “Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia”, discursuri, Reconstituire istorică, Sala Unirii
  • 12.00   Te Deum. Catedrala Încoronării
  • 12.00   Sala 67 –  „Micii muschetari”, regia artistică: Teodora Popa, Spectacol de teatru 3+, Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia. Notă: transmisiune live
  • 13.00   Declarația de la Alba Iulia
  • 15.00   Primirea persoanei oficiale, depunere de coroane de flori. Parada Militară pe Bulevardul 1 Decembrie, Bulevardul “1 Decembrie 1918”
  • 16.00 Povestea Armatei Române – Intrarea Armatei Române la Alba Iulia
  • 17.00   Vernisaj – Expoziție anuală UAP Alba Iulia
  • 18.00   „Gala Tezaure Umane Vii”. Sala Unirii .Notă: transmisiune live
  • 19.00 Concert Alba Unește România (transmisie pe ecranele montate în oraș).
  • 20.00   La mulți ani, ROMÂNIA! Spectacol de drone. Parcul Unirii

Toate activitățile vor fi organizate și se vor desfășura cu respectarea măsurilor privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, avându-se în vedere numărul de persoane permis de cadrul legal și de Hotărârea de Guvern nr. 1183 din 8 noiembrie 2021. Masca de protecție este obligatorie pe toată durata desfășurării evenimentelor.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax