EVENIMENT
VIDEO: Diana Mârza, managerul Spitalului din Alba Iulia. A atras alături de echipa sa peste 71 de milioane de euro, bani de la UE
În 2024, femeile au puterea de a conduce instituții cu sute de angajați și în unele cazuri o pot face mai bine decât mulți bărbați, care s-ar afla într-o poziție similară. Reporterii alba24.ro au plecat în căutarea femeilor din județul Alba care fac performanță în domeniul în care activează.
O oprire a fost la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, unde din 2018 manager este Diana Mârza. A reușit în ultimii ani să atragă zeci de milioane de euro fonduri de la Uniunea Europeană pentru a moderniza clădirea spitalului.
Alături de echipa sa a pornit cele mai ambițioase proiecte desfășurate până în prezent în cadrul spitalului. A atras fonduri pentru construirea noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională. De asemenea noua secție de psihiatrie este aproape gata, iar noul ambulatoriu este deja dat în funcțiune.
A intrat în sistem din 1997
Diana Mârza lucrează în sistemul de sănătate de peste 25 de ani. Prima dată la Casa de Sănătate, iar din 2011 a câștigat concursul pentru ocuparea unui post vacant la spital, cel de director financiar contabil.
Din 2011, a reușit să finalizeze toate notele de fundamentare pentru toate investițiile care au fost atrase către spital, a declarat Diana Mârza în timp ce le arăta reporterilor alba24.ro noua clădire a ambulatoriului.
Pandemia de COVID-19 cea mai grea perioadă pe care a prins-o în spital
Orice funcție de conducere vine și cu o parte dificilă. Managerul spitalului din Alba Iulia spune că pentru ea, personal cea mai grea perioadă a fost cea din timpul pandemiei de COVID.
O perioadă care a prins sistemul medical nepregătit și în care de la mangeri de spital și până la infirmiere au trebuit să găsească soluții pentru a-i salva pe cei care ajungeau în stare gravă la spital.
Comunicarea, o problemă în spital
Recunoaște că una dintre problemele din spital este comunicarea. Comunicarea dintre pacienți și personal medical. Din acest motiv cei peste 1300 de angajați participă la cursuri de comunicare pentru a învăța cum să gestioneze mai bine relația cu pacienții.
71 de milioane de euro din fonduri europene
Alături de echipa spitalului a atras peste 71 de milioane de euro din fonduri europene. Sunt proiecte pe care le-a văzut în stadiul incipent, când erau doar cifre și date pe hârtie, dar care acum s-au materializat și s-au transformat în construcții noi și în aparatură modernă.
Video: Daniel Bloss.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
mosneag
duminică, 10.11.2024 at 00:56
dar ce o facut doamna meneger in spital de
bunica mea a stat la varsta de 84 de ani 13 h in urgente
pe scaun abia dupa 10h a intrat pe usa de dupa triaj
unde a mai stat 3h .
rusine UPU rusine spitalului judetean
am fost cu fata cu o problema ,trimiteau salvari cluj sibiu pe banda rulanta 4 salvari cu copii si persoane in varsta au plecat catre cluj,sibiu .tg mures
(ne-au dat si diagnostic gresit la fata )
datorita faptului ca spitalul Judetean nu are medici .
pai atunci sa-l inchida
ca ne duce ambulanta de acasa direct la sibiu/cluj
si economisim salarile la aproape 1300 de inadaptati care te trateaza ca pe un nimeni.
Mircea
duminică, 10.11.2024 at 08:41
Asistentele,infirmierele,femeile de serviciu vorbesc cu pacientii de parca sar afla in clun si pacientul sparge pahare nu este bolnav si uneori neputincios.Si drama este nu ca este un caz izolat sunt toate la fel.Sa te fereasca dumnezeu sa ceri vreun pahar cu apa ca tot cerul se coboara peste tine.Far ceib7 ani de acasa lipsite duduile de orice forma de bun simt.Asa ca ciocu mic cu lauda.Tot de manager depinde.Se duc pacientii si se programeaza la Blaj unde sunt tratati ca oameni normali cu ca in Alba unde sunt tratati de parca ar fi infractori.
Dochin
duminică, 10.11.2024 at 11:38
Pacienții au nevoie de personal medical foarte bine pregătit și diagnostic corect, nu doar de spital cu secții extinse. Păcat ca nu este așa ceva în spitalul Alba. Poate cândva se vor găsi medici mai buni și în Alba încât pacienții să nu mai meargă în alte spitale din țară pentru un diagnostic corect și tratament adecvat.
Pacientu
luni, 11.11.2024 at 22:06
ASISTENTELE se comporta ca niste CADANE, majoritatea! Nu degeaba se plange toata lumea de ele!
Doamna Manager, faceti verificari inopinate fiindca nu e posibil sa iti fie teama ca pacient de o ASISTENTA.
Am vazut si noi cand am avut internat bunicul in spital! Rusine pentru comportamentul unora din asistente fata de pacienti!