Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Poliţiei Române. IPJ Alba a devenit inspectorat de gradul I

Publicat

Data de 25 martie, în care creştinii sărbătoresc Buna Vestire coincide cu Ziua Poliţiei Române, instituţie care aniversează, anul acesta, 189 de ani de atestare documentară. La Alba, sărbătoarea a fost marcată şi de contextul numirii recente a chestorului de poliţie Ioan Căbulea, la conducerea IPJ. Odată cu revenirea acestuia la Alba, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului s-a transformat în inspectorat de gradul I.

Astfel, IPJ Alba urcă în categoria inspectoratelor de poliţie din judeţele mari din ţară, cum este Clujul sau Braşovul. Posibilitatea acestei transformări a fost dată şi de funcţia pe care chestorul Ioan Căbulea a avut-o anterior celei de la Alba – adjunct al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI.

Ioan Căbulea a participat, vineri, la şedinţa festivă de la IPJ, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, în cadrul căreia au fost avansaţi la termen în gradul profesional următor, 29 de ofiţeri de poliţie şi 99 de agenţi de poliţie. Pentru rezultatele deosebite obţinute în activitate, inspectorul principal de poliţie Horea Mihai Coteţ, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, a fost avansat înaintea împlinirii stagiului minim, la gradul profesional de subcomisar.

Dintre evenimentele desfăşurate în aceste zile, amintim Ziua Porţilor Deschise la IPJ Alba, concursul de talere şi turneul de fotbal, la care au participat 16 echipe din structuri MAI, instituţii şi autorităţi locale, presă şi agenţi economici de cooperare. Competiţia a fost câştigată de echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean „Unirea” Alba, în timp ce pe locul II s-a clasat echipa Primăriei Municipiului Sebeş iar pe locul III s-a clasat echipa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Un grup de 70 de elevi ai Liceului „Apulum” din Alba Iulia au vizitat inspectoratul, acestora fiindu-le prezentată tehnica din dotare. De asemenea, persoane din cadrul Centrului de Zi pentru Vârstnici au susţinut un program artistic, în straie populare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax