Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Ziua Porţilor Deschise” la instanţele de judecată din Alba Iulia. Elevii au avut ocazia să se familiarizeze cu mecanismele justiţiei

Publicat

Elevi, studenţi, justiţiabili, reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi jurnalişti interesaţi să afle mai multe informaţii despre circuitul unui dosar şi etapele procesuale ce se parcurg până la soluţionarea unei cauze, dar şi despre condiţiile în care lucrează judecătorii şi personalul auxiliar au fost invitaţi să participe la „Ziua porţilor deschise”, la Curtea de Apel Alba Iulia şi Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia.

Uşile instanţelor de judecată au fost deschise, marţi, pentru toţi cei interesaţi să cunoască mai îndeaproape mecanismele de funcţionare ale justiţiei, iar elevii instituţiilor de învăţământ din Alba Iulia au profitat de această ocazie.

Încurajaţi de magistraţi, tinerii au fost interesaţi să afle despre Constituţie, instituţia medierii, legea drepturilor de autor, dar şi riscurile pe care şi le asumă cei care încalcă aceste drepturi. Elevii au avut acces în birourile grefierilor şi judecătorilor, în registratură, arhivă şi săli de judecată şi au testat echipamentele electronice de informare din dotarea instanţelor.

De asemenea, celor interesaţi li s-au prezentat principalele modificări legislative aduse de Noul Cod Civil ce a intrat de curând în vigoare şi le-au fost puse la dispoziţie materialele informative realizate de Consiliul Superior al Magistraturii în cadrul proiectului „Noul Cod Civil pe înţelesul tuturor”.

Cu uşile deschise au fost primiţi şi cei care au dorit să viziteze Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia. Agenda manifestării a cuprins vizitarea spaţiilor destinate relaţiei cu publicul şi a unor zone unde accesul este restricţionat, vizualizarea modului în care funcţionează programul informatizat ECRIS, prezentarea modalităţilor în care se pot obţine informaţii de pe Portalul instanţelor şi Infochioşc, precum şi distribuirea de ghiduri de orientare juridică participanţilor.

Vedeţi cum au fost primiţi vizitatorii instanţelor albaiuliene:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax