Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Universală a Iei: șezătoare, expoziții de carte, fotografii și cămăși tradiționale, la Alba Iulia. Program

Publicat

Ziua Universală a Iei va fi sărbătorită la Alba Iulia, în cadrul mai multor evenimente culturale.

Vineri, 23 iunie, la Galeria de Artă Alba Iulia, începând cu ora 14.00, este organizat vernisajul expoziției personale de ii a Mariei Anca, tezaur uman viu al județului Alba. Expoziția este organizată de Atelierul „Alba coase ie” al Centrului de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia.

Cu această ocazie veți putea descoperi universul satului românesc, așa cum a fost trăit, povestit și dat mai departe la Mogoș, județul Alba.

Prezintă „Tradiții și obiceiuri de Sânzâiene în satul românesc” preotul paroh Călin Oprean, iar „Claca de coasă de la Mogoș”, bibliotecara Olga Oprean. Totodată, veți putea admira și  expoziția etnografică de fotografie „Claca de coasă de la Mogoș”, transmit organizatorii.

Vezi și 24 iunie: Ziua Universală a Iei. Cum a ajuns tradiționala cămașă cu altiță în patrimoniul UNESCO

La ora 15.30, în Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” din Alba Iulia, se desfășoară șezătoarea tradițională cu invitați interpreții de folclor Ioan Cosmin Toma și Tudor Limbean.

În deschidere va fi vernisată expoziția colectivă de pictură „Satul românesc”, un produs al Atelierului de pictură al Centrului de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia, precum și o expoziție de carte de etnografie, tradiții, obiceiuri și ocupații tradiționale.

Sâmbătă, 24 iunie, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în intervalul 10.00 – 18.00, veți putea găsi diverse expoziții de carte, desen, fotografie, toate având ca subiect ia și folclorul românesc. Nu în ultimul rând, tot aici veți putea urmări și filmul documentar „Ițe de Sălciua. Povestea Tezaurului Uman Viu Olivia Toma”.

Evenimentele pregătite cu ocazia Zilei Universale a Iei sunt  organizate de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia, prin Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax