Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zone de „eco agrement”, la Aiud. Labirint din gard viu, piste pentru role, skate și biciclete și locuri de joacă pentru copii

Publicat

Două noi zone de agrement vor fi amenajate în curând în municipiul Aiud, pe străzile Avram Iancu și Ecaterina Varga, printr-o investiție de peste 5 milioane de lei.

Proiectul prevede realizarea de alei pietonale, spații de odihnă, piste pentru role, skate și biciclete, locuri de joacă pentru copii și un labirint din gard viu. De asemenea, se va amenaja o scenă ce va beneficia de un ecran de proiecție demontabil.

Primăria Aiud a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru servicii de proiectare faza PT + DTAC + caiet de sarcini, servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări, inclusiv dotări – proiect „Eco Agrement Aiud – zone de agrement Avram Iancu și Ecaterina Varga”.

Valoarea totală a contractului este estimată la 5.082.986,07 lei. 

Amenajare zonă de agrement strada Ecaterina Varga, nr. 12

Potrivit caietului de sarcini s-a propus amenajarea unei zone de agrement și realizarea unei amenajări peisagistice ce urmează să cuprindă:

  • amenajarea spațiilor verzi
  • amenajarea unei piste pentru role
  • sistem de iluminat public
  • mobilier urban (bănci, cosuri de gunoi, toalete ecologice, suporturi biciclete)
  • imprejmuire cu gard viu
  • sistem de irigații

Pe terenul în suprafață de 3.636 mp se află în prezent trei imobile, care vor fi demolate, având în vedere starea avansată de degradare a acestora.

Amenajarea principală va cuprinde o amenajare peisagistică de tip labirint – construit pe amprenta zidurilor fostei construcții. Labirintul se dorește a fi martor al fostei construcții, alături de un panou informativ cu un scurt istoric al clădirii. În zonă va fi realizat un loc de joacă pentru copii cu înălțimea gardului viu de 80 de centimetri – care va permite crearea unui spațiu de explorare pentru cei mici.

Spațiul de odihnă va cuprinde mici zone de relaxare, completate de o structură rimată de arbori, de tip „soldați”, de diverse specii.

Pista pentru role va fi realizată în partea vestică a parcelei și va cuprinde și o platformă de odihnă / vizionare.

Aleile pietonale vor avea lățimea de 1,5 metri. Totalul suprafețelor zonelor verzi va fi de 3.273,23 mp.

Amenajare zona de agrement strada Avram Iancu, nr. 111B

Proiectul prevede amenajarea unui spațiu funcțional pentru diferite categorii de vârstă, sigur și accesibil persoanelor cu dizabilități, având o suprafață totală de 7.103 mp.

Prin tema de proiectare s-a propus amenajarea unei zone de agrement și realizarea unei amenajări peisagistice ce urmează să cuprindă:

  • o scenă + ecran de proiecție (demontabil)
  • o pistă pentru skate și bicicliști
  • un sistem de iluminat public
  • un loc de joacă pentru copii
  • mobilier urban (bănci, cosuri de gunoi, toalete ecologice, suporturi biciclete)
  • amenajarea de spații verzi
  • împrejmuire cu gard viu

Funcțiuni propuse:

– piațetă de acces principal – în zona de nord în relație directă cu circulația principală – strada Avram Iancu

– accesul secundar în parc este propus în zona de vest

– zona amfiteatru + piațetă (scenă în aer liber) este organizată în partea de sud

Prin modul de organizare a sistemului artezian în piață, acesta poate avea și rol scenografic pentru eventuale reprezentanții, creând un fundal dinamic de proiecție

– loc de joacă pentru copii > 10 ani – „jocuri urbane” – zona parc pentru skate și biciclete, perete de escaladă. Adiacent acestei zone este un loc de odihnă și vizionare.

– loc de joacă pentru copii ; 10 ani – „explorare în pădure” – elementele de joc sunt construite preponderent din lemn și funii

– spațiu de odihnă și recreare + peluză – zonă ce are locuri de stat orientate către puncte de perspectivă ce pun în valoare amenajările peisagistice

– amenajarea peisagistică cu ierburi decorative propune rezolvarea sistemului de drenare prin realizarea unei zone ce încurajează drenarea naturală, pe traseul firului de apă existent, conectat cu valea Aiudului.

Totalul suprafețelor verzi din zona de agrement Avram Iancu este de 6.438 mp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax