Connect with us
Publicitate

AIUD

„Ziua Rozelor” 2023: Festivalul trandafirilor revine la Ciumbrud. Satul din Ardeal care produce flori pentru toată România

Publicat

Festivalul „Ziua Rozelor” revine la mijlocul verii lui 2023, pentru ediția cu numărul 20.

Evenimentul va fi organizat în data de 8 iulie satul Ciumbrud (aparținător municipiului Aiud).

Anunțul despre această ediție a evenimentului a fost făcut pe Facebook, de către reprezentanții primăriei municipiului Aiud.

„Vă invităm să îi sărbătorim împreună pe producătorii locali de trandafiri, în cadrul acestui eveniment plin de culoare și parfum. Ziua Rozelor este un produs cultural, turistic, autohton și unic prin natura sa.

În curând vom anunța programul complet, dar cu siguranță ne vom bucura și în acest an de tradiționala paradă a rozelor, de expoziții, concerte și un spectaculos foc de artificii.

Evenimentul este organizat de către Primăria municipiului Aiud și Consiliul Județean Alba, în parteneriat cu Asociația Amicii Rozelor din România – filiala Ciumbrud, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, Centrul Multicultural ”Liviu Rebreanu”, Asociația Alba – AFRODA, Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” din Ciumbrud şi Grupurile de Acţiune Locală Pe Mureş şi pe Târnave şi Munţii Metaliferi, Trascău și Muntele Mare”, au transmis reprezentanții primăriei municipiului Aiud.

Ciumbrudul are o tradiție de zeci de ani în cultivarea trandafirilor pe zeci de hectare de teren.

În total, fermierii locali produc aproximativ 2 milioane de trandafiri, o mare parte din întreaga producție națională.

Florile dar şi dulceţurile şi siropurile realizate din petalele trandafirilor de Ciumbrud, se vând inclusiv în Polonia, Ungaria şi Italia.

foto: Facebook/ Primăria Municipiului Aiud; Levi Bagy, Alba24 – arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax