Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Națională pentru Adopție, sărbătorită la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Întâlnire între copii şi părinţi adoptivi

Publicat

ziua adoptiei, alba iulia Ziua Națională pentru Adopție a fost sărbătorită vineri, în sala de ședință a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Peste 70 de persoane, copii și părinți, au participat la manifestrea organizată de Biroul Adopţii şi Post – Adopţii.

„Atunci când decizi să ai un copil iei o decizie foarte importantă. Decizi, pentru totdeauna, să-ți lași inima să se desprindă de trup și să meargă pe o cale separată.” – Elizabeth Stone

Copii au felul lor de a vedea lumea și sunt singurii cărora nu le este frică de viitor. Își zidesc fericirea pe visuri, iar poveștile și basmele în care binele învinge răul fac parte din realitatea lor. Toate gândurile mărețe, toate invențiile cu adevărat importante au izvorât cândva din sufletul unui copil care a visat. E atât de greu să ajungi la sufletul unui copil, mai ales dacă el a fost lipsit la ivirea pe lume de iubirea părintească; fiecare copil are nevoie de o familie care să-i ofere afecțiune, respect, ocrotire, încredere, ajutor.

”Mami! Tati! Uite Prințesa Elsa!; ”Mami, pot să mă duc la piscina cu bile?”; ”Tati, și eu vreau să mă picteze pe față”; ”Îmi faci și mie un cățeluș din balonul verde?”; ”Și eu vreau la Spiderman!; ”Ai grijă să nu cazi!”; ”Ai un pic de răbdare să-l termine pe el și urmezi tu.”; ”Nu, nu o să plec. Stau lângă tine.”;”Mănâncă încet și liniștit. Mulțumesc că-mi dai și mie din tortul tău!”

Acestea au fost cuvintele care s-au auzit vineri, 3 iunie, în Sala de ședință a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, unde de la ora 17.00 s-au întâlnit peste 70 persoane, copii și părinți, care au sărbătorit ”Ziua Națională pentru Adopție”, manifestare organizată de Biroul Adopţii şi Post – Adopţii.

Întâlnirea trebuia să aibă loc la grădinița ”Lumea Ștrumfilor”, afară, în spațiul de joacă, dar vremea nefavorabilă a modificat, în ultimul moment planul.

Oricum pe copii nu i-a deranjat această schimbare, căci Prințesa Elsa, Spiderman, clovnul cu baloanele colorate, piscina cu bile și toboganele gonflabile le-au acaparat atenția și nu a m-ai contat că, afară, soarele era ascuns după nori; au fost câteva ore în care s-au auzit glasurile cristaline ale copiilor și vorbele pline de grijă și dragoste ale părinților; a fost întâlnirea copiilor care au avut şansa de „a se naşte” pentru a doua oară prin ADOPŢIE şi au bucuria de a trăi alături de părinţi care ştiu să le dăruiască iubire şi care îi face să fie speciali.

„Sărbătorim venirea copiilor în familii prin adopție, sărbătorim copiii veniți și crescuți în inima părinților lor indiferent de vârstă, etnie sau stare de sănătate, sărbătorim adopția ca pe o cale firească de a deveni părinte, sărbătorim ziua dedicată tuturor celor deschiși la minte, inimă și suflet, celor care înţeleg, acceptă și îmbrăţișează adopţia, copilul adoptat și familia adoptivă cu tot trecutul, prezentul și viitorul ei”, a transmis șeful Biroului Adopţii şi Post – Adopţii, Mihai Tonea.

Prin sărbătorirea acestei zile, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Alba, doreşte să le reamintească tuturor concetăţenilor noştri, încă o dată, că fiecare copil are drepturi şi nevoi şi trebuie să aibă o familie numai a lui, care să-l iubească, respecte, care să îi ofere siguranţa şi confortul necesar.

Directorul general al DGASPC Alba, prof. Sorin Valerian Chirilă mulţumeşte colegilor de la Biroul Adopţii şi Post – Adopţii şi tuturor celor care i-au ajutat şi îi ajută în permanenţă: asistenţi sociali şi psihologi din cadrul DGASPC Alba şi din serviciile publice de asistenţă socială (SPAS-uri) din judeţ pentru solicitudinea de care au dat şi dau dovadă în activitatea de adopţie. În egală măsură, mulţumeşte Asociaţiei, „Sfântul Apostol Petru” din Teiuş, care a sprijinit organizarea acestei sărbători şi a făcut ca toţi participanţii să se bucure de o atmosferă plăcută şi plină de bucurie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax