Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Sportului Românesc, în prima duminică din luna iunie. Ce sume ar putea fi alocate pentru evenimente în fiecare județ. PROIECT

Publicat

Parlamentarii propun instituirea Zilei Sportului Românesc în prima duminică din luna iunie, potrivit unui proiect înregistrat recent la Senat. Pentru organizarea festivităților, se propune alocarea unor finanțări de 100.000 de lei pentru fiecare județ, respectiv 500.000 de lei pentru municipiul București. 

Propunerea legislativă privind instituirea Zilei Sportului Românesc în prima duminică din luna iunie a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 9 martie.

Inițiatorii proiectului, un grup de parlamentari de la PSD, propun instituirea Zilei Sportului Românesc în prima duminică din luna iunie.

„Ziua propusă pentru marcarea evenimentelor este prima duminică din luna iunie. Aceasta zi este prielnică din mai multe puncte de vedere: temperatura este una potrivită pentru activități sportive (18 °C este media la nivel național), încă nu a început sezonul concediilor, majoritatea cetățenilor sunt liberi duminica și pot participa la evenimentele organizate cu această ocazie.

Prevederile proiectului legislativ creează și cadrul legislativ pentru organizarea evenimentelor la nivel național de către Ministerul Sportului, prin Direcțiile pentru Sport, în colaborare cu autoritățile administrațiilor locale. Obiectivele Zilei Sportului Românesc sunt promovarea sportului de masă, a sportului de performanță, a sportului pentru persoanele cu dizabilități, beneficiile unui stil de viață activ și sănătos, realizările internaționale ale Româiei pe plan sportiv și sportivii care au avut un aport semnificativ în acestea.

„Impactul bugetar este estimat la 4,6 milioane de lei. Suma acoperă o finanțare de 100.000 de lei pentru fiecare județ, respectiv 500.000 de lei pentru municipiul București. Desigur, aceasta împărțire se poate modifica după realitatea din teren, respectiv posibilitățile și necesitățile administrative la nivelul fiecărui județ.

Finanțarea ar urma să acopere costurile festivităților organizate cu ocazia Zilei Sportului Româesc, precum materialele sportive necesare pentru desfășurarea în bune condiții a activităților, materiale de promovare ale sportului la nivel local. Suma se poate diminua în timp, cu mențiunea ca Direcțiile pentru Sport, în colaborare cu autoritățile administrative locale, dispun deja de spațiul necesar organizării evenimentelor prin numeroasele complexe sportive pe care le au în administrare. Acestea pot, totodată, să intre în parteneriat cu mediul privat, atragând sponsori pentru acțiunile prespective. Sursa de finanțare este Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului sau Bugetul de stat, prin realocare sumelor prin transfer de la alte unități ale administrației publice”, explică inițiatorii, în expunerea de motive.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax