Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Zlatna: Proiecte de aproape 80 milioane de euro pentru investiţii în infrastructură

Publicat

Administraţia locală Zlatna derulează în această perioadă mai multe investiţii, valoarea lucrărilor contractate ajungând la aproape 80 de milioane euro, o mare parte dintre fonduri fiind asigurate de stat, în urma proiectelor câştigate de Primărie. Lucrările se axează pe infrastructura rutieră şi pietonală, apă şi canalizare şi un parc de agrement, lângă primărie.

„Planul cuprinde opt investiţii mari, una dintre ele este amenajarea accesului pietonal, de fapt amenajarea şi ecologizarea fostei albii a râului Ampoi, care de 20 şi ceva de ani a fost un maidan urât, iar astăzi începe să îşi arate faţa acest proiect; planul cuprinde şi zona stadion şi se încheie la Valea Morilor, plus străzile colaterale, care fac parte din acest ansamblu, sunt pavate”, a declarat primarul de la Zlatna, Silviu Ponoran.

Proiectul cuprinde, de asemenea, extinderea reţelei de canalizare (66 km) şi extinderea reţelei de apă potabilă (29 km), lucrări care au fost deja finalizate.

„Întâi a trebuit ca, sub toate aceste străzi şi sub acest parc, să băgăm conductele de canalizare, aducţiunea de apă Feneşasa, conducta de canalizare pluvială, la fel şi toate străzile aferente zonei respective au aceste funcţionalităţi în prezent, ceea ce va avea toată Zlatna şi inclusiv satele aparţinătoare”, a mai spus edilul şef.

Potrivit acestuia, toate proiectele însumează 52 milioane de euro, la care se adaugă proiectele depuse recent, în valoare de aproape 22 milioane de euro. „În zona din aval a oraşului, am câştigat un alt parc, pe administraţia fondului de mediu, la care va începe execuţia anul acesta. Acum o săptămână am semnat un proiect de 10 milioane de euro cu doamna Elena Udrea, pe fonduri europene POR Măsura 2.1, mai avem unul care trebuie să-l semnăm pentru finanţare, săptămâna viitoare, 4,5 milioane de euro Parc Industrial, deci Zlatna nu stă, se mişcă”, a precizat Ponoran.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. kros

    joi, 31.03.2011 at 15:57

    Bravo lor! Dupa ce si-au tras patinoar de mii de euro, in sfarsit reusesc sa faca si drumurile:))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax