Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE | Lansarea candidaţilor Uniunii Social-Liberale la Cugir. Teodor Atanasiu – Senat şi Dan Coriolan Simedru – Camera Deputaţilor

Publicat

YouTube video

Peste 700 de cugireni au participat, duminică seara, la Cugir, la evenimentul prin care Uniunea Social Liberală şi-a lansat candidaţii propuşi pentru a reprezenta această zonă în Parlamentul României. Soluţiile USL pentru zona Cugir sunt doi oameni care s-au născut şi s-au format în oraşul de la poalele Drăganei: Teodor Atanasiu pentru Senatul României şi Dan Coriolan Simedru pentru Camera Deputaţilor.

Cei doi liberali au avut printre susţinători şi pe preşedintele PSD Cugir, Mircea Trifan, Gabriela Lupu – Partidul Conservator şi Marcel Filimon – UNPR.

De la lansare nu au lipsit primarul liberal Adrian Teban, viceprimarul Horea Rotche, consilierul local Emil Muntean, fostul viceprimar Rodica Florea, consilierul judeţean Mihai Nicuşor, care a fost şi prezentatorul evenimentului sau vicepreşedintele PNL Alba, Simion Creţu.

 

Teodor Atanasiu: Votaţi USL şi atunci vom scăpa de această mafie care a pus stăpânire pe statul român

Candidatul USL pentru Senatul României, Teodor Atanasiu a vorbit despre problemele Cugirului, dar şi despre soluţiile propuse de USL pentru redresarea economică a acestei zone şi în special a industriei de armament:

Teodor Atanasiu:

„Ne-am întâlnit de multe ori. Ne-am întâlnit de multe ori ca să discutăm despre politică, despre Cugir, despre judeţul Alba, despre România, despre ce credem noi că trebuie făcut. Eu astăzi nu mi-am pregătit un speech, pentru că am considerat că nu o să am emoţii. Am zis că, după patru ani în care v-am reprezentat în Parlamentul României, n-am de ce să am emoţii, vă pot privi direct în ochi şi vă pot spune că am avut un mandat în care am făcut ceea ce trebuia pentru dumneavoastră şi pentru reprezentarea dumneavoastră corectă. Şi, ca să fiţi convinşi de asta, am să vă întreb. Am votat împreună împotriva legii de tăiere a salariilor. Aţi fi vrut să votez altfel? Am votat împotrivă la legea de tăiere a pensiilor, am votat împotrivă la legea de tăiere a indemnizaţiilor pentru mame, am votat împotrivă la legea care reducea indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap. Am votat pentru căderea Guvernului Boc şi a căzut! Din păcate, la Cotroceni era un cetăţean care nu a înţeles că, dacă Guvernul Boc a căzut, în Parlament nu poate fi Boc numit prim-ministru din nou şi l-a numit şi a trecut. Am votat împotrivă. Am votat pentru căderea Guvernului Ungureanu şi a căzut!

Am votat pentru reîntregirea salariilor tăiate de ei şi au fost reîntregite. A doua etapă urmează acum, în luna decembrie. Am votat pentru redarea reţinerilor abuzive din pensii pentru că legea a fost încălcată când pensionarii au fost deposedaţi de 5,5 la sută din pensii, pensionarii şi-au luat banii. De aceea am spus că nu ar trebui să am emoţii.

Vreau să nu vă vorbesc foarte mult despre proiectele pe care le vom promova, deputatul Simedru şi cu mine în Parlamentul României.

În primul rând, vreau să vă spun că UM Cugir, fanion atâţia ani pentru România, pentru judeţul Alba şi pentru acest oraş, are sau nu are viitor nu în funcţie de cine este primar în acest oraş, nu în funcţie de cine este director, ci în funcţie de cine este preşedintele României, primul ministru, cine sunt miniştrii economici importanţi şi vă spun de ce. România este ţară membră a Uniunii Europene. În Europa, cei care se gândesc la destinele industriei de apărare din fiecare ţară s-au reunit, au discutat şi au ajuns la concluzia că nicio ţară nu îşi mai poate permite să ţină o industrie de apărare proprie şi, dacă nu facem un pas împreună, toate ţările europene, pentru a crea arme comune, pe care să le vindem tuturor ţărilor europene, pentru a face muniţie comună pe care să o distribuim pe toate aceste ţări şi, dacă nu ne luăm angajamentul că vom cumpăra aceste produse făcute în comun şi agreate în comun, nu vom rezista. Şi toate ţările Uniunii Europene au semnat o convenţie, se numeşte Convenţia de bune practici privind înzestrarea cu armament. O singură ţară europeană nu a semnat, fiindcă nu a vrut preşedintele ei, îl cheamă Traian pe preşedintele acestei ţări şi locuieşte temporar la Cotroceni. Nu a semnat-o, ca să poată lua din altă parte. Să poată să nu fie monitorizat de Uniunea Europeană în privinţa acestor achiziţii. Din acest motiv, noi, astăzi, avem o mare problemă. Deşi membri ai Uniunii Europene, deşi cu acces direct la Agenţia Europeană de Apărare, unde în fiecare an sunt puse pe masă proiecte noi la care se înscriu ţări. De exemplu, tancul european; se înscriu cinci ţări europene şi finanţează acest proiect din faza de cercetare, din faza de proiectare, din faza de producţie. Şi apoi comercializează acest produs. Acest lucru înseamnă că ţările respective au fabricile care fac componentele acelei arme, au institutele de cercetare şi de proiectare care lucrează pentru acel produs. România este exceptată de la astfel de contracte bilaterale, fiindcă nu a semnat acest contract de bune practici privind înzestrarea militară. Eu vă promit un lucru. Ca parlamentar, o să mă bat în Parlamentul României ca de la Cotroceni să dispară acest om şi să vină un om care să semneze pentru Românie toate tratatele unei ţări care are drepturi depline în Uniunea Europeană şi fabrica din Cugir va avea mult de lucru.

Să ştiţi că niciodată Armata României, care nu mai este armata întregului popor, nu mai are nevoie de 22 de milioane de pistoale mitralieră ca să ne luptăm cu duşmanul, astăzi avem 70.000 de militari în Armată şi în caz de război avem 150.000, iar în depozitele Armatei stau 20 de milioane de puşti. Niciodată Armata României nu va avea nici putere financiară şi nici capacitatea de absorbţie tehnologică pentru a ţine o industrie. Este nevoie să devenim industrie europeană şi o putem face, legislaţie avem mai trebuie voinţă politică inclusiv la Cotroceni. De asemenea, vreau să vă spun că acest oraş se poate dezvolta economic. Cu Adrian Teban, primarul dumneavoastră, am vorbit despre proiectele lui, respectiv faptul că vrea să mărească Parcul Industrial, că vrea să aibă teren nou cu utilităţi ca să atragă noi investitori, să nu păţim cum am păţit acum, când cei de la Mercedes, care s-au dus să-şi mărească acum capacitatea de producţie la Sebeş, pentru că nu am avut unde să-i cazăm din punct de vedere industrial. Şi sunt convins că primarul Adrian Teban va face pentru că este om serios şi vom avea unde să tragem noi investitori. Dar vedeţi că începem să ne pierdem prima şi cea mai importantă calitate în atragerea investitorilor: forţa de muncă super calificată la Cugir. Va trebui să facem un efort deosebit primar, autoritate judeţeană, parlamentari şi Guvernul României şi să aducem o secţie a Institutului Politehnic din Cluj, acum Facultatea Tehnică, înapoi la Cugir pentru a ne crea adevăraţii specialişti pentru a putea atrage investitorii arătând forţa de muncă calificată.

Acum patru ani vă spuneam că e o alegere greu de făcut pentru că pe vremuri romanii spuneau că pentru a avea câştig de cauză în faţa unui popor trebuie îi dai pâine şi circ, iar eu acum patru ani vă spuneam că am dublat pensiile, am dublat salariile, am făcut investiţii în şcoli, în spitale, alimentări cu apă etc şi că am dat pâine, iar ei dansau cu ţigăncile la Cireşica, beau din sticla de şampanie direct în Piaţa Universităţii şi ofereau circ. Ei, să ştiţi că circ au făcut doar pe vremea noastră, pe vremea lor nu au mai făcut circ, au făcut jaf. Această ţară a ajuns în cea mai critică perioadă a ei în care o mafie economică a reuşit să subjuge instituţiile satului, din justiţie, din servicii. Nu este o luptă uşoară. Când mafia se instalează la nivel de stat, e foarte greu să o înlături.

Pentru a înlătura această mafie este o luptă pentru cine vrem să ne conducă. Dacă votaţi într-un fel veţi avea la conducere nişte ungureni cu Udrea, Videanu, Blejnar şi ceilalţi care să se comporte în continuare mafiot şi să subjuge instituţiile statului român. Dacă nu-i mai votăm pe ei, astăzi ar trebui să-i votaţi pe Atanasiu şi pe Simedru, să votaţi USL şi atunci vom scăpa de această mafie care a pus stăpânire pe statul român. Eu sunt convins că la data alegerilor veţi fi alături de noi, noi vă garantăm că patru ani vom fi alături de dumneavoastră. Vă aşteptăm să câştigăm împreună!”

 

Dan Coriolan Simedru: Împreună cu Teodor Atanasiu ne vom lupta pentru judeţul Alba în Parlamentul României

Dan-Coriolan Simedru, candidatul USL la Camera Deputaţilor, le-a vorbit cugirenilor prezenţi la lansare despre programul pe care şi-l propune pentru viitorul mandat, în care se regăsesc proiecte privind revigorarea industrială a oraşelor Cugir şi Zlatna, crearea de locuri de muncă, reabilitarea Spitalului din Cugir şi reînfiinţarea Spitalului din Zlatna.

„Ca prefect al judeţului Alba, am intervenit la Ministerul Sănătăţii pentru finanţarea acestui proiect şi am obţinut promisiunea că, în 2013, sumele necesare lucrărilor de modernizare a clădirii spitalului vor fi prevăzute în buget. Voi continua, ca deputat, această luptă pentru renovarea spitalului din Cugir şi sunt susţinut de viitorul senator Teodor Atanasiu care împărtăşeşte dorinţa mea şi scopul primarului Adrian Teban referitor la modernizarea celei mai importante unităţi medicale din zonă. Medicii de aici, buni specialişti, au nevoie de noi şi de ajutorul nostru, ca să poată trata pacienţii, cetăţenii care apelează la serviciile spitalului au nevoie de noi şi de intervenţia noastră, în aşa fel încât calitatea medicinii să fie la standarde europene. Vrem ca cetăţenii din Cugir, Săliştea, Şibot şi Ceru Băcăinţi să fie trataţi în cele mai bune condiţii”, a spus Dan-Coriolan Simedru.

Dan-Coriolan Simedru a vorbit şi despre siguranţa în şcoli, şansa pentru tineri la începutul drumului în viaţă, despre necesitatea reparării nedreptăţii pensionarilor în ceea ce priveşte grupele de muncă. Acordarea corectă şi la timp a subvenţiilor din agricultură este o altă prioritate: „Nu vreau să las deoparte agricultura. Eu am să vă vorbesc despre subvenţii. Ştiţi foarte bine că aceste subvenţii, în această perioadă, au fost tăiate, au fost amânate, PDL-ul şi-a bătut practic joc de alegători. Doresc ca aceste subvenţii să fie corecte, să fie la timp. Aţi văzut ce au păţit proprietarii de animale care se trezesc acum că trebuie să dea banii înapoi, din cauza faptului că i-am pus să semneze, atunci când era coadă mare la APIA, că nu au datorii la bugetul de stat sau la bugetul local. Bieţii oameni au semnat şi, dacă în luna mai, ai dat semnătura şi nu ai plătit pe trimestrul I în luna martie, te-ai trezit cu o datorie la bugetul de stat. Proprietarii de animale au acum de dat zeci şi sute de milioane lei înapoi. Cu o mână le-au dat şi cu zece le-au luat. Vreau ca aşa ceva să nu se mai întâmple.”

Promiţând că va fi o voce care se va bate pentru judeţul Alba în Parlamentul României, alături de Teodor Atanasiu, viitorul senator USL, Dan-Coriolan Simedru a vorbit despre liberali şi democrat-liberali: „Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, există ţigări şi ţigări light. Există cafea şi cafea fără cofeină. Există flori naturale şi flori de plastic. Există liberali şi democrat-liberali. Eu am fumat Kent, îmi place cafeaua naturală, ofer flori naturale şi sunt liberal.”

 

Adrian Teban: România are nevoie de USL, Cugirul are nevoie de USL

„USL este o construcţie de care România astăzi are nevoie. Are nevoie şi oraşul Cugir de USL, dar mai ales România are nevoie de USL pentru a face ceva mai bine pentru această ţară, pentru că am ajuns la un punct de cotitură. Aşa cum vedeţi şi dumneavoastră, cred că am ajuns la minus şi de acum încolo trebuie să construim şi singura care poate să construiască acum în România este Uniunea Social Liberală.

Proiectele locale nu pot fi puse în practică fără susţinerea de la Bucureşti şi asta cred că aţi văzut şi acum patru ani când am avut o anumită susţinere şi în ultimii patru ani când lucrurile au fost mai slabe. Cred că Teodor Atanasiu şi Dan Coriolan Simedru sunt doi oameni care au crescut în politică aşa cum trebuie: au fost consilieri locali, consilieri judeţeni, au fost preşedinţi de Consiliu Judeţean, domnul Atanasiu a fost ministru, domnul Simedru a fost şi deputat şi cred că sunt genul de oameni politici care ne pot reprezenta foarte bine. Deci în 9 decembrie să mergem cu toţii la vot şi să-i susţinem pe Teodor Atanasiu şi Dan Simedru pentru senator şi deputat pentru Colegiul Cugir.„

 

Preşedintele PSD Cugir, Mircea Trifan:

„Îmi doresc ca după 9 decembrie, după un drum lung şi greu să fim tot împreună şi să spunem: am făcut schimbarea de care România avea nevoie, am învins răul din această ţară. USL, victorie!”.

N. Red: Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate la secţiunea Alegeri Parlamentare aparţine în întregime formaţiunilor politice şi candidaţilor nominalizaţi.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax