Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ziua răzgândirilor: Guvernul renunță la înjumătățirea accizei la carburanți, la plafonarea RCA și la scăderea TVA la energie

Publicat

Guvernul Ciucă a renunțat la ideea înjumătățirii accizelor la carburanți. Accizele reprezintă aproape o jumătate din prețul la pompă al motorinei și benzinei, iar ministrul Câciu declarase că înjumătățirea accizelor ar duce la scăderea cu 1,2 lei a prețului la pompă.

Nu se va întâmpla însă pentru că Guvernul Ciucă ar fi renunțat la idee. Motivul ar fi acela că nivelul minim al accizelor este stabilit printr-o directivă europeană, iar înjumătățirea sa ar putea duce la declanșarea unei proceduri de infrigement.

Bâlbele pe acest subiect generează tensiuni în Coaliția de guvernare. Președintele PNL, Florin Cîțu, l-a criticat dur pe ministrul de Finanțe Adrian Câciu: ”Să vină să le spună românilor dacă i-a mințit, de ce i-a mințit”.

Nu mai scade TVA la energie

Guvernul se răzgândește și în privința scăderii TVA la energie. Premierul Nicolae Ciucă va anunța, joi, noile măsuri pe care le introduce Guvernul în cazul creșterii prețurilor la energie.

Se discută în prezet că se va aplica, de la 1 aprilie, o nouă schemă de compensare și plafonare a facturilor și va crește plafonul de consum pentru consumatorul vulnerabil.

Noua ordonanță de urgență va prevedea de la 1 aprilie următoarele tarife pentru gazele naturale: 0,31 lei kwh la consumatorii casnici și 0,37 lei/kwh pentru IMM-uri.

Surse: Guvernul renunță și la plafonarea RCA

De asemenea, potrivit unor surse citate de presa centrală, Guvernul renunță și la plafonarea RCA, acolo unde prețurile au luat-o razna în ultima jumătate de an.

Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică un proiect al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care se cerea plafonarea asigurării auto. Decizia era legată de faptul că prețul unei poliție obligatorii s-a triplat, în anumite condiții, în ultima jumătate de an.

Asiguratorii au protestat și au invocat pierderile pe care introducerea plafonării pentru 6 luni ale tarifelor RCA le va genera pentru industria de asigurări.

Plafonarea va pune în dificultate capacitatea de despăgubire echitabilă a persoanelor prejudiciate și asiguraților, au transmis marți într-un comunicat comun Patronatul Industriei Asigurărilor din România (PIAR) și Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci (FSAB).

Reducerea accizei la carburanți. Cîțu: ar putea trage o procedură de infringement

Florin Cîțu susține că a fost sceptic încă de marți că o măsură de reducere a accizei la carburanți pentru 3 luni și care costă 3 miliarde de lei poate ajuta. El spune că aceasta ar putea atrage o procedură de infringement.

„Eu am atras atenția asupra unor lucruri și în ședința de ieri. Am fost sceptic că o măsură luată pentru 3 luni care costă 3 miliarde ar ajuta foarte mult, vă dați seama dacă luăm pentru tot anul costă 9 miliarde, deci este impact mare”, a spus miercuri Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor ”să le spună românilor de ce i-a mințit”

Acesta a mai spus că dacă măsurile nu au impactul promis „ar trebui cineva să răspundă”.

Întrebat dacă va cere demisia ministrului de Finanțe, Cîțu a răspuns: „Trebuie să vină să le spună românilor dacă i-a mințit de ce i-a mințit și după aceea discutăm”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 23.02.2022 at 18:57

    Dracu vă pune să daţi una pe goarnă şi apoi să reveniţi,răzgândacilor. O adunătură de neputincioşi si habarnişti.

    • Marius

      miercuri, 23.02.2022 at 19:30

      PSD și PNL vor deveni istorie.Vorbe în vint sa treacă timpul!

  2. coco

    miercuri, 23.02.2022 at 20:04

    Pentru ce mai platim guvernanti daca tot nu fac nimik. Hai sa desfiintam guvernul, capusarii naibii. Cu ei mai rau decat fara ei!

  3. 🤣🤣🤣

    miercuri, 23.02.2022 at 21:11

    Aveți grija cu razgandirile acestea ca am putea la fel și noi, poporul sa ne razgandim sa mai toleram atata prostie din partea voastră, am putea sa ne razgandim sa mai plătim atatea taxe degeaba. Voi ați uitat un lucru important „dacă noi, poporul se misca/clatina, masa la care stați voi se răstoarnă. Acest popor a mai dat jos un guvern în 89 nu uitați.

  4. Razgandeala

    joi, 24.02.2022 at 05:22

    Nu va grabiti fratilor, ca unii mai au o posibilitate ! Care ? Sa se razgandeasca sa mai guverneze!?!?! Ei bine….pt asta mai trebuie sa ai si ,,cu ce,, te razgandi ! Oricum, pina la urma dupa ce a visat si vrabia a gasit malaiul viteazului.

  5. Puia

    joi, 24.02.2022 at 07:55

    Foarte bine așa nu mai poluează nu mai omoară cotețele astea criminale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax