Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Amenzi de peste 32.000 de lei pentru cetăţenii străni care lucrează ilegal în Alba

Publicat

De la începutul anului până în prezent, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări al judeţului Alba au depistat pe raza de competenţă 17 cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale. Amenzile aplicate până în prezent se ridică la suma de 32.000 de lei, iar ţările din care provin în special străinii sunt China şi Serbia. Acţiunile desfăşurate de oamenii legii au continuat şi în această perioadă.

Poliţiştii Oficiului Român pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Alba, în cooperare cu inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba au organizat şi desfăşurat, în perioada 5.12.2011 – 10.12.2011, pe raza de competenţă, o acţiune în scopul combaterii desfăşurării de activităţi lucrative fără forme legale şi şederii ilegale a cetăţenilor străini pe teritoriul României.

Cu această ocazie, la un centru comercial din oraşul Cugir a fost depistat cetăţeanul chinez C.X. în vârstă de 43 ani, care avea reglementat dreptul de şedere pe teritoriul României, în scop de reîntregirea familiei şi desfăşura activităţi lucrative fără forme legale. În urma celor constatate, societatea comercială unde a fost depistat străinul a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 lei, conform art. 26 lit. a din O.U.G. nr. 56/2007 privind angajarea şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, republicată: primirea la muncă a unui străin fără autorizaţie de muncă sau permis de şedere în scop de muncă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 4.000 lei pentru fiecare străin depistat.

De asemenea, împotriva cetăţeanului chinez care a încălcat reglementările referitoare la angajarea în muncă a străinilor au fost luate măsurile administrative prevăzute de O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, respectiv: revocarea dreptului de şedere temporară şi acordarea unei decizii de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României, în termen de 30 zile.

Aceleaşi măsuri de sancţionare au fost luate şi împotriva unui alt cetăţean chinez care a fost depistat desfăşurând activităţi lucrative fără forme legale, în luna noiembrie, la o societate comercială din municipiul Blaj, dar şi împotriva societăţii angajatoare.

De la începutul anului până în prezent, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări al judeţului Alba au depistat pe raza de competenţă 17 cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, iar sancţiunile contravenţionale cu amendă aplicate societăţilor comerciale au fost în cuantum de 32.000 lei. Ţările din care provin străinii depistaţi cu muncă ilegală sunt: China (10 cazuri) , Serbia (7 cazuri).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax