Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acces pentru Cugir la autostrada Orăștie-Sibiu. Ministrul Transporturilor, Dan Şova, asigură că în doi ani va fi finalizat

Publicat

În 2016, la Cugir va fi finalizată calea de ieșire de pe autostrada Orăștie-Sibiu, solicitată de mai mult timp de autorităţile locale şi judeţene, pentru a permite dezvoltarea economică în zonă. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Dan Șova, la Alba Iulia. Acesta a recunoscut că orașul Cugir este una dintre localităţile care nu are o ieșire directă la autostradă. În apropierea Cugirului sunt două căi de acces de pe autostradă, una este la 7 km și alta la 14 km de oraș.

„Am anunțat astăzi (n.r – joi) că în decurs de doi ani vom realiza un nod de ieșire de pe autostradă la Cugir. După cum știți există câteva aspecte de natură  tehnică, autostrada fiind finanțată din bani europeni. Când vrei să aduci o modificare unui proiect finanțat cu bani europeni, trebuie să obții în prealabil acordul Comisiei Europene care să constate că proiectul tehnic nu afectează ceea ce a fost realizat din bani europeni”, a declarat Dan Șova.

Acesta a precizat că înainte de a face această afirmație publică a vorbit cu specialiștii de la departamentul tehnic de la CNADNR și „m-au asigurat că există soluția tehnică admisibilă de Comisia Europeană pentru a face acest nod rutier de ieșire la Cugir fără să afecteze obiectivul autostrăzii propriu zis și să fie astfel realizat”.

Va fi făcut un proiect tehnic pentru a fi prezentat Comisiei Europene, pentru obținerea acceptului. În caz favorabil, vor începe stadiile normale, respectiv studiile de prefezabilitate, fezabilitate, licitațiile, iar realizarea acestui nod, spune Șova, „nu va dura foarte mult, poate câteva luni de zile”.

Lotul I din segmentul de autostradă Orăştie – Sibiu traversează judeţele Hunedoara şi Alba, cu o lungime de 24,11 kilometri şi cuprinde 2 noduri rutiere – în apropiere de Orăştie şi la Sebeş-Lancrăm. Valoarea proiectului pe acest tronson a depăşit 550 milioane lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax