Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Porților Deschise la Liceul Teoretic din Teiuș, pentru copiii de grădiniță și părinții lor

Publicat

Liceul Teoretic Teiuș și-a deschis larg porțile pentru toți preșcolarii Grădiniței cu Program Normal „Prietenia” Teiuș (Nr. 1 și Nr. 2) împreună cu părinții care doresc să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2018 – 2019.

Părinții au fost invitați în sala CDI a liceului, unde au primit pliante şi a avut loc întâlnirea cu învăţătorii care vor preda la clasa pregătitoare în anul școlar 2018-2019, iar viitorii elevi de clasă pregătitoare, sub îndrumarea profesoarelor Maria Liliana Popa şi Nicoleta Juncan, învăţătoare la clasele pregătitoare actuale, au organizat ateliere de creație, percum și jocuri şi activităţi adaptate particularităţilor de vârstă ale preşcolarilor.

În cadrul întâlnirii cu părinții, directorul instituției, Marius Cosmin Pintea, a prezentat invitaților toate informaţiile necesare în legătură cu înscrierea în învăţământul primar pentru anul școlar 2018-2019: cine se poate înscrie în clasa pregătitoare, unde vor avea loc înscrierile, ce acte sunt necesare, calendarul înscrierilor, unde se organizează clasa pregătitoare, ce fel de activități se vor desfășura la clasa pregătitoare și bineînțeles, planul de școlarizare propus la nivelul unității de învățământ.

Apoi a avut loc vizitarea unităţii şcolare, în special a actualelor clase pregătitoare şi a viitoarelor clase unde vor învăţa din toamnă micii şcolari, precum și expoziția de mărțișoare și felicitări realizată de elevii ciclului primar. În cadrul vernisajului au expus lucrări și elevii care frecventează, în regim after school, programul Centrului Cultural Educațional Multifuncțional Proromanes Teiuș.

Preșcolarii au fost primiți cu cântece, baloane, bomboane și mărțișoare de către colegii aflați în clasele a IV-a și cu voie bună de învățătorii lor. Sicoie Virgil, profesor în învățământul primar, a prezentat părinților importanța clasei pregătitoate în debutul formării viitorilor elevi și obiectivele urmărite pe parcursul acesteia: consolidarea cunoștințelor dobândite în grădiniță, oferirea unui start bun în viața școlară. Profesoara Maria Țendea le-a oferit părinților o viziune de ansamblu în consolidarea relațiilor interpersonal ale viitorului colectiv de elevi.

„În clasa pregătitoare elevii își vor dezvolta capacitatea de a comunica, vor stabili sau consolida primele contacte cu lumea numerelor și a literelor, vor învăța să observe mediul înconjurător și să interacționeze cu ceilalți copii, prin jocuri didactice, activități de echipă, activități de descoperire, prin desen sau muzică” a spus profesorul Marius Cosmin Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax