Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Poliţiei Române. Dezbateri cu elevii din Galda de Jos şi Cîmpeni pe tema violenţei, a traficului de persoane şi a consumului de droguri

Publicat

pol

Elevii de la Şcoala Generală din Galda de Jos s-au întâlnit, luni, 19 martie 2012, cu poliţiştii IPJ Alba şi cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane. Întâlnirea a fost prilejuită de sărbătorirea, pe 25 martie, a Zilei Poliţiei Române, iar, în cadrul acesteia, au fost abordate şi dezbătute tema violenţei, a traficului de persoane şi prevenirea acestora. Tot cu această ocazie, poliţiştii din Cîmpeni au discutat cu elevii Grupului Şcolar Forestier din oraş despre consumul de stupefiante, violenţă şi abuz sexual.

Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, sărbătorită pe 25 martie, luni, 19 martie 2012, începând cu ora 12.00, la Căminul Cultural din localitatea Galda de Jos a avut loc o întâlnire a elevilor din comună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

Poliţiştii au discutat cu elevii din comună despre principalele cauze generatoare de violenţă şi le-au prezentat acestora cele mai bune metode de prevenire a conflictelor care pot culmina cu agresiuni fizice cu urmări dintre cele mai grave.

Elevilor le-au fost oferite explicaţii cu privire la principalele tipuri de violenţă referitoare la prevederile legale care sancţionează infracţiunile comise cu violenţă, răspunderea penală a minorilor şi modul de sesizare a unor astfel de fapte.

Specialiştii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia i-au informat pe elevi în legătură cu semnificaţia traficului de persoane, consecinţele pe care acesta le poate avea asupra dezvoltării psihosociale a unui individ, formele de violenţă la care poate fi supusă o victimă, precum şi cu privire la măsurile de prevenire şi modalităţile prin care elevii pot contribui la reintegrarea în mediul şcolar a unei victime.

Tot în cursul zilei de luni, 19 martie 2012, poliţiştii de investigaţii criminale împreună cu cei de ordine publică din cadrul Poliţiei Oraşului Cîmpeni au fost prezenţi la Grupul Şcolar Forestier Cîmpeni. Aceştia s-au întâlnit cu 50 de elevi ai Grupului Şcolar şi au discutat despre consumul de stupefiante, violenţa şi actele de abuz sexual.

Ambele întâlniri s-au bucurat de implicarea în discuţii a elevilor care au adresat întrebări şi au arătat că sunt interesaţi să adopte o conduită corectă din punct de vedere civic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax