Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Națională pentru Adopție, sărbătorită la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Întâlnire între copii şi părinţi adoptivi


Publicat

ziua adoptiei, alba iuliaZiua Națională pentru Adopție a fost sărbătorită vineri, în sala de ședință a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Peste 70 de persoane, copii și părinți, au participat la manifestrea organizată de Biroul Adopţii şi Post – Adopţii.

„Atunci când decizi să ai un copil iei o decizie foarte importantă. Decizi, pentru totdeauna, să-ți lași inima să se desprindă de trup și să meargă pe o cale separată.” – Elizabeth Stone

Copii au felul lor de a vedea lumea și sunt singurii cărora nu le este frică de viitor. Își zidesc fericirea pe visuri, iar poveștile și basmele în care binele învinge răul fac parte din realitatea lor. Toate gândurile mărețe, toate invențiile cu adevărat importante au izvorât cândva din sufletul unui copil care a visat. E atât de greu să ajungi la sufletul unui copil, mai ales dacă el a fost lipsit la ivirea pe lume de iubirea părintească; fiecare copil are nevoie de o familie care să-i ofere afecțiune, respect, ocrotire, încredere, ajutor.

”Mami! Tati! Uite Prințesa Elsa!; ”Mami, pot să mă duc la piscina cu bile?”; ”Tati, și eu vreau să mă picteze pe față”; ”Îmi faci și mie un cățeluș din balonul verde?”; ”Și eu vreau la Spiderman!; ”Ai grijă să nu cazi!”; ”Ai un pic de răbdare să-l termine pe el și urmezi tu.”; ”Nu, nu o să plec. Stau lângă tine.”;”Mănâncă încet și liniștit. Mulțumesc că-mi dai și mie din tortul tău!”

Acestea au fost cuvintele care s-au auzit vineri, 3 iunie, în Sala de ședință a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, unde de la ora 17.00 s-au întâlnit peste 70 persoane, copii și părinți, care au sărbătorit ”Ziua Națională pentru Adopție”, manifestare organizată de Biroul Adopţii şi Post – Adopţii.

Întâlnirea trebuia să aibă loc la grădinița ”Lumea Ștrumfilor”, afară, în spațiul de joacă, dar vremea nefavorabilă a modificat, în ultimul moment planul.

Oricum pe copii nu i-a deranjat această schimbare, căci Prințesa Elsa, Spiderman, clovnul cu baloanele colorate, piscina cu bile și toboganele gonflabile le-au acaparat atenția și nu a m-ai contat că, afară, soarele era ascuns după nori; au fost câteva ore în care s-au auzit glasurile cristaline ale copiilor și vorbele pline de grijă și dragoste ale părinților; a fost întâlnirea copiilor care au avut şansa de „a se naşte” pentru a doua oară prin ADOPŢIE şi au bucuria de a trăi alături de părinţi care ştiu să le dăruiască iubire şi care îi face să fie speciali.

„Sărbătorim venirea copiilor în familii prin adopție, sărbătorim copiii veniți și crescuți în inima părinților lor indiferent de vârstă, etnie sau stare de sănătate, sărbătorim adopția ca pe o cale firească de a deveni părinte, sărbătorim ziua dedicată tuturor celor deschiși la minte, inimă și suflet, celor care înţeleg, acceptă și îmbrăţișează adopţia, copilul adoptat și familia adoptivă cu tot trecutul, prezentul și viitorul ei”, a transmis șeful Biroului Adopţii şi Post – Adopţii, Mihai Tonea.

Prin sărbătorirea acestei zile, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Alba, doreşte să le reamintească tuturor concetăţenilor noştri, încă o dată, că fiecare copil are drepturi şi nevoi şi trebuie să aibă o familie numai a lui, care să-l iubească, respecte, care să îi ofere siguranţa şi confortul necesar.

Directorul general al DGASPC Alba, prof. Sorin Valerian Chirilă mulţumeşte colegilor de la Biroul Adopţii şi Post – Adopţii şi tuturor celor care i-au ajutat şi îi ajută în permanenţă: asistenţi sociali şi psihologi din cadrul DGASPC Alba şi din serviciile publice de asistenţă socială (SPAS-uri) din judeţ pentru solicitudinea de care au dat şi dau dovadă în activitatea de adopţie. În egală măsură, mulţumeşte Asociaţiei, „Sfântul Apostol Petru” din Teiuş, care a sprijinit organizarea acestei sărbători şi a făcut ca toţi participanţii să se bucure de o atmosferă plăcută şi plină de bucurie.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Avertizare meteo 13 iunie 2021: COD GALBEN de precipitații abundente și instabilitate atmosferică accentuată până la ora 10,00

Publicat

ANM a emis o nouă avertizare meteo COD GALBEN pentru mai multe județe din Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și partea nordică a Moldovei.

Avertizarea este valabilă duminică 13 iunie de la ora 02,00 până dimineața la ora 10,00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de precipitații.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei și în zonele montane aferente vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Citește și VIDEO: Furtuna a făcut ravagii la Tăuți, în comuna Meteș. Grindina a acoperit grădinile și curțile localnicilor

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Informare meteo 13 iunie 2021 : Vreme rea la munte până la ora 23,00

Tot pentru duminică 13 iunie 2021 meteorologii au emis și o INFORMARE METEO de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate pentru zonele de munte și jumătatea de est a României. 

Intervalul de valabilitate: 13 iunie, ora 10:00 – 15 iunie, ora 23:00

      În intervalul menționat, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, reacție dură la adresa lui Ludovic Orban: cei mai mulți și valoroși liberali nu îi mai sunt alături

Publicat

Deputatul PNL  de Alba, Florin Roman a reacționat, după ce președintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat că a fost părăsit de Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, iar aceştia au încercat să convoace un BPN al partidului pentru a arunca în aer formarea coaliţiei de guvernare.

Roman a postat o imagine din 2017 de la Congresul PNL în care arată că majoritatea celor care il înconjurau pe Orban atunci au anunțat acum că nu îl mai susțin.

”În 2017, la congresul PNL, dl Ludovic Orban, nu avea nici o problemă în a se afișa cu echipa! Pentru că avea echipă…Azi înțeleg că e cam trădare dacă susții contracandidatul!

Îi sugerez domnului Orban să se uite bine și probabil va constata că cei mai mulți și valoroși liberali de atunci, nu îi mai sunt alături. Poate va reuși și să răspundă la întrebarea: De ce?

Nu regret sprijinul pentru dl Orban în 2017. Însă după ce s-a văzut premier nu mai era Orban pe care l-am susținut.

Este primul președinte al PNL care nu a demisionat, din fruntea partidului, după pierderea alegerilor. Motive puteau invoca toți, dar cu exceptia domnului Orban, nici unul nu a făcut-o!

S-a “sacrificat” în fruntea Camerei Deputaților, pe cea mai proasta negociere a PNL pe structura noului guvern. Toți cei care îl susțin pe Florin Cîțu sunt acum “lichele” sau “trădători”.

Păcat…mare păcat!”, a scris Florin Roma pe Facebook.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Proiect: Admiterea la Rezidențiat organizată de Ministerul Educației, iar pregătirea coordonată de departamente din universități

Publicat

medic sanatate

Ministerul Educaţiei organizează admiterea în rezidenţiat pe locuri şi pe posturi, prin concurs naţional, cu tematică şi bibliografie unică, în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al ministerului, la propunerea universităţilor de medicină şi farmacie acreditate, prevede o iniţiativă legislativă depusă la Camera Deputaţilor de parlamentari de la PSD.

Proiectul prevede completarea în acest sens cu patru texte noi a art.174 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 şi abrogarea Ordonanţei de urgenţă 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, aprobată prin Legea 103/2012.

Potrivit proiectului, specialităţile şi durata pregătirii prin rezidenţiat se vor stabili prin ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, cu avizul Colegiului Medicilor din România, Colegiului Medicilor Dentişti din România, Colegiului Farmaciştilor din România, după caz.

Organizarea şi finanţarea rezidenţiatului şi dobândirea dreptului de liberă practică se vor stabili prin hotărâre a guvernului, la propunerea Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii. Pregătirea în rezidenţiat va fi coordonată de departamente din cadrul instituţiilor de învăţământ superior şi se face în unităţile sanitare publice sau private atestate de către universităţile de medicină şi farmacie acreditate, după o metodologie proprie, mai prevede propunerea legislativă.

De asemenea, legea va intra în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar, respectiv universitar următor celui în care a fost adoptată. La intrarea în vigoare, va fi abrogată OUG 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, aprobată prin legea 103/2012.

Iniţiatorii – Adrian Streinu Cercel, Alexandru Rafila, Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu, Corneliu-Florin Buicu, Florian-Dorel Bodog, Leonard Azamfirei, Lucian Romaşcanu şi Angel Tîlvăr – susţin că organizarea rezidenţiatului este prevăzută şi în Legea educaţiei şi în Ordonanţa 18/2009, iar prevederile nu sunt armonizate.

Ei au arătat în expunerea de motive că, în timp ce Legea educaţiei prevede că organizarea rezidenţiatului este făcută de departamentele de pregătire a rezidenţiatului din cadrul instituţiilor de învăţământ, OUG 18/2009 prevede că atribuţiile de organizare revin preponderent Ministerului Sănătăţii şi Direcţiilor de Sănătate Publică.

„În prezent, admiterea în rezidenţiat este organizată de către universităţile de medicină şi farmacie acreditate, prin concurs naţional de admitere în rezidenţiat. Pregătirea în rezidenţiat este asigurată de cadrele didactice din universităţi, în secţiile clinice universitare şi alte unităţi sanitare sub coordonarea cadrelor didactice universitare, statutul de coordonator de rezidenţiat este condiţionat de calitatea de cadru didactic universitar. Practic, întreg parcursul de formare, de la admitere până la certificarea medicului rezident ca medic specialist, se desfăşoară sub coordonarea directă a instituţiilor de învăţământ superior. (…) Implicarea Ministerului Sănătăţii în acest proces ţine exclusiv de stabilirea necesarului/numărului de locuri necesar pentru a fi pregătit în fiecare specialitate, în funcţie de politica de resurse umane, dar pregătirea propriu-zisă, fiind o formă de învăţământ post universitar, trebuie să aparţină Ministerului Educaţiei, prin instituţiile de învăţământ superior pe care le are în coordonare”, susţin iniţiatorii.

Aceştia au menţionat că propunerea legislativă este susţinută „in corpore” de universităţile de medicină şi farmacie.

„Adoptarea acestei iniţiative ar pune în acord cele două reglementări existente şi ar asigura condiţiile necesare de pregătire mai riguroasă a rezidenţilor prin activităţi teoretice şi practice monitorizate şi evaluate periodic, specifice oricărei forme de învăţământ şi ar pune la dispoziţia rezidenţilor aflaţi în pregătire întreaga infrastructură aflată la nivelul universităţilor: laboratoare avansate, centre de simulare medicală, de pregătire postuniversitară, accesul la resurse bibliografice moderne. Totodată, ar permite normarea cadrelor didactice universitare care desfăşoară activităţile de pregătire practică şi teoretică prin includerea acestor activităţi în statele de funcţii”, mai arată iniţiatorii.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Camerei Deputaţilor, Senatul fiind for decizional.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO: Scene dramatice la EURO 2020, în meciul Danemarca – Finlanda. Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon

Publicat

Scene dramatice s-au petrecut sâmbătă la EURO 2020, la finalul primei reprize a meciului dintre Danemarca și Finlanda. Vedeta danezilor, Christian Dannemann Eriksen, s-a prăbușit pe gazon, fără să fie lovit de adversar. Medicii au încercat să îl resusciteze minute în șir, după care au adus defibrilatorul.

UEFA a decis suspendarea partidei, iar fotbaliștii ambelor formații au plecat la vestiare. Christian Eriksen a fost scos de pe teren pe targă, trupul fotbalistului fiind ascuns cu două pânze mari de culoare albă, însoțit de colegii de echipă.

UPDATE, ora 21:50 – Potrivit Federației daneză de fotbal, Christian rămâne internat la Rigshospitalet pentru examene medicale suplimentare.

„Partida împotriva Finlandei se reia în această seară. Acest lucru este posibil după ce jucătorii ambelor echipe au fost asigurați că Christian este OK”, a anunțat Federația daneză de fotbal.

UPDATE, ora 21:00 – Federația daneză de fotbal a transmis, pe Twitter, că Christian Eriksen este treaz și a fost dus pentru îngrijiri la spital, în Copenhaga. Starea sa este stabilă. 

UPDATE, ora 20:30 – UEFA a precizat pe site-ul său oficial că jucătorul a fost stabilizat şi a fost transportat la spital.

Știrea inițială

Prima repriză a partidei de la Copenhaga, de pe Parken, a avut parte de un moment cumplit. Christian Eriksen, vedeta danezilor în vârstă de 29 de ani, s-a prăbușit brusc pe gazon, în minutul 43, fără să fie lovit de cineva.

Jucătorii au intervenit și au făcut un „scut de protecție” în jurul acestuia pentru ca momentul dramatic să nu fie surprins de camerele TV. Medicii au adus inclusiv defibrilatorul pe teren.

Născut în 1992, Christian Eriksen este unul dintre fotbaliştii vedetă ai naţionalei daneze şi unul dintre starurile internaţionale ale fotbalului european, care evoluează la clubul Inter Milano în Serie A, pe poziția de mijlocaș.

El a debutat la echipa națională de fotbal a Danemarcei în martie 2010, și a fost cel mai tânăr fotbalist de la Campionatul Mondial de Fotbal 2010 din Africa de Sud.

Danemarca joacă sâmbătă cu Finlanda, la Copenhaga, pe teren propriu, în grupa B a Euro 2020.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate