Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi soţi din Vinţu de Jos, judecaţi pentru cultivare de cannabis, achitaţi de instanță. Decizie la Tribunalul Alba

Publicat

droguri cannabis diicotTribunalul Alba a decis achitarea a două persoane din comuna Vinţu de Jos, soţ şi soţie, trimise în judecată de DIICOT Alba Iulia pentru cultivare de droguri de risc fără drept. Decizia poate fi atacată cu apel.

Corcheş Nicolae şi Corcheş Marilena din satul Vurpăr, comuna Vinţu de Jos, au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba, de către procurori de la DIICOT Alba Iulia, pentru cultivare de droguri de risc, în luna ianuarie 2017.

Citește și Doi soți din Vurpăr, comuna Vinţu de Jos, prinși cu 9 kilograme de cannabis. Au fost trimişi în judecată pentru cultivare şi deţinere de droguri

Cei doi soţi au fost găsiţi de anchetatori cu o cantitate peste 8 kilograme de masă vegetală de cannabis în gospodăria proprie. După audierea unor martori şi administrarea de probe, Tribunalul Alba a decis în 29 mai achitarea celor doi inculpaţi. Prin aceeaşi decizie, instanţa a hotărât confiscarea specială a cantităţii de 8,68 kilograme de fragmente de plante de cannabis.

Achitarea inculpaţilor s-a făcut în baza articolului 16 din Codul de Procedură Penală (alin. 1, lit b), potrivită căruia ”fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”, scrie adevărul.ro.

„În baza art. 396 al. 5 Cpp rap. la art. 16 al. 1 lit. ”b” Cpp achită pe inculpaţii: 1. Corcheş Nicolae …. şi 2. Corcheş Marilena …. – de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de cultivare de droguri de risc, fără drept, faptă prev. şi ped. de art. 2 al. 1 din Legea nr. 143/2000 cu modificările şi completările ulterioare. În baza art. 112 al. 1 lit. ”f” Cp dispune confiscarea specială a cantităţii de 5,88 Kg fragmente de plante cannabis (proba nr. 1) şi a cantităţii de 2,80 Kg fragmente de plante cannabis (proba nr. 2), depuse în camera de corpuri delicte din cadrul I.G.P.R. – D.C.J.S.E.O. Constată că inculpaţii Corcheş Nicolae şi Corcheş Marilena s-au aflat sub măsura controlului judiciar, începând cu data de 26.10.2016 şi respectiv 25.10.2016 şi până la data de 20.03.2017. În baza art. 275 al. 3 Cpp suma de 1070,34 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală, va rămâne în sarcina statului”, se afirmă în minuta deciziei de la Tribunalul Alba.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax