Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE LICEU 2017: LUNI, se pot completa opţiunile pentru înscrieri. Cum se face repartizarea computerizată

Publicat

De luni, 3 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor pot completa opţiunile pentru admiterea la liceu, în fişele de înscriere. Până în 6 iulie, vor fi introduse în baza de date computerizată, iar până în 7 iulie, pot fi verificate fişele editate pe calculator. Repartizarea computerizată va fi în 12 iulie.

Citește și Oferta educaţională 2018-2019 la școlile militare și la Academie. Locuri şi termen de înscriere

Din acest an, sunt noutăţi pentru candidaţi, la admiterea la liceu. Se vor organiza doar două etape de admitere, faţă de trei, cum a fost în 2016. De asemenea, creşte ponderea mediei de la evaluarea națională şi va scădea cea a notelor de la clasă.

Ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a. Înscrierile încep de luni, 3 iulie, potrivit calendarului admiterii, publicat de Ministerul Educaţiei.

Citește și Anul şcolar 2017-2018: CALENDAR  ADMITERE la liceu. Când încep înscrierile și repartizarea la BACALAUREAT

Conform Calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2017 – 2018, repartizarea computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a în învăţământul liceal de stat se face într-o singură etapă. Candidaţii care au participat şi au rămas nerepartizaţi în urma repartizării computerizate pot fi repartizaţi de către comisiile de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti pe locurile rămase libere, în perioada de rezolvare a situaţiilor speciale.

La înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate, cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere se depun în copie certificată în conformitate cu originalul de către angajatul unităţii de învăţământ învestit cu astfel de competenţe.

Calculul mediei de admitere:

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Algoritmul de repartizare în licee, potrivit metodologiei oficiale de desfășurare a admiterii în licee:

1.Repartizarea se face ordonând candidații în județul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate.

Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limbă și litaratură română din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

Pentru candidații din seriile precedente anului 2010, evaluarea națională se înlocuiește cu tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a pentru elevii din seriile 2008 și 2009, respectiv cu testele naționale pentru elevii din seriile 2004-2007.

– media la evaluarea națională se înlocuiește cu media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu media obţinută la testele naționale (seria 2004-2007)

– nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de limba și literatura română din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de limba și literatura română din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)

– nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de matematică din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de matematică din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)

– nota obținută la proba de limba maternă din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de limba maternă din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de limba maternă din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)

2.Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere. Ordinea opțiunilor de pe fișă este prin urmare semnificativă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni.

Exemplu: se verifică prima opțiune a candidatului curent; în cazul în care opțiunea este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat; altfel se verifică a doua opțiune de pe fișă, etc.

Observație: O opțiune este invalidă dacă: codul opțiunii alese de candidat nu există sau opțiunea aleasă necesită dată proba la limba maternă sau modernă şi candidatul nu a susținut-o.

3.În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.

Situația poate apare în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.

Etapa de REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ şi admitere în învăţământul liceal de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2017-2018

3 – 6 iulie 2017: Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a. Completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe, la centrul special desemnat din judeţul pentru care solicită înscrierea

3 – 6 iulie 2017: Introducerea în baza de date computerizată (în aplicaţia informatică centralizată) a datelor din fişele de înscriere

4 – 7 iulie 2017: Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator, operaţiuni ce se vor realiza utilizând aplicaţia informatică centralizată

12 iulie 2017: Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2017 – 2018

13 iulie 2017: Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/ municipiul Bucureşti

13 iulie 2017: Afişarea de către fiecare unitate din învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate

13 – 17 iulie 2017: Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi

18 iulie 2017: Transmiterea de către unităţile de învăţământul liceal de stat a situaţiei locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere

Prima zi de liceu va fi din 11 septembrie 2017.

Citește și STRUCTURA anului şcolar 2017-2018. Prima zi de şcoală, 11 septembrie. Când sunt programate vacanţele

Admiterea la licee vocaţionale

3 iulie 2017: Validarea de către comisia de admitere judeţeană/a  municipiului Bucureşti a listei candidaţilor admişi la liceele/ clasele la care s-au susţinut probe de aptitudini şi afişarea listei în unitatea de învăţământ liceal respectivă, prin tipărire din aplicaţia informatică centralizată

3 iulie 2017: Afişarea în fiecare unitate de învăţământ gimnazial a listei candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Completarea de către secretariatele şcolilor a fişelor de înscriere cu numele/codul unităţii de învăţământ gimnazial, cu datele personale ale absolvenţilor claselor a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele şi mediile obţinute la evaluarea naţională din clasa a VIII-a, cu mediile de admitere, prin tipărirea acestora din aplicaţia informatică centralizată. Anunţarea ierarhiei la nivel judeţean/ al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a, prin comunicarea linkului de internet unde se afişează aceasta

3 – 5 iulie 2017: Eliberarea fişelor de înscriere pentru candidaţii care solicită să participe la admitere în alt judeţ

4 iulie 2017: Ridicarea de la liceele vocaţionale a fişelor de înscriere de către candidaţii care nu au fost admişi la clasele pentru care au susţinut probe de aptitudini. Transmiterea, în format electronic, către Centrul Naţional de Admitere, a listei candidaţilor declaraţi admişi, în fiecare judeţ, la clasele la care s-au susţinut probe de aptitudini, prin confirmarea încheierii operaţiunilor specifice în aplicaţia informatică centralizată

Admiterea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi şi a candidaţilor pentru învăţământul special:

6 – 7 iulie 2017: Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi, utilizând aplicaţia informatică centralizată

6 – 8 iulie 2017: Înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru  învăţământul special utilizând aplicaţia informatică centralizată

LICEELE din Alba Iulia

Colegiul Economic “Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia

(Str. Octavian Goga, nr. 11, Alba Iulia, tel. 0258-811468, fax. 0258-811468; Liceal Limba de predare: Limba română; Învăţământ de zi)

Filiera/ Profil/ Specializare/ Cod / Nr. loc / Media ultimului admis 2016

Tehnologic / Servicii / Comerţ / 101 /28 locuri /7,69

Tehnologic / Servicii/ Economic/ 102 / 56 locuri din care 28 locuri intensiv engleză / 8,41

Tehnologic / Servicii / Turism şi alimentaţie / 103 / 56 din care: 28 locuri intensiv engleză şi 28 locuri intensiv franceză / 7,82

Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia

(Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 11, Alba Iulia, tel. 0258-835164; Liceal Limba de predare: Limba română; Învăţământ de zi)

Filiera/ Profil/Specializare/ Cod / Nr. loc / Media ultimului admis 2016

Teoretică / Umanist / Filologie – bilingv Engleză / 114 / 28 locuri / 8,64

Teoretică / Umanist / Filologie – bilingv Franceză / 115 /28 locuri / 7,82

Teoretică / Real / Matematică-Informatică / 116 / 84 locuri din care: 28 matematică-informatică intensiv engleză, 28 matematică-informatică intensiv informatică, 28 matematică-informatică / 8,97

Teoretică / Real / Ştiinţe ale Naturii /117 / 28 locuri / 9,20

Teoretică / Umanist / Ştiinţe Sociale / 118 / 28 locuri / 8,85.

Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa” Alba Iulia

(Str. Tudor Vladimirescu , nr. 143, Alba Iulia, tel.0258-816065, fax. 0258-817811; Liceal Limba de predare: Limba română; Învăţământ de zi)

Filiera / Profil / Specializare / Cod /Nr. loc / Media ultimului admis 2016

Tehnologică / Tehnic / Electronică automatizări / 135 / 28 locuri / 5,40

Tehnologică / Tehnic / Mecanică / 136 / 28 locuri / 3,24

Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia

(Str. Tudor Vladimirescu, nr. 39, Alba Iulia, tel.0258-816938, fax. 0258-811803; Liceal Limba de predare: Limba română)

Învăţământ de zi

Filiera /Profil /Specializare /Cod /Nr. loc /Media ultimului admis 2016

Tehnologică /Tehnic /Construcţii, instalaţii şi lucrări publice /141 /28 locuri /3,48

Învăţământ seral

Filiera/ Profil/ Specializare / Cod / Nr. loc / Media ultimului admis 2016

Tehnologică / Tehnic / Mecanică / – / 28 locuri / –

Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia

(Str. Gh. Pop de Băseşti, nr. 2, Alba Iulia, tel. 0258-834102, fax. 0258-834102: Liceal Limba de predare: Limba română)

Învăţământ de zi

Filiera /Profil /Specializare/ Specializare /Cod /Nr. loc /Media ultimului admis 2016

Tehnologică /Tehnic /Chimie industrială /137 /28 /6,99

Tehnologică /Servicii /Estetica şi igiena corpului omenesc /138 /28 /7,24

Tehnologică /Tehnic /Industrie textilă şi pielărie /139 /14 locuri /6,45

Tehnologică /Tehnic /Materiale de construcţii /140 /14 locuri /5,59

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

(Str. Ştefan cel Mare, nr. 25, Alba Iulia, tel. 0258-835346, fax. 0258-832813: Liceal Limba de predare: Limba română; Învăţământ de zi)

Filiera /Profil /Specializare /Cod /Nr. loc /Media ultimului admis 2016

Vocaţională /Sportiv /Baschet /- /14 locuri /-

Vocaţională / Sportiv / Handbal / – / 14 / –

Vocaţională /Sportiv /Mozaic (atletism, judo, haltere, înot, fotbal) /- /28 locuri /-

Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia

(Str. Călăraşi, nr. 2, Alba Iulia, tel. 0258-812473. fax. 0258-812473 / Liceal Limba de predare: Limba română / Învăţământ de zi)

Filiera /Profil /Specializare /Cod /Nr. loc /Media ultimului admis 2016

Vocaţională /Arte vizuale /Arhitectură, arte ambientale şi design /- /14 locuri /-

Vocaţională /Arte vizuale /Arte plastice şi decorative /- /14 locuri /-

Vocaţională /Muzică /Muzică /- /28 locuri /-

Liceul Teologic Romano-Catolic „Grof Majlath Gusztav Karoly” Alba Iulia

(Str. Păcii, nr. 4, Alba Iulia, tel. 0258-819869; Liceal Limba de predare: Limba maghiară; Învăţământ de zi)

 Filiera /Profil /Specializare /Cod /Nr. loc /Media ultimului admis 2016

Vocaţională /Teologic /Teologie romano-catolică /- /28 locuri /-

Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Simion Ştefan” Alba Iulia

(Str. B-dul Transilvaniei, nr.36A, Alba Iulia, tel. 0258-834890, fax. 0358-819474; Liceal Limba de predare: Limba română; Învăţământ de zi)

Filiera /Profil /Specializare /Cod /Nr. loc /Media ultimului admis 2016

Teoretică /Umanist /Filologie /184/ 14 locuri /7,59

Vocaţională /Teologic /Teologie ortodoxă /- /28 locuri /-

Teoretică /Uman /Ştiinţe sociale /186 /14 locuri / 7,80

Vezi integral ADMITERE LICEU 2017 în ALBA: GHIDUL candidatului. Medii, calendar și număr de locuri. Toate informaţiile pentru elevii de clasa a VIII-a

Rezultatele la Evaluare Naţională 2017

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat vineri, în jurul orei 12.00, rezultatele finale la Evaluare Naţională 2017, mediile la examen contând 80% pentru admiterea la liceu.

Vezi şi REZULTATE finale EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 în ALBA: NOTELE candidaţilor, după contestaţii. Câţi au reuşit să-şi mărească media

Peste 120 de note au fost mai mari în urma contestaţiilor la examenul de Evaluare Naţională 2017 la clasa a VIII-a în judeţul Alba, potrivit datelor transmise de IŞJ Alba. La polul opus, 74 de note au scăzut. Rata de promovare a examenului a crescut la 79,6%, faţă de 79,57%, anterior.

Vezi şi REZULTATE finale EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 în ALBA: Peste 120 de note mai mari după contestaţii, iar 74 au scăzut. Promovabilitate de 79,6%

Au fost 12 note de 10 la Limba şi literatura română, 112 note de 10 la Matematică (faţă de 107, iniţial) şi 5 medii de 10 (patru, înainte de contestaţii).

REZULTATE finale EVALUARE NAŢIONALĂ 2017: Încă un elev din Alba a obţinut MEDIA 10, după contestaţii. CINCI candidaţi au note maxime, la Română şi Matematică

TOP ŞCOLI în judeţul Alba, după rezultate finale la Evaluare Naţională 2017. Mai multe note de 10 la Matematică, în urma contestaţiilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax