Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Carnea de cal provenită de la o firmă din Blaj a fost vândută în mai multe locații între care și o grădiniță. Poliția Alba face verificări

Publicat

Carnea de cal cumpărată de la firma din Blaj a fost vândută în mai multe locații, între care și o grădiniță. În timp ce autoritățile din Alba susțin că firma blăjeană „Ady Salve” ar fi cumpărat carne de la o societate dim Ilfov, reprezentanții „Meatteam” Ilfov susțin că, din contră, carnea ar fi fost achiziționată din Alba. 

Scandalul cărnii de cal provenite din județul Alba continuă, după ce reprezentanții firmei ilfovene „Meatteam” declară că a cumpărat carnea de la societatea din Blaj,  că ambalajele erau etichetate diferit de firme din Brașov și Botosani și că la Ilfov au ajuns circa 200 kg de carne despre care știa că e de vită. La polul opus, prefectul de Alba susține că firma din Blaj ar fi luat carnea chiar de la firma ilfoveană: „Undeva la trei luni de zile după ce carnea a fost achiziționată din București, a fost revândută societății din București, cu o diferență foarte foarte mică de preț”, informează Hotnews

„O țară întreagă se ocupă de aceste 100 de kg care au intrat în comerţ sau, de fapt, vor să acopere ceva mult mai grav”, crede proprietarul depozitului „Meatteam” din Ilfov.

Președintele ANSVSA a precizat că, potrivit listei de distribuție de la depozitul din județul Ilfov unde a fost găsită carne de cal etichetată drept carne de vită, cantități din lotul respectiv au ajuns în unităţi din industria alimentară. Unitățile respective au fost verificate de inspectorii ANSVSA. Aceștia au constatat că unităţile, între care și o grădiniță, au achiziționat cantități mici de carne de la depozitul din Ilfov, respectiv aproximativ trei-patru kilograme pe fiecare unitate, carnea nemaifiind găsită.

Potrivit șefului ANSVSA, în depozitul din Ilfov a fost găsită carne congelată, etichetată drept „vrăbioară de vită”, probele ridicate în urma verificărilor indicând faptul că este carne de cal. Ţurcanu a mai spus că se fac verificări pentru a se stabili dacă din punct de vedere microbiologic această carne are probleme.

Mihai Țurcanu a precizat că au fost sesizate Poliția Ilfov și Poliţia Alba, pentru a se verifica de unde provine carnea, existând posibilitatea ca aceasta să fi fost adusă ilegal în unitatea de depozitare.

Firma Ady Salve SRL are sediul în Blaj, pe strada Câmpul Libertăţii nr. 25 și a fost înfiinţată în anul 2001. Potrivit listafirme.ro, are ca obiect de activitate fabricarea produselor din carne şi un număr de opt angajaţi. Societatea a avut în 2011 o cifră de afaceri 2.168.790 lei şi un profit de aproape 100.000 de lei. Asociaţii care deţin firma se numesc Adrian Ioica (administrator) şi Alina Simona Ioica.

Potrivit DSVSA Alba, în timpul investigaţiilor, administratorul depozitului a recunoscut că etichetau produsele cu etichete false, folosind numele sau datele unor unităţi autorizate. Inspectorii ANSVSA au solicitat modele de etichete de la cele două posibile unităţi de origine. Acestea au fost comparate cu etichetele aplicate pe produsele analizate, fiind identificate diferenţe semnificative.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Vicele razvratit

    vineri, 22.02.2013 at 13:47

    Nu-i bai…calul e printre cele mai curate animale. Nu mananca orice rahat ! Cu calu` inainte !

  2. Pingback: Rezultatul analizei la carnea de cal: Din cele 8 probe recoltate, una a ieșit pozitivă. Marfa societății din Blaj rămâne sechestrată | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax