Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Judeţean Alba a împărţit banii pentru primării

Publicat

Consilierii judeţeni au aprobat, cu majoritate de voturi, repartizarea fondurilor bugetare către primării. Mai multe unităţi administrative nu au primit nici un leu de la judeţ, fapt ce a provocat reacţii între aleşii judeţului.

În şedinţa de joi a Consiliului Judeţean Alba s-a votat repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei de 23.432.000 lei, respectiv: sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată în sumă de 11.527.000 de lei şi sume din cota defalcată din impozitul pe venit, în total de 11.905.000 de lei, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală.

De asemenea, a mai fost aprobată repartizarea la primării a sumei de 18.979.000 de lei, sumă defalcată din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile judeţene.

O parte dintre primăriile judeţului au fost excluse de la finanţare şi acest lucru i-a nemulţumit pe unii consilierii PSD. Ioan Dîrzu a atras atenţia asupra faptului că sunt oraşe care nu au primit nimic în acest an şi nici în anii trecuţi.

Preşedintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel l-a asigurat pe acesta că administraţiile locale care nu au primit acum bani din bugetul judeţean se vor descurca din resursele proprii.

Consilierii liberali nu au avut de această dată obiecţii privind repartizarea bugetului pe unităţi administrative, liberalul Simion Creţu precizând că vede “o  schimbare de atitudine privind repartizarea, iar lucrurile sunt oarecum mai acceptabile”.

Nu au primit bani localităţile Alba Iulia, Sebeş, Galda de Jos, Fărău, Întregalde, Roşia Montană şi Roşia de Secaş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax