Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Albaiulienii apelează la specialişti în amenajarea grădinilor şi curţilor

Publicat

Albaiulienii îşi pregătesc grădinile şi curţile de primăvară. Specialiştii în amenajări nu duc lipsă de clienţi, în această perioadă, dar nici în restul anului. Oamenii aleg să apeleze la aceştia, în vederea amenajărilor spaţiilor verzi din gospodării.

Numărul celor care apelează la specialişti pentru amenajarea grădinilor şi curţilor se menţine, din 2009. „Faţă de 2007-2008, avem cu 25-30 la sută mai puţini clienţi, însă numărul acestora nu a mai scăzut, în ultimii 3 ani. Avem între 8-10 clienţi lunar, care solicită contracte de amenajare”, a explicat administratorul unei firmei din domeniu, Emanuel Gercoş. Cei mai mulţi clienţi ai fimelor de amenajări sunt proprietari care s-au mutat de curând la casă nouă şi care vor să îşi amenajeze grădinile sub îndrumarea specialiştilor. „În 2007-2008, clienţii noştri făceau parte dintr-o anumită categorie socială. Erau cei care aveau credite contractate şi din banii ce le rămâneau îşi amenajau curţile şi grădinile. Astăzi însă avem clienţi de toate categoriile sociale. Apelează la noi pentru contracte de amenajare sau întreţinere”, a afirmat Emanuel Gercoş. Din spusele acestuia, cei mai mulţi clienţi optează pentru amenajări simple de gazonare şi plantare de arbuşti mici.

Proiectare 3D

Pentru clienţii nehotărâţi sau pretenţioşi, firmele de amenajări spaţii verzi şi peisagistică au specialişti bine pregătiţi, care le oferă o multitudine de posibilităţi de amenajare. „Pentru cei care apelează la noi, oferim proiectare 3D. Grădina este fotografiată şi se creează un proiect din care clientul poate vedea cum va arăta grădina sa“, a explicat Florin Mărginean, administratorul unei alte firme de profil. Specialistul îşi îndrumă clienţii în alegerile pe care aceştia le fac, în funcţie de calitatea pământului şi climă.

Sunt recomandate coniferele, arbuştii şi foioasele

Coniferele, arbuştii care înfloresc şi foioasele sunt plantele recomandate pentru clima din judeţ. Albaiulienii preferă aceste plante în diverse forme, de la spirală până la forme umane, şi nu numai. „Specialiştii noştri le tund şi le dau formă. La achiziţionare, oamenii pot alege să fie instruiţi de personalul nostru cum să le tundă şi să le îngrijească sau pot apela la noi pentru a efectua aceste servicii“, a afirmat Florin Mărginean.

Pentru firmele specializate în amenajări, reclama venită din partea clienţilor este cea mai importantă. „Mulţi dintre noii clienţi ajung la noi în urma recomandărilor făcute de către alţi clienţi”, a explicat Emanuel Gercoş.

Preţuri pentru toate buzunarele

Preţurile produselor oferite de firmele de amenajare grădini variază de la o plantă la alta, în funcţie de dimensiuni. Astfel că unele dintre cele mai comune plante costă de la câteva zeci de lei la câteva sute lei, în funcţie de mărime: ienupăr – între 25 lei şi 140 lei, magnolie – între 70 lei şi 170 lei. Dacă albaiulienii aleg să pietruiască aleile, vor plăti 20 lei pe metru pătrat de piatră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax