Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Zona de Agrement Schit, supusă consultării publice

Publicat

Albaiulienii sunt invitaţi la sediul Primăriei Alba Iulia, pentru a-şi exprima opinia în legătură cu noua documentaţie de urbanism PUS – Zona de agrement Schit. Cei interesaţi să analizeze proiectele administraţiei locale de modernizare a fostului ştrand de la Schit sunt aşteptaţi până în data de 28 februarie, la camera 8 din sediul Primăriei.

În luna ianuarie a acestui an, primarul Mircea Hava expunea pentru Alba24.ro planurile administraţiei locale de transformare a Ştrandului Schit într-o zonă de agrement, menţionând că la acea dată era deja semnată tema de proiectare, realizată de Biroul de Proiectare Străjan. „Tot ce este acolo va fi ras. Se vor amenaja alte bazine, atât pentru copii cât şi pentru adulţi, iar ştrandul va fi prevăzut cu tobogane, locuri de joacă, o zonă de luat masa, vestiare şi multe altele. Lucrările de execuţie sunt programate să înceapă cel mai devreme în luna iunie, după ce va avea loc licitaţia şi vom avea proiectul în forma finală. Avem la dispoziţie o jumătate de milionde euro pentru finalizarea lucrărilor. Încercăm să realizăm investiţia exclusiv din bugetul local, dar, dacă nu se va reuşi, vom solicita şi bani de la Guvern”, a explicat Mircea Hava.

Vă prezentăm mai jos tipurile de lucrări ce urmează să fie executate pentru Modernizarea Zonei de Agrement Schit:
Pentru subzona publică: lucrări de reevaluare peisagistică a zonei verzi existente, cu amprente funcţionale de acces pietonal la ştranduri, promenadă, recreere şi loc de joacă pentru copii.
Pentru subzona ştrandurilor:
– repararea şi reabilitarea calitativă a bazinelor de înot, în ce priveşte instalaţiile de tratare a apei şi a echipării tehnico-edilitare aferente
– folosirea sistemelor ecologice pentru surse alternative de energie (panouri solare)
– realizarea dotărilor necesare pentru o bună funcţionare a ştrandului: spaţii tehnice şi administrative, depozit mobilier agrement, punct de prim ajutor medical, alimentaţie publică de capacitate redusă tip fast-food, grupuri sanitare, vestiare etc.
– amenajare incintă ştrand: alei, platforme pentru plajă, teren pentru jocuri sportive, zone verzi. Se are în vedere posibilitatea dotării cu obiecte pentru jocuri acvatice: tobogane, serpentine, tuneluri.
– realizarea iluminatului exterior cu funcţionare nocturnă
– amenajare parcaje în cadrul zonei studiate în afara incintei ştrandului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax