Administrație
„Slow Food în judeţul Alba”, pentru producătorii locali
Consiliul Judeţean Alba organizează joi, de la ora 12.00, la sediul instituţiei, sala 110, etajul I, o întâlnire de dezbateri cu tema „Slow Food în judeţul Alba”.
La întâlnire vor participa reprezentanții asociaţiilor locale Slow Food din Turda, Cluj-Napoca și Braşov, precum și cei ai Fundaţiei ADEPT din Saschiz, Mureş. Toate aceste organizații au o experienţă bogată în implementarea conceptului prin activităţi diverse, de la educaţia tinerilor pentru o hrană sănătoasă și până la promovarea patrimoniului gastronomic şi cultural local în evenimente locale şi internaţionale.
Scopul întâlnirii este promovarea conceptului Slow Food în judeţul Alba, în beneficiul producătorilor locali și al consumatorilor, încurajând un stil de hrană sănătos, prin consumul produselor obţinute în manieră nedăunătoare pentru mediu, produse ce pot fi obținute de fermierii din Alba, fie că este vorba de legume, fructe, lactate sau miere. Conceptul Slow Food este sinonim cu hrana bună, curată şi corectă. Acesta înseamnă că hrana trebuie să aibă un gust bun, trebuie să fie produsă într-o manieră curată, care să nu dăuneze mediului înconjurător, animalelor şi sănătăţii oamenilor, iar producătorii trebuie să primească o compensaţie echitabilă pentru munca lor. De aceea, conceptul se încadrează foarte bine în rândul activităților promovate de Consiliul Județean Alba pentru dezvoltarea spațiului rural, precum: Târgul Apulum Agraria, Târgul Gustos de Alba, Piaţa volantă din Alba Iulia, schimburile de experienţă între fermieri sau informările periodice și întâlnirile realizate cu aceștia acestora.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News