Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Dezbatere publică la Primăria Alba Iulia despre planurile de dezvoltare a oraşului. Locuitorii, invitaţi să-şi exprime opiniile

Publicat

alba iulia oras Primăria Alba Iulia invită locuitorii să participle marţi, 6 septembrie, la dezbaterea publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului. Au ocazia să-şi exprime punctul de vedere privind planurile pentru dezvoltarea oraşului până în 2030.

Întâlnirea va avea loc marți, 6 septembrie 2016, începând cu ora 12.00, în sala de ședințe de la etajul 2 din sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia (Calea Moților, nr. 5a, Alba Iulia).

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) reprezintă un document strategic care vizează satisfacerea nevoii de mobilitate și transport al oamenilor, bunurilor și mărfurilor în vederea îmbunătățirii calității vieții și a condițiilor de mediu, precizează reprezentanţii Primăriei.

Se propun atât măsuri active care să contribuie la dezvoltarea durabilă a orașului, cât și revitalizarea și restructurarea din punct de vedere urban și social a zonelor rezidențiale, prin crearea de spații publice accesibile tuturor persoanelor, pentru a desfășura activități de recreere, socializare, activități sportive, în special pentru persoane defavorizate.

Parcări subterane, străzi cu sens unic, pietonale noi, sistem integrat de piste pentru bicicliști, autobuze electrice pentru transportul public, spaţii verzi şi de agrement, zone de încasare diferențiată a tarifului pentru parcarea vehiculelor, modernizarea unor artere rutiere, reconfigurarea nodului de circulație rutieră Partoş-Pasarelă sau pasaje peste râul Ampoi sunt câteva dintre proiectele avute în vedere de Primăria Alba Iulia pentru eficientizarea şi dezvoltarea infrastructurii din oraş, în perioada 2015-2030. Toate aceste propuneri se regăsesc în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, aflat în consultare publică, până în 2 septembrie.

Vezi Parcări subterane, străzi cu sens unic, reţea de piste pentru biciclişti. Planurile Primăriei Alba Iulia până în 2030. Proiect în dezbatere

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, în perioada consultării publice au fost publicate diverse informații și documente privind PMUD pe site-ul oficial al Municipiului, în cadrul secțiunii Consultare publică și au fost postate o serie de întrebări privind diverse inițiative propuse prin PMUD pe pagina oficială de Facebook a Municipiului Alba Iulia.

“În acest sens, invităm reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale și ai companiilor private cu atribuții în domeniu sau direct interesate, reprezentanți ai asociațiilor și organizațiilor neguvernamentale de profil, reprezentanți mass-media, cetățeni ai orașului, precum și orice alte persoane interesate de acest subiect să participe la dezbaterea publică organizată de către Municipiul Alba Iulia privind PMUD și să își exprime punctul de vedere asupra acestui document”, anunţă primăria.

Solictări pot fi transmise şi la adresa de email mobilitate@apulum.ro sau în format fizic la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia (Registratură, camera 8).

credit foto: Ionuţ Văidean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Eu

    sâmbătă, 03.09.2016 at 12:27

    Da bine ca nu o faceti Luni!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax