Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Unirii Basarabiei cu România: Lansare de carte la Biblioteca Alba Iulia din Chişinău. Participă o delegaţie a administraţiei albaiuliene

Publicat

Marţi, 27 martie, la la Biblioteca Alba Iulia din Chişinău va fi  lansat un volum de poezii semnat de scriitoarea Maria Hîncu, “Coroana din cenuşă”, în contextul sărbătoririi Zilei Unirii Basarabiei cu România. Evenimentul va fi marcat şi de participarea reprezentanţilor administraţiei publice locale şi judeţene, Mircea Hava şi Ion Dumitrel, la invitaţia primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Alba Iulia, “Prietenie, solidaritate, dar mai ales spiritualitatea comună sunt cuvintele ce caracterizează cel mai bine relaţia dintre Alba Iulia şi Chişinău. Aceste valori se vor concretiza pe 27 martie a.c., într-o nouă iniţiativa comună, la scurt timp după semnarea la Alba Iulia a unui protocol de colaborare îndelung aşteptat: lansarea unui volum de poezii semnat de scriitoarea Maria Hîncu, Coroana din cenuşă.

Având în vedere bunele relaţii de prietenie dintre Alba Iulia şi Chisinau, bazate pe pe principii solide şi obiective de dezvoltare comune, printre care, cel mai important se referă la sprijinirea proiectelor culturale, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat recent tipărirea unui număr de 800 de exemplare din cartea Coroana din cenuşă – poeme de patrie şi dor, aşternute pe hârtie de Maria Hîncu. Autoarea deţine o carte de vizită academică impresionantă, în prezent fiind Doctorand în Litere, la Universitatea Provence Aix-Marseille I din Aix-en-Provence, Franţa şi membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Odată cu lansarea volumului la Biblioteca Alba Iulia din Chişinău, tot pe 27 martie, se va marca un alt simbol al unităţii dintre cele doua popoare: sărbătorirea Zilei Unirii Basarabiei cu România.”

“Dorim să arătăm tuturor că Cealaltă capitală, capitala de suflet a tuturor românilor Alba Iulia este alături de capitala Moldovei şi de tot ce reprezintă aceasta în plan cultural, spiritual şi administrativ. Cu îngăduința specialiştilor, pot spune că această carte vorbeşte de la primul până la ultimul vers despre câteva dintre realitățile istorice ce dovedesc originea comună a României şi Moldovei. Vom sprijini întotdeauna astfel de proiecte culturale, probe de necontestat ale istoriei noastre unice”, a declarat primarul Mircea Hava.

Consiliul Judeţean Alba doreşte să includă, în programul Târgului de Carte “Alba transilvana”, o lansare oficială a volumului “Coroana din cenuşă” la Alba Iulia.

În cursul întâlnirii de la Chişinău se vor aborda concret mai multe teme de cooperare, printre care problema fondurilor europene de preaderare, administraţie publică locală şi proiecte culturale comune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax