Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zona de Agrement Schit: Bazine încălzite cu panouri solare, instalaţii pentru masaj şi terase

Publicat

Consilierii locali au supus la vot Planul Urbanistic de Detaliu pentru Zona de Agrement Schit din Alba Iulia. Potrivit documentaţiei de urbanism realizate de Biroul de Proiectare Străjan, fostul ştrand situat pe strada Francisca va fi transformat într-o oază de recreere ce va semăna cu un lac ce are o insulă în centru.

Zona de Agrement Schit va fi complet modernizată, iar albaiulienii vor avea acces la nu mai puţin de patru bazine, respectiv unul de agrement, un bazin de înot, de relaxare, echipat cu instalaţii pentru masaj şi o piscină pentru copii cu tobogane de apă. Acestea vor fi încălzite cu ajutorul panourilor solare. În proiect este prevăzută şi amenajarea zonei de plajă cu panouri de lemn şi duşuri exterioare, amplasate în şase zone diferite. Proiectantul a propus construirea unui corp de intrare în baza de agrement care să cuprindă în aripa dinspre ştrand grupuri sanitare, duşuri, dar şi şi o terasă cu bar, acoperită. În aripa dinspre parc se vor crea amenajări de tip fast-food şi cofetării, iar intrarea în ştrand va fi marcată printr-un turn cu două nivele, ce va avea deasupra o terasă belvedere cu bar.

Modernizarea subzonei Parc se va realiza prin trasarea unei alei centrale care să unească locul de joacă pentru copii cu zona de alimentaţie publică şi ştrand, iar pe toată lungimea aleii vor fi amplasate bănci, locuri de şedere şi un chioşc pentru fanfară. Din bătrânul stand de la Schit nu se va mai păstra decât zona de mese pentru picnic, dar şi aici mobilierul va fi schimbat integral.

Potrivit proiectului, copiii vor avea la dispoziţie nu mai puţin de 309 metri pătraţi de loc de joacă şi un bazin cu nisip. Întreaga zonă de agrement va fi împădurită cu arbuşti răşinoşi, care vor asigura, pe lângă umbră, şi protecţia vizuală şi sonoră faţă de vecini. Totodată, pentru întreţinerea mai uşoară a bazinelor, nu se vor planta arbuşti cu frunze căzătoare.

Cei care vor decide să se relaxeze în zilele toride de vară la baza de agrement de la Schit trebuie să ştie că intrarea se va face de pe strada Francisca, deşi zona va fi prevăzută cu trei puncte de acces. Întreg perimetrul ştrandului va fi prevăzut cu peste 100 de locuri de parcare, iar în piaţeta din faţa intrării se vor amplasa suporturi pentru biciclete.

Potrivit pronosticurilor primarului Mircea Hava, lucrările de execuţie sunt programate să înceapă cel mai devreme în luna iunie, ceea ce înseamnă că albaiulienii nu vor putea alege încă locaţia, în această vară, pentru agrement.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax