Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zonă de agrement pe malul râului Mureș, la Alba Iulia: plajă, zonă de picnic și teren de sport. Acord de mediu, solicitat la APM

Publicat

Zonă de agrement pe malul râului Mureș, la Alba Iulia. Administrația locală din municipiu vrea să amenajeze o zonă de agrement pentru petrecerea timpului liber pe malul Râului Mureș, în zona Partoș. Pe o usprafață de circa 5.000 mp urmează să fie amenajate o zonă de picnic, o plajă, un teren de sport, un loc de joacă dar și o parcare de 36 de locuri. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 8 noiembrie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Consolidarea și valorificarea potențialului turistic al râului Mureș, municipiul Alba Iulia”, propus a fi amplasat în Alba Iulia, zona dig râul Mureș – Partoș.

Potrivit documentației, se dorește amenajarea unui teren pentru activități recreative și pentru petrecerea timpului liber. Este vorba despre o suprafață de circa 5.093 mp, din totalul de 14.081 mp ai terenului.

Zonă de agrement pe malul râului Mureș, la Partoș

Soluția arhitectural urbanistică pentru parcelă prevede:

  • amenajarea unei zone de picnic și a unor construcții pe structură metalică pentru amplasarea unor grătare
  • amenajarea peisagistică prin plantarea de arbori, arbuști și gazon natural
  • amenajarea unor locuri de parcare care vor deservi amenajarea
  • dotarea zonei cu stâlpi de iluminat ambiental pe întreaga suprafață
  • amenajarea unui loc de joacă cu pardoseală din pietriș granulație mică
  • amenajarea unui teren de sport – volei cu nisip
  • ameajarea unei zone de plajă

Ce va cuprinde

Amenajarea propusă se va desfășura pe două zone, spre Sud – Est (2.070 mp) și Nord – Vest (3.023 mp) față de accesul existent la zona debarcaderului.

Zona dinspre Sud – Est va cuprinde zona de parcare. Accesul autovehiculelor se va realiza din drumul de acces existent către debarcader, printr-o alee auto cu lățimea de 6 m care va deservi cele 36 locuri de parcare propuse. Două dintre locurile de parcare vor fi destinate persoanelor cu dizabilități.

Parcările și aleea de acces se vor realiza din pietriș compactat, cu grosimea de 15 cm după compactare.

Zona dinspre Nord – Vest, cu o suprafață de 3.023 mp va avea mai multe categorii de amenajări:

Zona pentru picnic – formată din trei pavilioane pentru barbeque, construcții pe structură metalică unde se vor amplasa grătarele împreună cu seturi formate din mese și
scaune pentru picnic. Aceasta va ocupa partea de Nord a amenajării. Suprafața construită a unui pavilion va fi de 47,25 mp. Pardoseala pavilioanelor va fi realizată dintr-un radier din beton armat cu grosimea de 30 cm.

În partea de Sud a amenajării, pe malul râului Mureș, se va realiza o zonă de plajă prin așternerea unui strat de nisip cu grosimea de 30 cm.

Locul de joacă pentru copii va fi amplasat între zona de picnic și cea de plajă și va fi reprezentat o zonă amenajată cu pietriș granulație mică. Zona va fi delimitată de borduri cauciuacate. Pe locul de joacă astfel amenajat se va amplasa un ansamblu de joacă format din două tobogane, poduri de trecere, punct de observație, etc.

Zonă de petrecere a timpului liber, cu teren de volei

Spre partea de Vest a zonei amenajate se va realiza un teren de sport. Acesta se va executa prin așternerea unui strat de nisip cu grosimea de 30 cm. Legătura între drumul de acces și amenajările propuse se va realiza cu ajutorul unei alei pietonale care va străbate zona de la SE la NV. Aleea va fi realizată din dale prefabricate din beton, așezate pe un pat de nisip și un strat suport din pietriș compactat. Aceasta va asigura accesul la toate amenajările propuse.

Înspre Nord-Vest , în apropierea terenului de volei, se vor amplasa bănci pentru odihnă de-a lungul aleii. S-au propus în total 10 bănci.

Iluminarea întregii amenajări se va realiza cu ajutorul unor stâlpi de iluminat pentru parcuri, cu înălțimea de 3,50 m, dotați cu panouri fotovoltaice. S-a propus amplasarea a 15
stâlpi de iluminat, la nivelul întregii amenajări.

Pentru păstrarea curățeniei se vor monta 31 de coșuri de gunoi metalice, cu capac.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. M

    joi, 09.11.2023 at 22:10

    in amonte de pod aveți interdicție? e republica oancea și va e cam rușine să nu-l deranjați?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax