Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Ziua protecţiei civile în România”: Ceremonial militar şi expoziţie tehnică, organizate de ISU Alba

Publicat

isu

În fiecare an, în data de 28 februarie, România sărbătoreşte „Ziua protecţiei civile”. Acesta este un prilej de rememorare a momentului istoric al primelor structuri de protecţie civilă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba organizează, marţi, „Ziua Porţilor Deschise”, la Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia. Cei interesaţi vor putea asista la o prezentare a tehnicilor mijloacelor de intervenţie specifice.

Cu ocazia „Zilei protecţiei civile în România”, sărbătorită în data de 28 februarie a fiecărui an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba organizează „Ziua Porţilor Deschise”. Astfel, începând cu ora 12.30, cei interesaţi vor putea asista la programul care se va desfăşura la Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia, care cuprinde un ceremonial militar, prezentarea ordinelor şi mesajelor primite cu ocazia “Zilei Protecţiei Civile” din România şi o expoziţie cu tehnică specifică protecţiei civile.

Protecţia Civilă a luat fiinţă prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 1933, sub denumirea de <apărare pasivă>, având ca scop <să limiteze efectele bombardamentelor aeriene asupra populaţiei sau resurselor teritoriului, prin protecţie directă sau micşorând eficacitatea atacurilor aeriene>.  La cei 79 de ani de existenţă, protecţia civilă se prezintă ca o structură flexibilă, capabilă să asigure un climat de încredere şi siguranţă cetăţenilor, demonstrat de profesionalismul cadrelor pe timpul intervenţiilor pentru înlăturarea efectelor produse de dezastre. Acest lucru s-a realizat prin îmbunătăţirea managementului apărării împotriva dezastrelor, prin acţiuni de identificare a surselor de riscuri potenţiale cu urmări distructive majore asupra populaţiei, infrastructurii şi mediului, adaptarea şi perfecţionarea bazei legislative, în concordanţă cu cerinţele integrării în NATO şi UE.

Organismele militare şi civile ale protecţiei civile şi-au dus la bun sfârşit, cu devotament şi profesionalism, atribuţiile ce le revin atât în acţiunile de intervenţie reală pentru combaterea efectelor inundaţiilor, a alunecărilor de teren, a înzăpezirilor sau accidentelor rutiere, cât şi cu prilejul aplicaţiilor judeţene, a exerciţiilor de alarmare publică şi a intervenţiilor în numeroase zone de risc.

În fiecare an, în data de 28 februarie, se sărbătoreşte Ziua Protecției Civile din România, prilej de rememorare a momentului istoric care a consacrat înfiinţarea primelor structuri de protecţie civilă. Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Unirea> al judeţului Alba va organiza <Ziua Porţilor Deschise>, la Detaşamentul de pompieri Alba Iulia, activitate, în cadrul căreia, cei interesaţi vor asista la prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie specifice.

Manifestările organizate cu prilejul acestei sărbători se vor desfăşura după următorul program:

– ora 12.30-13.00 – Detaşamentul de pompieri Alba Iulia – Ceremonial Militar şi prezentarea ordinelor şi mesajelor primite cu ocazia “Zilei Protecţiei Civile” din România;

– ora 13.00-13.30 – Detaşamentul de pompieri Alba Iulia – Expoziţie cu tehnică specifică protecţiei civile.”, se arată într-un comunicat al ISU Alba.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax