Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre plantări de tei în Ampoi, sterilizarea câinilor fără stăpân şi ridicarea gunoaielor în oraş

avatar

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

Primăria Alba Iulia transmite răspunsuri la întrebările adresate de cititorii Alba24 prin secţiunea „Audienţe Online„. Sunt precizări privind posibilitatea de înlocuire a sălciilor din cartierele Ampoi 1, 2 şi 3 cu tei, un serviciu oferit de o asociaţie gratuit pentru sterilizarea câinilor comunitari şi explicaţii privind situaţia reclamată de mai mulţi locuitori, de neridicare a deşeurilor menajere din diverse zone din oraş.

Întrebare de la: Alexa Dan. Subiect: Tei Ampoi 1, 2 şi 3

„Pe când vor beneficia şi cetăţenii din cartierul Ampoi 1, 2 şi 3 de amplasarea de tei, în locul sălciilor pe partea pietonală, este vorba totuşi de imaginea pe care o creează intrarea în oraş.”

Răspuns: „Se vor planta copaci şi în zonele Ampoi 1, 2 şi 3. Acceptăm şi suntem chiar interesaţi de sugestiile dumneavoastră şi vă aşteptam să ni le împărtăşiţi la numărul de telefon 0372586453, şef serviciu – Ileana Krisbai.”

Întrebare de la: Anca. Subiect: Câini fără stăpân

„Am făcut o întrebare la asociaţia Vier Pfoten care se ocupă cu sterilizarea câinilor şi pisicilor gratuit şi mi s-a spus că, pentru a veni în oraşul nostru, primăria trebuie doar să trimită o cerere prin fax la sediul lor din Bucureşti, după care ei se deplasează aici şi se sterilizează toate animalele fără stăpân, gratuit. Primăria trebuie să pună la dispoziţie 2 camere unde să se desfăşoare operaţiile şi eventual cazare pentru echipa Vier Pfoten. Haideţi să intregrăm şi Alba Iulia într-un oraş civilizat. În sibiu s-a făcut demult treaba aceasta. Ce ziceţi?”

Răspuns: „Vă mulţumim pentru sugestie, însă în momentul de faţă avem pregătită documentaţia de licitaţie pentru serviciul de ecarisaj. Doar după ce această licitaţie se va finaliza şi vom avea un adăpost efectiv, în care să găzduim patrupedele, vom putea lua legătura cu această asociaţie în vederea sterilizării.”

Întrebare de la: Marius. Subiect: Gunoaiele neridicate

„Se apropie 1 Decembrie, cum îi primim pe turişti cu un oraş murdar, plin de tomberoane neridicate. Degeaba am făcut <Cetatea>, facem spectacole şi nu reuşim să rezolvăm problema gunoaielor.”

Întrebare de la: Locatar bloc. Subiect: Sesizare

„Domnilor de la Primărie, de o lună de zile în parcarea dintre blocul meu şi liceul militar, unde este sediul firmei <Adi Baba> este un morman de gunoi, chiar nimănui nu-i pasă de acest focar de infecţie? Am observat că de câteva ori au făcut curăţenie angajaţii liceului militar, dar cred că nu e treaba lor, ci a Primăriei , aşa că poate intervine cineva. În clădirea părăsită, aflată în construcţie, trăiesc boschetari şi vorbim de un oraş european.”

Întrebare de la: Nistor Marius. Subiect: Gunoiul menajer

„În ultima perioadă, Salprest nu mai ridică gunoaiele din toate tomberoanele, din trei tomberoane golesc doar două şi astfel gunoaiele ajung pe jos şi am văzut în tot oraşul acest lucru.”

Răspuns: „Cu privire la gunoiul menajer neridicat în ultima perioadă, menţionăm că mai multe asociaţii de proprietari nu şi-au achitat datoriile către operatorul local. Primăria a dispus ridicarea gunoiului, însă asociaţiile de proprietari trebuie să achite acest serviciu pentru a putea beneficia în continuare de el, altfel riscăm să ajungem în aceeaşi situaţie neplăcută.”

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

LIVE: Urmele DEZASTRULUI lăsat de viitura care a lovit satele din județul Alba

avatar

Publicat

O noapte lungă și grea au avut de trecut localnicii din Șard, Ighiu, Bucerdea, Circău și Țălna, satele care au fost lovite de viitura de vineri. Sunt cele mai mari inundații din ultimii 45 de ani spun oamenii. Peste 400 de case au fost inundate, zeci de mașini și utilaje agricole au fost păcute praf, mai mulți oameni au fost evacuați și transportați la spital în stare de șoc, drumurile au fost închie și chiar distruse pe kilometri întregi . Apa a ras tot ce i-a stat în cale spre durerea localnicilor care nu au avut cum să facă față naturii dezlănțuite.

Echipajele de la ISU, jandarmi, militarii, Crucea Roșie, echipaje de la gaz se află încă de la primele ore ale dimineții în teren pentru a-i ajuta pe oameni să scoată apa din cuți și case.

VEZI: Peste 400 de case inundate, 20 de mașini distruse de viituri, 3 persoane izolate. Bilanțul DEZASTRULUI în ALBA

Un detașament format din 21 de militari și 5 mijloace tehnice acționează în zona localităților Ighiu și Bucerdea Vinoasă din județul Alba pentru deblocarea drumurilor și înlăturarea efectelor produse de viituri.

FOTO-VIDEO: Imagini de COȘMAR după viitura de la Bucerdea și Cricău. Mai multe persoane, la spital în stare de șoc

Oamenii nu mai au apa, viitura a inundat fantanile și a rupt rețeaua de apa. În ajutorul lor, cinci angajaţi şi voluntari ai organizaţiei s-au deplasat cu 2 autospeciale în localităţile Cricău şi Bucerdea Vinoasă şi vor asigura necesarul de apă potabilă pentru familiile afectate, fiind planificată distribuirea a peste 1.400 de sticle de apă potabilă.

Potrivit ISU, în județul Alba s-au continuat acțiunile de intervenție pentru înlăturarea efectelor inundațiilor produse în data de 22 iunie 2018 după cum urmează:

loc. Cricău, com. Cricău: 23 de subsoluri unde s-a evacuat apa, s-au decolmatat 500 m rigolă la drumuri comunale;
loc. Șard, com. Ighiu: 8 subsoluri și curți, s-a evacuat apa;
loc. Bucerdea, com. Ighiu: 15 subsoluri, curți, s-a evacuat apa, se intervine pentru cu utilaje grele pentru decolmatarea albiei și regularizarea cursului pe Valea Bucerzii, decolmatarea unui podeț și evacuarea unui autoturism acoperit de aluviuni;
loc. Micești, mun. Alba Iulia: 3 subsoluri și curți, s-a evacuat apa.
În urma informării primite de la SDEE Electrica, s-a reluat alimentarea cu energie electrică pe raza com. Ighiu și com. Cricău, la această oră nu mai sunt utilizatori nealimentați.

Forțe de intervenție ISU Alba: 7 ofițeri, 34 subofițeri, 7 autospeciale, 1 autospecială grupă operativă, 3 autospeciale de muncă operativă, 7 motopompe, 1 ambulanță SMURD, unelte genistice (lopeți).

Forțe în sprijin: IPJ Alba: 6 agenti cu 3 echipaje auto; IJJ Alba: 2 ofițeri, 24 subofițeri, 2 autocamioane, unelte genistice; ISU SB: 1 of, 17 subofițeri, 1 microbuz, 1 autospecială, 2 motopompe transportabile, unelte genistice (lopeți); ISU HD: 18 subofițeri, 1 microbuz, 1 autospecială, 2 motopompe transportabile, 1 instalație de potabilizare a apei, unelte genistice (lopeți); ISU CJ: 19 subofițeri, 1 microbuz, 1 autospecială, 2 motopompe transportabile, unelte genistice (lopeți); ISU BH: 1 subofițeri, 1 autospecială, 2 motopompe transportabile, 1 instalație de potabilizare a apei; Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Alba: 3 persoane cu 2 motopompe; Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ighiu: 8 persoane cu 3 buldoexcavatoare; Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cricău: 4 persoane cu 1 buldoexcavator;

U.M. 01684 Alba Iulia: 3 ofițeri, 20 subofițeri, 1 buldoexcavator, 1 autobasculantă, 1 automacara 12,5 to, 2 autocamioane pentru transport efective și unelte genistice(lopeți); Sistemul de Gospodărire al Apelor Alba: 5 persoane cu 1 buldoexcavatoar, 1 excavator, 1 autocamion; Electrica: 3 persoane cu 1 auto; E-on Gaz: 15 persoane cu 4 auto.

Se intervine în continuare pentru înlăturarea efectelor negative.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Dragnea le cere iertare românilor din pușcării. Primă reacție după condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare

avatar

Publicat

Liviu Dragnea a avut vineri după-amiază o primă reacție la condamnarea sa la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Acesta a spus că rămâne președintele PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge „până la capăt”. Liderul PSD a mai atras atenția că social-democraţii au greşit având o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi „mult mai fermi şi mai radicali” cu legile justiției. Totodată, Dragnea a făcut o declarație care a atras atenția: le-a cerut scuze „miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”

VEZI: Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare de ÎCCJ. Decizia nu este definitivă

Liviu Dragnea a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, care a avut loc în biroul său din Parlament, ci nu în sala grupului PSD, acolo unde era anunţat. El a venit în faţa jurnaliştilor împreună cu ceilalţi lideri ai partidului, între care Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu, Marian Neacsşu, Rovana Plumb, Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu.

El a spus că le-a transmis colegilor săi din PSD că obiectivele lui răman aceleaşi: programul de guvernare să fie pus în practică, iar statul paralel să fie zdrobit.

„Şi va fi zdrobit. Miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi pe la DNA şi prin tribunale pe acelasi articol sovietic le cer iertare că s-a lungit atât de mult modificarea Codului penal. Poate nu o să mă ierte. Maniera de a avea o abordare procedural corectă s-a dovedit una greşită, pentru că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea procedurii normale, dezbateri, adoptare si promulgare”, a mai spus Liviu Dragnea.

Sursa: News.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Mai multe conducte de gaz au fost rupte de viitură la Bucerdea. Se lucrează la remedierea situației

avatar

Publicat

Ca urmare a fenomenelor meteo extreme, respectiv a revărsărilor de ape de vineri, alimentarea cu gaze naturale a localităţii Bucerdea Vinoasă din judeţul Alba a fost afectată parţial, mai multe conducte de distribuţie a gazelor naturale fiind rupte de viitură.

Pentru îndepărtarea oricărui potenţial pericol, mai multe echipe au intervenit  şi au sistat alimentarea cu gaze naturale la aproximativ 150 dintre consumatorii din localitate.

Aflate în teren, 6 echipe ale Delgaz Grid lucrează la acest moment pentru reluarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale, acesta începând cu ora 12.00 pentru majoritatea consumatorilor.

„Echipele companiei fac tot posibilul, dată fiind situaţia dificilă din teren, să realimenteze câţi mai mulţi consumatori în cursul zilei de astăzi.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie” a transmis Delgaz Grid.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va candida pentru un nou mandat: Sunt ferm hotărât

avatar

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a anunțat sâmbătă dimineață, la Sibiu, că va candida pentru al doilea mandat de președinte al României.

„Bună dimineața! Am luat o decizie importantă și vreau să o comunic acum, aici, în această dimineață frumoasă. Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte al României”, a fost anunțul scurt făcut de Klaus Iohannis.

Șeful statului se află sâmbătă dimineață la Sibiu pentru a se întâlni cu foștii colegi, la 40 de ani de la terminarea Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal”.

Klaus Iohannis se află la primul mandat de preşedinte, câştigat în anul 2014.

Următoarele alegeri prezidenţiale vor avea loc în toamna anului 2019, iar potrivit Constituţiei, nicio persoană nu poate îndeplini funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate. Acestea pot fi şi succesive.

Preşedintele României s-a născut în 13 iunie 1959, la Sibiu, oraş al cărui primar a fost din 2000 şi până în 2014.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Militarii intervin pentru deblocarea drumurilor în zona localităților Ighiu și Bucerdea Vinoasă

avatar

Publicat

Un detașament format din 21 de militari și 5 mijloace tehnice acționează în zona localităților Ighiu și Bucerdea Vinoasă din județul Alba pentru deblocarea drumurilor și înlăturarea efectelor produse de viituri ca urmare a precipitațiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore.

La acestă oră, în zona de NV a localității Bucerdea Vinoasă, geniștii albaiulieni conduși de maiorul Hișu Mihai, încearcă cu ajutorul unui autocamion DAC 6 x 6 și a unei automacarale din dotare, degajarea unui pod metalic prăbușit în albia râului care riscă să afecteze gospodăriile din vecinătate.

Intervențiile se desfășoară ca urmare a solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, militarii batalionului acționând alături de forțe aparținând Ministerului Afacerilor Interne.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate