|

Alimentele nevândute, donate celor săraci – ideea unor voluntari din Aiud a câștigat competiția internațională ”Food Waste Solution”

proiect aiud 1Proiectul ”Fără Risipă” derulat de voluntari din Aiud cu sprijinul asociaţiei Societatea pentru Consum Responsabil a câştigat competiţia ”Food Waste Solution” organizată de Comisia Europeană. Iniţiativa generoasă de a colecta alimentele nevândute în piaţă şi de a le dona persoanelor care au nevoie a adunat circa 17.900 de voturi, la mai mult de 7.000 de voturi de proiectul clasat pe locul al doilea.

În competiţie au fost înscrise 47 de proiecte din ţări ale Uniunii Europene. Propunerea voluntarilor de la Societatea pentru Consum Responsabil a adunat pe parcursul lunii februarie, perioadă cât a fost deschisă competiţia online, un număr de 17.898 de voturi. Poiectul clasat pe locul doi, propus din Franţa, a avut 10.761 de voturi.

Conceptul ”Fără Risipă” implementat de voluntarii din Aiud presupune, în esenţă, colectarea din piaţa agroalimentară a oraşului a produselor care nu se mai vând din diverse motive şi donarea acestora către persoane care nu au posibilităţi să le producă sau să le cumpere. Voluntarii din Aiud au colectat circa 800 de kilograme de legume de care au beneficiat peste 50 de persoane.

Echipa de voluntari este formată din: Andreea Mihăilescu, elevă; Ioana Man, studentă; Diana Ioana Călin, trainer şi consultant în dezvoltarea durabilă; Raluca Popan, ilustrator; Anda Goia, specialist marketing; Cosmin Georgiu, specialist recrutare; Laura Man, învăţătoare; Casandra Şuteu, profesoară.

“Ne dorim ca în Aiud să dezvoltăm un model de oraş sustenabil în România. Sustenabil din punct de vedere ecologic, social şi financiar. Un oraş în care oamenii trăiesc în bunăstare, în profundă armonie cu natura şi comunitatea. Un oraş în care resursele locale sunt valorificate responsabil, în care oamenii se simt valorizaţi, în care turiştii simt că explorează o viaţă pe care şi-ar dori-o şi la ei acasă, un oraş care tinde spre zero risipă şi în care fiecare locuitor merge seara la culcare cu stomacul plin şi cu mintea limpede. Misiunea pe care mi-o asum este să creez contextul pentru ca aceste lucruri să se întâmple, să aduc expertiză din reţeaua mea ca să dăruiască mai departe Aiudului, să aduc inspiraţie pentru identificarea celor mai potrivite soluţii la problemele sociale, economice şi de mediu locale prin prisma pasiunilor locuitorilor acestei urbe. Pe scurt, să facilitez acest proces de schimbare”, a spus Diana Ioana Călin, director executiv al asociaţiei Societatea pentru Consum Responsabil.

proiect aiud 2

URL scurt: http://alba24.ro/?p=551453avatar Publicat de pe 3 martie 2017 şi actualizat pe 3 martie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, Economie Socială.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI