Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Bazinele cu peşti exotici din Şanţurile Cetăţii, „invadate” de mătasea broaştei şi alte obiecte „plutitoare”. Apa nu a mai fost curăţată de o lună

Publicat

Bazinele din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina sunt curăţate „la nevoie”, mai exact atunci când mătasea broaştei a ajuns de aceeaşi culoare cu iarba de pe margine, când deja, pe lângă peşti, mai găsim şi alte obiecte „plutitoare”, cum ar fi bucăți de lemn sau plastic sau când mirosul ajunge să fie greu de suportat. Contactat telefonic, directorul firmei care se ocupă cu igienizarea periodică a bazinelor şi întreţinerea prin irigaţii a spaţiilor verzi din această zonă, Dorin Dârloşan, a spus că ultima oară când s-a făcut curăţarea apei a fost în urmă cu o lună şi că în mod normal se face la două săptămâni. Aspectul pe care îl au bazinele din zona Ravelinului Sf. Capistrano nu au determinat niciun cetăţean care şi-a făcut plimbarea duminică după- masa să mai admire peştii exotici, care de la atâtea „plutitoare” au fost „scumpi la vedere” , iar mirosul te „împingea” cât mai departe de acel loc.

Firma care se ocupă cu igienizarea periodică a bazinelor şi întreţinerea prin irigaţii a spaţiilor verzi din Şanţurile Cetăţii are în vizor ca apa să treacă prin procedeele de curăţare „la nevoie”, aşa a spus directorul societăţii comerciale, Dorin Dârloşan. „Înainte să ne ocupăm noi de curăţarea acestor bazine, nu au mai fost curăţate de câţiva ani. Era nămol de 25 de cm. Am dragat cu mâna şi cu motopompa nămolul. După două săptămâni de ploaie şi călduri apar algele”, a spus Dârloşan.

Societatea comercială are un contract încheiat pe doi ani cu administraţia locală din Alba Iulia. Dacă la început nu a ştiut cu ce „se leagă la cap”, acum Dorin Dârloşan spune că „o să îmi impun ca la două săptămâni să curăţăm bazinele”. Având în vedere că este un bazin cu circuit închis unde au fost montate lămpi ultraviolete pentru prevenirea formării algelor, mai exact pentru purificarea apei, iar tot pentru asta a fost făcut şi un tratament, nu ar să se ajungă la această situație, a mai spus Dârloşan. Nu credea că aceste fenomene ale naturii specifice verii, respectiv ploaia sau căldura, ar putea genera nămol pe fundul bazinelor, mătasea broaştei sau alte gunoaie plutitoare şi un miros urât.

De toate acestea și-au „lovit” privirea, dar şi mirosul, trecătorilor care au ieşit în acest sfârsit de săptămână la plimbare prin Şanţurile Cetăţii.

Dorin Dârloşan a spus că marţi bazinele vor fi curăţate de două persoane. Potrivit acestuia, tot procedeul igienizare al bazinelor este plătit din „buzunarul” propriu. Atunci când a semnat contractul cu Primăria Alba Iulia nu şi-a luat măsuri de precauţie, iar administraţia a alocat bani pentru tratamentul de purificare şi pentru lămpile UV care presupun filtrarea apei. O astfel de acţiune îl costă aproximativ 400 de lei, adică plătește undeva la 800 de lei pe lună pentru curăţarea bazinelor (de către cele două persoane).

„Eu am propus atunci o soluţie, am făcut-o, dar nu a fost 100% viabilă şi nu am cerut suplimentări”, a precizat directorul firmei.

În luna mai, albaiulienii au avut neplăcuta ocazie să vadă zeci de peşti morţi care zăceau în nămolul rămas după ce a fost scoasă apa tulbure din bazinele din Şanţurile Cetăţii. Acest subiect a fost relatat de ziarul Alba24, după ce un cititor ne-a trimis poze cu acest eveniment mai puţin plăcut. Referitor la această problemă, Dorin Dârloşan a precizat că a fost nevoit să aducă de acasă o piscină gonflabilă şi să prindă cu mâna prin nămol peştii, care au fost pescuiţi de cetăţeni din alte ape şi aduşi în aceste bazine.

Citeşte şi FOTO | ŞTIREA TA pe ALBA24: Curăţenie mortală pentru o parte din peştii aflaţi în bazinele din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina

Acesta a mai adăugat că apa care ajunge în aceste bazine vine dintr-un izvor din pământ, iar lămpile UV ar fi trebuit să o purifice, dar se pare că nămolul încă persistă şi ajunge şi la 30 de cm.

Şi totuşi pentru turiştii care vor parcurge această zonă a Şanţurilor Cetăţii, peisajul nu va fi unul foarte atrăgător, devreme ce nici peştii exotici nu mai pot fi admiraţi prin apa aproape opacă.

FOTO: Daniel BLOSS

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cosmin

    marți, 15.07.2014 at 14:13

    Bazinele au fost curatate intotdeauna de cand s-a renovat zona. Domnul Darlosan minte ca nu au maifost curatate de cativa ani si probabil minte si cand spuna ca le curata odata la doua saptamani. Anii trecuti vedeam in fiecare saptamana oameni care se ocupau de curatarea bazinelor. Anul acesta de doua luni aproape ca nu am vazut pe nimeni pe langa bazine si trec destul de des prin zona respectiva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate