Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Poliţiei Românie: Liceeni din Alba, informați despre profesia de polițist, importanța ei în societate şi oferta educaţională în domeniu

Publicat

politie

În cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Poliției Române, polițiștii din Alba Iulia au fost prezenți la mai multe licee din Alba Iulia și din județ, unde s-au întâlnit cu elevii claselor a XII-a. Cu această ocazie, oamenii legii le-au prezentat elevilor oferta educațională pentru școlile de poliție din țară, dar și criteriile de admitere. Astfel de manifestări vor continua joi, la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” şi la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. Totodată, toți cei interesați de modul în care funcționează Inspectoratul de Poliție Județean Alba, sunt așteptați luni, la „Ziua porților deschise”.

În cadrul activităţilor prilejuite de sărbătorirea la 25 martie a Zilei Poliţiei Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a prevăzut, şi în acest an, activităţi de promovare a profesiei de poliţist, în rândul elevilor din liceele judeţului Alba.

Astfel, poliţişti ai Serviciului Resurse Umane au fost prezenţi, încă de la începutul săptămânii trecute la Colegiile „Horea Cloşca şi Crişan”, „Apulum” şi Economic din Alba Iulia, precum şi la Liceul Sportiv din municipiul reşedinţă de judeţ, unde s-au întâlnit cu elevii claselor a XII-a.

Acestora le-au fost prezentate şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere la o şcoală de poliţie.

Marți, 18 martie și miercuri, 19 martie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei de la proximitate şi rutieră au fost prezenţi în la Colegiile Naţionale „Lucian Blaga” din Sebeş, „Titu Maiorescu” din Aiud şi „Dorin Pavel” din Alba Iulia, unde au promovat profesia de poliţist, prezentând importanţa poliţistului în societate şi oferta educaţională a şcolilor de poliţie, pentru anul şcolar 2014/2015.

Astfel de activităţi vor fi desfăşurate şi joi, când poliţiştii vor fi prezenţi la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia şi la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

La finalul dezbaterilor, elevilor le-a fost reamintit faptul că data de 25 martie are pentru poliţişti o însemnătate deosebită, în această zi fiind sărbătorită Ziua Poliţiei Române.

Elevii au fost invitaţi să viziteze sediul inspectoratului, luni, 24 martie, între orele 10.00 – 13.00, când va fi organizată Ziua Porţilor Deschise.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax