Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Pământului, sărbătorită prin muzică, la Alba Iulia. Corul Theotokos, în proiectul Cantus Mundi

Publicat

Peste 8.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi s-au reunit simultan în toată țara pentru a marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri și evenimente muzicale, sub deviza „Dăruiește naturii din energia ta!”.

La a șaptea ediție Ora Pământului by Cantus Mundi, copiii și coordonatorii lor desfășoară concomitent activități muzicale în 64 de localități din 34 de județe și București: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, București, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timișoara, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

La Alba Iulia, corul Teothokos a participat la eveniment. Alba24 a discutat cu dirijorul Călin Bulac, coordonatorul corului.

La ora 20:30, aparatele electrice au fost deconectate, iar lumina stinsă pentru o oră.

Copiii, alături de părinții și prietenii au cântat în spații publice, parcuri, piețe sau în fața instituțiilor din toată țara pentru sănătatea pământului și a mediului, precum și împotriva risipei care afectează planeta.

Repertoriul tuturor recitalurilor simultane susținute de copii face parte din broșura Ora Pământului by Cantus Mundi 2023, editată special pentru eveniment, ca în fiecare an, de profesioniștii CoruluiMadrigal și Cantus Mundi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax